Kom je graag in contact met SEO specialisten? Of heb je andere vragen?

Wat is SEO?

Online marketing omvat verschillende strategieën om de online aanwezigheid van jouw bedrijf te vergroten en de juiste doelgroep aan te trekken. Een essentieel onderdeel hiervan is zoekmachineoptimalisatie, ook wel bekend als search engine optimization (SEO). Maar wat is SEO? Dit is een proces van het optimaliseren van jouw website om hoger te ranken in de zoekresultaten van zoekmachines zoals Google.

SEO bureau Utrecht

Waarom is SEO belangrijk?

SEO is belangrijk omdat het ervoor zorgt dat jouw website beter zichtbaar is voor potentiële klanten die actief op zoek zijn naar de producten of diensten die jij aanbiedt. door een betere/hogere posities te krijgen in zoekmachines zoals Google, Bing, vergroot je de kans dat je jouw doelgroep bereikt en de juiste bezoekers op jouw website krijgt. Dit leidt tot meer verkeer en meer leads, wat resulteert in een hogere omzet voor jouw bedrijf.

SEO bureau

Wat is het doel van SEO?

Het ultieme doel van SEO is om jouw website te laten opvallen in een beladen speelveld van online informatie. Ook is het bedoeld om ervoor te zorgen dat jouw doelgroep jou vind wanneer ze actief op zoek zijn naar een product of dienst die jij aanbiedt. Wat zijn de doelen die hieronder vallen?

 • Betere vindbaarheid: Door hoog te ranken in zoekmachines vergroot je de kans dat jouw doelgroep jouw bedrijf makkelijk vindt tussen alle concurrentie op het internet.
 • Meer omzet: Een betere vindbaarheid in zoekmachines vergroot de kans dat je mensen bereikt die jouw producten of diensten nodig hebben. Dus jouw ideale klant.
 • Zichtbaarheid: Door een betere online zichtbaarheid te maken trek je meer bezoekers aan. Dit resulteert uiteindelijk niet alleen in een hogere conversieratio maar ook meer merkherkenning en autoriteit in jouw branche.

Google Ad Grants

Hoe werkt SEO?

Het optimaliseren van content

Het optimaliseren van content begint met een grondig long en short tail zoekwoordenonderzoek om relevante zoektermen te identificeren die potentiële bezoekers gebruiken bij het zoeken naar informatie binnen jouw niche. Wij richten ons ook op de volgende aspecten:

 • Het onderwerp waar jij over schrijft.
 • De onderwerpen waar jouw concurrenten (nog) niet over schrijven.
 • De kansen die er liggen, geïdentificeerd door middel van een GAP-analyse.

Door deze zoekwoorden strategisch te integreren in de tekst, titels en beschrijvingen van de pagina’s vergroot je de kans dat jouw website wordt gevonden door relevante zoekopdrachten. Daarnaast is het maken van hoogwaardige en waardevolle content cruciaal voor de zichtbaarheid van jouw website.

SEO

Het verbeteren van technische aspecten

Het verbeteren van technische aspecten van jouw website is essentieel voor een goede gebruikerservaring en hogere ranking in zoekmachines. Dit omvat het optimaliseren van de laadsnelheid van pagina’s, maar ook een verschuiving in layout. Deze optimalisaties kunnen ook zorgen voor een betere gebruikerservaring. Daarnaast is het ook belangrijk om eventuele fouten op de website op te sporen en op te lossen die een webcrawler kunnen verwarren, zoals 404-errors of gebroken links.

 

SEO

Het verkrijgen van kwalitatieve backlinks

Het verkrijgen van kwalitatieve backlinks is een belangrijk onderdeel van SEO om de autoriteit en betrouwbaarheid van een website te versterken, dit noemen wij ook wel linkbuilding. Dit doe je door hoogwaardige content te produceren die de moeite waard is om naar door te linken. Dit kunnen zowel interne als externe links zijn. Interne links helpen om de waarde van verschillende pagina’s op jouw website te versterken, terwijl externe links van betrouwbare bronnen de autoriteit van jouw website versterken in de ogen van zoekmachines.

Door deze SEO strategieën toe te passen, vergroot je de kans dat jouw website hoger rankt in zoekmachines.

SEO

Voordelen van SEO voor bedrijven

Het toepassen van een effectieve SEO technieken heeft veel voordelen voor jouw bedrijf waaronder:

 • Het vergroot de online zichtbaarheid en vindbaarheid.
 • Verbetert de gebruikerservaring op jouw website.
 • Het verhoogt de conversieratio’s en omzet.
 • Het versterkt jouw bedrijf zijn merkreputatie en geloofwaardigheid.

Hoe weet ik of SEO iets voor mijn bedrijf kan betekenen?

Elk bedrijf, groot of klein, kan profiteren van een goed doordachte SEO strategie. Als jouw doel is om online gevonden te worden door potentiële klanten, dan is het uitbesteden van SEO iets om te overwegen.

SEO

Hoe begin je met SEO?

