Adverteren op Facebook

Wij geloven dat Facebook geen verdere introductie nodig heeft. Het is in Nederlandse tweede meeste gebruikte medium. Net achter Whatsapp, en Whatsapp is van Facebook. Hoewel het aantal gebruikers in Nederlands iets is afgenomen in de laatste jaren, heeft Facebook nog steeds ruim 10.1 miljoen gebruikers in Nederland. De afgelopen jaren heeft er ook een verschuiving van gebruikers plaatsgevonden. Waar het voorheen met name jongeren waren die het platform gebruikten, zijn tegenwoordig de oudere doelgroepen groots vertegenwoordigd. Op deze pagina lees je meer over de mogelijkheden van adverteren op Facebook.

Adverteren op Facebook

Adverteren op Facebook is met name geschikt als je een oudere doelgroep wil met specifieke interesses en activiteiten.

De content die gepromoot wordt op Facebook is met name visuele content. Heb je een product of dienst die je mooi kan verbeelden in afbeeldingen en video’s? Dan kan Facebook voor jouw bedrijf een geschikt medium zijn. Uiteraard moet je wel eerst goed kijken of jouw doelgroep ook Instagram gebruikt.
Zo wordt Facebook met name gebruikt vanaf 30/35 jaar. Verder kun je je doelgroep opsplitsen op basis van demografische en geografische gegevens. Je kan mensen bereiken die je website bezocht hebben door middel van retargeting. Hierover lees je meer op onze pagina: wat is retargeting? Verder kun je doelgroepen aanmaken die lijken op je website bezoekers. Meer informatie over deze doelgroepen vind je hier.

Adverteren kan middels afbeeldingen, video’s of combinaties hiervan. Je kunt verder je campagnes inkopen op:

  • Merkbekendheid (impressies)
  • Websitebezoeken (klikken)
  • Interacties met een bericht
  • Videoweergaven
  • Leads
  • Websiteconversies

Bovendien kun je op veel meer plekken zichtbaar zijn dan alleen op Facebook zelf. Zo kun je ook zichtbaar zijn voor, tijdens of na video’s die online bekeken worden. Of bij artikelen op websites die in het partner netwerk zitten van Facebook.
Audience Network Facebook

Social media training

Nieuwsgierig hoe Facebook advertising ingezet kan worden voor jouw bedrijf? Of ben je sowieso geïnteresseerd om meer conversies te behalen met je social media advertenties? Bekijk dan eens de mogelijkheden van een social media training bij ODIV. Gedurende deze training leer je alles over social media advertising om er zelf mee aan de slag te gaan.

Social Media Training

Wij horen graag van je!