Facebook gratis advertentiebudget

De uitbraak van het COVID-19 virus heeft extreme gevolgen voor de economie. Overheden komen dagelijks met nieuwe maatregelen om de terugval in omzet en onzekerheid tegen te gaan. Maar niet alleen overheden, vrijwilligers en goede doelen doen hun best, nu is ook Facebook een charme offensief gestart.

$100 miljoen in advertentiecredits is beschikbaar gesteld voor MKB ondernemers in 30 verschillende landen.

Facebook Corona

Heb ik hier wat aan?

Ja. Als je een MKB onderneming hebt, en je leest dit artikel in het Nederlands, dan maak je kans om gratis advertentiebudget te krijgen te krijgen van Facebook. Waarom is dit handig?

    • Minder kosten: normaal had je wellicht geld gereserveerd voor marketing en advertising, die hierdoor minder zouden worden
    • Nieuwe mensen bereiken: wellicht gaf je eerst geld uit aan LinkedIn, of een ander platform, maar dit biedt de mogelijkheid om misschien in aanraking te komen met nieuwe mensen. De advertentiemogelijkheden van Facebook zijn gigantisch, de CPCs liggen lager dan bijvoorbeeld LinkedIn, en wellicht is het wel een nieuw platform dat je zal bevallen

Wat moet ik doen om in aanmerking te komen?

Op deze pagina kan je je inschrijven halverwege voor updates. Dan krijg je een mailtje van Facebook wanneer er meer bekend is.
UPDATE: Het budget is nog niet beschikbaar in Nederland. Maar in enkele andere landen is het gratis advertentiebudget nu uitgerold. Het helpt bedrijven op meerdere manieren. Het helpt je om je bereik te vergroten, cadeaubonnen uit te delen voor je klanten en/of stickers waarmee je klanten eten kunnen bestellen bij je restaurant.
De bereik campagnes zijn zichtbaar in onder andere de Stories van Instagram. Deze staan als eerste storie in de timeline van je volgers.
Facebook Corona Instagram

Het staat dus vast dat er budget is vrijgemaakt en dat het ook echt gebruikt wordt om de MKB ondernemingen te ondersteunen. Voldoet jouw bedrijf aan de voorwaarden? Schrijf je dan nog snel in via deze pagina, schrijf je in voor de updates en laat het ons hieronder weten als je hulp nodig hebt met het opzetten van je Facebook of Instagram campagnes!