Wat is SEO?

Search Engine Optimization (SEO) staat voor het proces van online organisch (dus niet betaald) vindbaar worden en vindbaar blijven.

SEO heeft te maken met zowel de content op de website, als de techniek die hierachter schuil gaat. Daarnaast heeft ook linkbuilding een belangrijke rol. Je kan SEO daarom omschrijven als een verzameling aan technieken gericht op de optimalisatie van je website of webshop in zoekmachines.

De kwaliteit van de content en techniek van je website is voor zoekmachines als Google en Bing indicatief voor de waarde van je website. Deze waarde bepaalt de hoogte van je website in de organische zoekresultaten. Met organische zoekresultaten gaat het over de resultaten in de zoekmachine waar niet extra voor betaald is (lees: de zoekresultaten waar geen Adv voor staat: advertentie).

Wat zijn de voordelen van SEO?

  • Lange termijnresultaat: meer organisch verkeer waar je niet voor hoeft te betalen naar je website of webshop
  • Makkelijk vindbaar voor je doelgroep: bijna iedereen gebruikt een zoekmachine voor informatieconsumptie en vergelijking. Zorg ervoor dat jij gevonden wordt tussen je concurrenten
  • Vertrouwen: streven naar de topposities op zoekmachines straalt vertrouwen uit bij je doelgroep. Het toont aan dat je je bezig houdt met waardevolle content die men wil lezen en waar men mee wil interacteren

Content

Qua content zijn er twee punten waar we ons op focussen: het zoekwoordenonderzoek, waarin we achterhalen waarop de doelgroep zoekt, en de content op de website zelf.

  • Zoekwoordenonderzoek: Google en Bing bieden hier respectievelijk de Google Keyword Tool of het Bing Trefwoordenonderzoek voor aan. Binnen dit onderzoek maak je de afweging tussen welke woorden veel verkeer naar de website genereren en wat de mate van concurrentie op deze zoekwoorden is.Deze verhouding heeft logischerwijs invloed op de inkoopprijs van de advertentieruimte. Naast het opstellen van een keyword list is het ook zaak bepaalde woorden uitsluiten. Deze woorden neem je op in de uitsluiting-woordenlijst.
  • SEO teksten schrijven en onderhouden: Zodra de relevante zoekwoorden bekend zijn is het zaak hier goede teksten voor te schrijven.Maar niet alleen goede teksten voor SEO moet een doel zijn: überhaupt teksten die men wil lezen, begrijpen en meer mee wil doen moet het doel zijn. Ook hier kunnen we je mee helpen.

Techniek

De achterkant van de website is ook van belang, omdat websites geïndexeerd worden door de zoekmachines. Wanneer websites makkelijk geïndexeerd kunnen worden, en je dus aan de richtlijnen voldoet, word je hoger gezet. Twee punten zijn van belang om gelijk mee aan de slag te gaan:

  • Snelheid: Een snelle website is een must aangezien Google er bij gebaat is haar bezoekers te voorzien van een passend antwoord op de ingevulde zoekterm. Er zijn een hoop studies bekend dat als je website langer dan 3 seconden nodig heeft om te laden, je bijna de helft van je bezoekers alweer kwijt kan raken (referentie). Hoeveel het daadwerkelijke percentage is, maakt niet uit, maar snelheid heeft wel degelijk een grote invloed op tevreden bezoekers en een tevreden zoekmachine!

Linkbuilding

  • Externe links: Om door Google als autoriteit te worden gezien is linkbuilding essentieel. Linkbuilding staat voor het verkrijgen van relevante links op andere websites naar jouw website. Indien er op relevante andere websites naar jouw website wordt doorgelinkt zorgt dit voor meer kwalitatief verkeer naar je website. Dit zorgt ervoor dat zoekmachines je als een autoriteit gaat zien. Dit is van grote waarde voor je online vindbaarheid. Wij kunnen inzichtelijk maken welke pagina’s naar jouw website moeten linken om als autoriteit gezien te worden en kunnen dit voor jou inregelen.