Het starten met SEO begint met een grondige analyse van jouw huidige online aanwezigheid en het identificeren van kansen voor verbetering. Door te beginnen met optimaliseren van belangrijke elementen zoals content en technische aspecten van jouw website, leg je een solide basis voor een succesvolle SEO strategie.

 

De combinatie van SEO en SEA vullen elkaar aan om bedrijven een betere online strategie te bieden. SEO begint met het analyseren van de huidige online aanwezigheid en het identificeren van verbeterkansen, zoals het optimaliseren van content en technische aspecten van de website zoals eerder benoemt. Tegelijkertijd kan SEA direct verkeer genereren via betaalde advertenties op zoekmachines. Door deze twee benaderingen te combineren, kunnen bedrijven een evenwichtige aanpak ontwikkelen voor zowel lange termijn groei als directe resultaten.

SEO

Wij werken met alle plezier voor:

Waarom SEO uitbesteden?

Het uitbesteden aan een SEO specialist binnen een ervaren zoekmachine optimalisatie bureau biedt verschillende voordelen, waaronder:

 • Toegang tot expertise en ervaring
 • Bespaart tijd en middelen
 • Verbeterde resultaten door een strategische aanpak en een passend online marketingplan.

Wat is een SEO bureau?

Een SEO bureau, zoals ODIV, is gespecialiseerd in het optimaliseren van websites voor zoekmachines. Wij bieden een breed scala aan diensten, waaronder zoekwoordenonderzoek, content optimalisatie, optimaliseren van gebruikerservaring en linkbuilding – dus een complete aanpak om van jouw website een zoekmachinemarketing ster te maken.

SEO

Waarom ODIV als jouw SEO bureau Utrecht?

Wij geloven in samenwerking en transparantie, waarbij we niet alleen jou ontzorgen, maar ook jou betrekken in ons proces. Een van onze specialiteiten ligt bij SEO strategieën, waarbij we continu onderzoek doen en experimenteren voor de beste resultaten. Met een team van topspelers van SEO specialisten in Utrecht staan we klaar om jouw online aanwezigheid te optimaliseren en meer omzet te genereren.

Dit doen we met een op maat gemaakte oplossing die aansluit bij jouw specifieke behoeften en doelstellingen of dat het verbeteren van de conversies of vergroten van het verkeer voor display advertising is. Van het ontwikkelen van een SEO strategie tot het creëren van content, wij zorgen voor een naadloze en succesvolle uitvoering van jouw SEO doelstelling.

Waarom ODIV als jouw SEO bureau Utrecht?

Heb jij hulp nodig met je SEO marketing strategie?

Team SEO

Veelgestelde vragen over SEO

 • Wat is SEO?

  Search Engine Optimization (SEO) staat voor alle optimalisaties die je uitvoert om hoger in de resultaten van zoekmachines (zoals Google) te komen. Het gaat hierbij om zoekresultaten waarvoor niet betaald is, en waar dus geen ‘advertentie’ voorstaat.

 • Wat zijn de voordelen van SEO?

  • Makkelijk vindbaar voor je doelgroep. Met SEO zorg je ervoor dat jij tussen je concurrenten gevonden wordt in de zoekresultaten.
  • Vertrouwen. Een hoge positie in zoekmachines straalt vertrouwen uit voor je doelgroep. Het toont aan dat je relevant bent en kwalitatieve content aanbiedt.
  • Lange termijnresultaat. Door SEO krijg je meer organisch verkeer op je website. Hier profiteer je ook van op de lange termijn.
 • Wat is het verschil tussen SEO en SEA?

  Bij SEA ben je bezig met adverteren in zoekmachines. Hiermee kun je zelfs binnen een paar minuten hoog in Google komen (als advertentie, zie onderstaand voorbeeld). Bij SEO ligt de nadruk op organisch groeien in het gratis gedeelte van Google. Je maakt aanpassingen die je hoger in de onbetaalde zoekresultaten krijgen, en kijkt hierbij meer naar de lange termijn.

  SEA bureau

   

 • Wat levert SEO mij op?

  Als SEO goed wordt uitgevoerd levert het jou een groeiende stroom aan websitebezoekers op. Naarmate je op meer zoekwoorden goed gevonden wordt zullen meer bezoekers jouw website weten te vinden. Daarnaast worden bedrijven die hoog in Google verschijnen vaak als betrouwbaarder gezien.

 • Hoe snel zie je resultaat van SEO?

  Dit is voor iedere website anders. Je zal minder snel resultaat zien dan bijvoorbeeld bij online adverteren. Maar op lange termijn zal SEO vaak meer opleveren. Over het algemeen adviseren we om SEO minimaal 6 maanden de tijd te geven om een meetbaar resultaat op te leveren.

 • Hoe kies je een goed SEO-bureau?

  Het allerbelangrijkste om op te letten is betrouwbaarheid en transparantie. Helaas zijn er veel SEO-bureau’s die slecht werk leveren en niet transparant zijn in wat ze precies doen. Vraag daarom altijd om cases van tevreden klanten en concrete uitleg over de werkwijze.