Kom je graag in contact met social media specialisten? Of heb je andere vragen?

Waarom is social media belangrijk?

Marketing is een van de belangrijke manieren voor bedrijven om aan extra omzet te komen en te kunnen groeien. Zichtbaarheid is dan uiterst belangrijk. Je wil namelijk op de juiste manier onder de aandacht komen. Social media bieden je de mogelijkheid om jouw relevante boodschap op het juiste moment bij de gewenste groep mensen te brengen.

Social media bureau Utrecht met Timothy

Meer omzet

Via social media kun je meer omzet realiseren. Dit kan op een drietal manieren. Je kan direct verkopen via social media, je kan mensen naar je website of webshop sturen en je genereert naamsbekendheid waardoor meer mensen je kennen en wellicht via een andere manier bij je terechtkomen.

Meer naamsbekendheid

Als je op de juiste manier gebruikmaakt van social media zul je zien dat je zichtbaarheid ook enorm toeneemt. Deze toename in zichtbaarheid zal zorgen dat meer mensen je gaan kennen en dat de naamsbekendheid van je bedrijf toeneemt. Dit kan weer zorgen voor meer zoekopdrachten naar je merk. Dit zal, wanneer je je zoekmachine marketing en je website op orde hebt, weer zorgen voor meer omzet.

ODIV social media bureau

Hoe werkt social media?

Social media werken op basis van algoritmes en data. Deze algoritmes en de verkregen data zorgen ervoor dat jij met de juiste instellingen ervoor kan zorgen dat je jouw product of dienst onder de aandacht kan brengen bij de gewenste doelgroep. De social media kanalen hebben data op basis van geografische en demografische kenmerken. Ze hebben data in de professionele context en hebben historische data van aankoop en beslissingsgedrag. Als je deze data goed weet te combineren en inspeelt op de algoritmes van de social media kanalen, kun je ervoor zorgen dat jouw content terechtkomt bij de doelgroep waarvan je verwacht dat zij jouw product of dienst zullen afnemen.

Social media bureau Utrecht met Sean en Timothy

Voordelen van social media voor bedrijven

De belangrijkste voordelen van social media zijn:

 • ze helpen bij het realiseren van zichtbaarheid onder je doelgroep
 • ze werken als communicatie- en afzetkanaal

Dat betekent dat je hiermee dus:

 • meer leads kan werven of
 • meer verkopen kan realiseren

Dit zal beide leiden tot meer omzet.

Social kanalen

Hoe weet ik of social media iets voor mijn bedrijf kan betekenen?

Heb jij een product of dienst dat je bij een specifieke doelgroep onder de aandacht wil brengen? Dan zal social media voor jou kunnen werken. We beschrijven enkele voorbeelden.

Heb je vacatures uitstaan die je graag gevuld wil hebben? Dan is social media een manier om nieuwe mensen te werven. Afhankelijk van de vacature en de gewenste sollicitanten, adviseren wij welke kanalen te gebruiken.

Verkoop je producten zoals schoenen, make-up, sportartikelen? Dan kan social media niet alleen zorgen dat je deze producten onder de aandacht kan brengen. Je kan ze ook direct verkopen via social media. Je hebt dus gewoon een extra afzetkanaal.

Wil je juist jouw dienst aanbieden bij een ander bedrijf? Dan kan dat gemakkelijk via social media. Met de juiste definitie van jouw gewenste opdrachtgevers, kunnen wij heel scherp targeten en de boodschap overbrengen bij deze bedrijven.

Hulp nodig met adverteren op social media?

Hoe begin je met social media?

Allereerst wil je je bedrijfsdoelstellingen duidelijk hebben en dan kun je gaan kijken hoe je social media inzet om deze doelstellingen te behalen. Je zorgt ervoor dat jouw social media strategie past in het plaatje van het bedrijf. In die strategie staan je doelstellingen, kpi’s, doelgroep, kanalen en communicatie. Vervolgens structureer je je social media kanalen en ga je meer operationeel te werk. Denk hierbij aan het opzetten van campagnes, advertentiegroepen en het maken van content.

Hoe begin je met social media?

Waarom social media uitbesteden?