Goed, nu weet je een hoop over SEO, maar dit is slechts het tipje van de ijsberg. We hebben niet voor niets een SEO specialist in dienst, die zich full-time bezig houdt met het verbeteren van de online vindbaarheid van onze klanten!

Mocht je meer informatie willen, neem dan vooral contact op!

Top partij om mee samen te werken!
Esther
Esther Dusseldorp Directeur Tulpenfonds
Denken goed mee, reageren snel en zijn proactief.
Iris
Iris Reinhard Business Unit Manager Kenneth Smit Direct
Fijn om mee samen te werken! Veel positieve energie & kennis van zaken en fijne manier van communiceren. Denkt goed mee met de klant. Aanrader! :-)
Roana
Roana Luhulima Eigenaar Berg & Maan
ODIV denkt met ons mee over onze internetmarketing- dat doen ze op een manier die wij nodig hebben: vernieuwend, onderzoekend & professioneel. Écht een aanvulling op onze eigen activiteiten. Gastvrij en ondersteunend op velden die je niet meteen zou verwachten.
Marco
Marco Tankink Directeur Salsaparilla
Fijne partij om mee samen te werken: professioneel, duidelijk en to the point.
Sjoerd
Sjoerd de Wert Marketing en Communicatie Manager GlobalTalk
Goede kennis van marketing en online video inzet bij het team van ODIV. Vriendelijk, snel en super behulpzaam! Aanrader.
Angela
Angela Haisma Consultant ShowHeroes
Wij werken nu 2 jaar met ODIV. Wat prettig is dat de lijnen kort en informeel zijn, en er verschillende specialisten zijn die soepel samenwerken. Vanuit een psychologische basis en goede kennis van techniek, leren en optimaliseren we elke maand. Aanrader.
Gijsbert
Gijsbert Croes Managing Partner Branddoctors
De (best ingewikkelde) techniek werd helder en prettig uitgelegd!
Fridy Visser Knof
Fridy Visser Knof GoldenSports
ODIV is een erg dynamisch team dat ons geholpen heeft onze doelen en visies te vertalen naar een professioneel marketing plan. De gevraagde leads zijn ruimschoots geleverd maar zeker zo belangrijk ook is de vooraf geplande target groep is bereikt.
Rens Dilven Sales Manager bij MS Schippers
Wij hadden nog niet eerder een campagne op deze manier opgezet en zo uitgevoerd. Wij hebben daarom ook veel geleerd en de resultaten waren boven verwachting. Veel mensen hebben ook hun mailadres achtergelaten, zodat we hen direct op de hoogte kunnen houden van de voortgang en van de participatiemomenten die nog komen.
Clara van Foreest Communicatieadviseur bij Provincie Utrecht
ODIV heeft ons ondersteund met hun kennis en ideeën op het gebied van online marketing. Ze zijn eerlijk over wat ze verwachten te kunnen bereiken, denken altijd met je mee, communiceren snel en de campagnes die ze opleveren zijn professioneel. Een fijne partner!
Madelon Schepers Communicatie bij NTFU
We zien elkaar maandelijks in een creatieve sessie. ODIV is heel transparant in alle stappen die ze zetten. Ik kan de gegevens altijd inzien en zij denken voortdurend vooruit.
Sjoerd van Barneveld Marketingmanager bij DEBUUT
Je leert van elkaar, vult elkaar aan en werkt in nauwe samenwerking aan een succesvol online marketingplan dat gericht is op onze doelstellingen. Het is niet: u vraagt wij draaien, het is een heus partnership met wederzijds leereffect.
Evelyne Middleton Salesmanager bij Van Aetsveld
ODIV heeft een SEO workshop aan onze communicatiemensen gegeven. Dat was een heel helder verhaal met duidelijke stappen om te volgen. En ook niet onbelangrijk, het nodigde direct uit om tot actie te komen. Aanrader dus!
Alma Streefkerk Projectleider Educatie, Communicatie en Participatie
ODIV is een prettig en effectief bedrijf. Denkt mee met de klant en gaan verder dan de rest. Oprechte interesse in je product en hoe deze waarde kan geven aan de potentiële consument. Proactieve houding, alertheid, goede communicatie en ze houden ons scherp. Denken sneller dan de rest en zijn niet te nuffig om echt zich te verdiepen in het waarom van alles.
Anna-Maria Giannattasio Eigenaar bij Puur Events
ODIV ondersteunt en adviseert ons op het gebied van online marketing. Hun transparante werkwijze en persoonlijke aandacht is erg fijn. Kennis delen is voor hun geen probleem, ze nemen de tijd om je op te leiden zodat je samen steeds meer stappen kan zetten. Een leuke club mensen met veel kennis en ervaring op de verschillende gebieden van online marketing.
Anouk Boekhoff Marketeer bij Global Talk
Heldere communicatie, afspraken worden goed nagekomen en ze zijn zeer pro-actief. Tot nu toe onwijs tevreden over de samenwerking.
Maartje Brokking Eigenaar bij Brokking
Wij zijn erg blij met ODIV. Zij hebben brede kennis, geven goed en werkbaar advies en zijn prettig om mee samen te werken.
Djony Jurg Marketing manager bij UBN Uitzendbureau
ODIV is een professioneel bedrijf met kundige adviezen en vooral altijd een prettige samenwerking. Het is meer een partnership dan een adverteerder - bureau relatie. Ik kan ODIV van harte aanbevelen.
Geert Pelsma Eigenaar bij ACLARO
Met Stuurlui werken we al jaren samen met ODIV. Een betrouwbare partner op het gebied van online marketing. Onze klanten worden erg goed geholpen, dankzij de inzet van ODIV weten zij de juiste doelgroep te bereiken én kunnen ze als bedrijf verder groeien. Een absolute aanrader!
Sjoerd Kuipers Eigenaar van Stuurlui
De jongens bij ODIV namen goed de tijd om me alles uit te leggen en dachten goed mee over wat het beste zou zijn voor mijn bedrijf in de fase waarin het zich bevindt. Ook als ik vragen had tussendoor reageerden ze op korte termijn. Zeer tevreden is de juiste beschrijving!
Richard van der Put Eigenaar bij Mindelevators
Experts in hun vak en prettig om mee samen te werken! Samen met Joost, Daan en Martijn al vele mooie resultaten behaald!
René Zandvliet Marketing Manager bij Puur Events
Fijn bureau! Schakelt snel, veel kennis in huis en denkt goed mee van doel naar resultaat. Absolute aanrader!
Maurice Romijn Marketing Manager bij One Fox
Professionele organisatie met superfijne mensen om mee samen te werken. Een half jaar geleden gestart met de samenwerking en nu al hele mooie resultaten bereikt. We kijken uit naar wat 2020 ons gaat brengen maar zijn al positief!
Céleste Romijn Corporate Recruiter bij ZHGA
Wat een fijne club mensen om mee samen te werken! Naast het uitstekende inhoudelijke werk wat ze voor mijn bedrijven hebben gedaan en blijven doen ben ik voornamelijk erg te spreken over hun transparante en persoonlijke werkwijze. Ik kan een samenwerking met ODIV van harte aanbevelen!
Remco Hergaarden Eigenaar bij 100ms
Leerzame & praktische marketingtraining gevolgd over o.a. Google Grants & Google Display. Was top!
Thijs Waardenburg Online Marketeer bij Red een Kind
Opleiding gehad van Timothy en Duco. Goed gebracht. Interactief, open en inspirerend! En ook gewoon toffe gasten :)
Jeff Jacobs Digital Strateeg bij The Online Nut Company
Joost en Martijn communiceren prettig en heel snel. We staan nu weer lekker hoog bovenaan in Google. :-)
Hugo Kranenburg Eigenaar bij Florencius
Het team van ODIV helpt ons altijd fantastisch! Ook voor de kleinere vraagstukken kunnen we altijd bij ze aankloppen.
Joris Vermeulen Sales Manager Gloryfy
ODIV denkt met ons mee over onze internetmarketing- dat doen ze op een manier die wij nodig hebben: vernieuwend, onderzoekend & professioneel. Écht een aanvulling op onze eigen activiteiten. Gastvrij en ondersteunend op velden die je niet meteen zou verwachten.
Marco Tankink Eigenaar van Salsaparilla