Social media is continu in beweging. Zo zijn er iedere maand wel nieuwe features die uitgerold worden en ontwikkelingen gaande die invloed hebben op het gebruik van je social media. Denk bijvoorbeeld aan de huidige ontwikkelingen rondom data, privacy en AI. Daarnaast is het uitdenken en uitwerken van een goede strategie en dit operationeel oppakken tijdrovend en we begrijpen dat je hier niet per se de tijd voor hebt. Wellicht heb je ook helemaal geen behoefte om er zelf aan te werken. Dan is het handig om een aantal social media experts aan te haken. Zij zorgen voor het social media beheer en jij kunt je focussen op de doelstellingen.

Waarom social media uitbesteden

Wat is een social media bureau?

Een goed social media bureau fungeert als strategische sparringpartner die je ook operationeel kan helpen met keuzes te maken, presentaties te verzorgen, analyses te draaien en campagnes te voeren. Een social media bureau kan daarbij een goede toevoeging zijn. Het bureau kan dan helpen bij het:

 • ontwikkelen van een sterke social media strategie
 • bepalen welke kanalen handig zijn om in te zetten
 • opstellen en uitwerken van ideeën voor campagnes
 • het bedenken en uitwerken van aantrekkelijke content
 • de inzet van gerichte social media advertising
 • het besparen van tijd zodat je kan werken aan je doelstellingen

Wat kan ODIV voor jou betekenen?

ODIV kan jou helpen met alle facetten die social media omvat. Denk hierbij aan een social media strategie, het kiezen van de juiste kanalen, het opzetten van de campagnes en het creëren van content.

Onze social media experts weten precies wat de mogelijkheden van social media zijn, verdiepen zich helemaal in jouw product en brengen de markt waarin je werkzaam bent in kaart. Vervolgens zetten zij een strategie op waarbij gekeken wordt op welke manier jij het beste je doelen kan bereiken. Hierbij werken we altijd vanuit de gedachte dat alles getest kan worden. Ook weten we dat een eindklant niet altijd een beslissing maakt op basis van het zien van een social media uiting. Daarom zorgen we ervoor dat je door de gehele marketingfunnel zichtbaar zal zijn via social media. Onze specialisten zullen je compleet kunnen ontzorgen met betrekking tot alles dat te maken heeft met social media.

Social media training met Timothy en Sean

Social Media uitbesteden aan een gespecialiseerd bureau? Wij helpen je er graag mee!

Team Social Media

Over welke social media wil je meer weten?

Veelgestelde vragen over social media:

 • Waarom is social media belangrijk voor je bedrijf?

  Social media zorgen voor contactmomenten tussen je bedrijf en jouw doelgroep. Je kan er omzet mee genereren door je nieuwste producten te delen of juist met korting aan te bieden. Via social media kun je nieuwe leads werven door jouw toegevoegde waarde voor een klant te delen. Bovenal zijn social media communicatiekanalen waarmee jij normen en waarden, updates, acties en kortingen kan delen die belangrijk zijn voor jou en je doelgroep.

 • Hoe belangrijk is social media voor je bedrijf?

  Social media kan heel belangrijk zijn voor je bedrijf als je meer zichtbaarheid wil onder je doelgroep of een nieuwe groep mensen wil bereiken om je product te tonen. Ben je juist op zoek naar personeel of wil je je dienst onder de aandacht brengen, dan zijn social media ideale kanalen om dit te doen. Hiermee creëer je dus een extra afzet en omzet.

 • Waarom social media marketing?

  Social media marketing is handig omdat jouw doelgroep gebruikmaakt van social media. Als jij op de juiste momenten jouw boodschap aan je doelgroep weet over te brengen, zul je zien dan je naamsbekendheid stijgt. Dit kan je heel concreet en duidelijk via social media marketing doen. Je kan namelijk precies afbakenen wie je doelgroep is op basis van geografische en demografische kenmerken, maar ook op basis van professionele voorwaarden of vaardigheden, interesses of historische data van jouw website. Als je je online marketing goed aanpakt, zul je zien dat je naamsbekendheid stijgt, en dat meer mensen mensen je gaan zoeken of je website bezoeken en dit kan weer zorgen voor meer verkopen van je product of dienst.