LinkedIn adverteren uitbesteden

LinkedIn is het populairste sociale medium om een professioneel netwerk op te bouwen en in stand te houden. Wereldwijd heeft het meer dan 675 miljoen gebruikers. Wat betreft adverteren is het dus het ideale platform voor business-to-business. Maar hoe pak je dat adverteren nu precies aan? Het vergt immers vrij specifieke kennis. Wil je LinkedIn adverteren uitbesteden? Hier kan ODIV je bij helpen.

LinkedIn adverteren uitbesteden

Waarom LinkedIn adverteren uitbesteden?

Bij het adverteren op LinkedIn komt waarschijnlijk meer kijken dan je denkt. Zo dien je eerst een bedrijfspagina op te stellen. Hier wordt vervolgens je advertentieaccount aan gekoppeld. Verder moet je goed in kaart brengen wie je doelgroep is, weten welke biedstrategie je moet kiezen, eventueel mensen uitsluiten, etc. Dit zijn slechts enkele voorbeelden van de mogelijkheden die LinkedIn biedt, dus het is heel begrijpelijk als je het overzicht een beetje kwijtraakt. Wij hebben deze kennis echter wel in huis.

LinkedIn Remarketing ads

Klantreis en biedstrategieën

Op LinkedIn kun je momenteel kiezen uit zeven verschillende biedstrategieën. Al deze strategiën vertegenwoordigen een fase in de klantreis (zie ook ons “KD ABC“), waarin je potentiële klant zich bevindt. Ze zijn als volgt onderverdeeld:

Bekendheid

Binnen deze fase in de klantreis valt één biedstrategie: Merkbekendheid. Kortweg komt het erop neer, dat LinkedIn de advertenties aan zoveel mogelijk mensen uit je gekozen doelgroep laat zien, ongeacht of zij ermee interacteren.

Overweging

Binnen deze fase in de klantreis vallen drie biedstrategien, namelijk Websitebezoeken, Interacties en Videoweergaven. Kies je voor Websitebezoeken, dan toont LinkedIn je advertenties aan mensen waarbij de kans groot is dat ze erop klikken. Bij Interacties richt LinkedIn de advertenties aan mensen waarbij de kans dat ze ermee interacteren groot is. De Videoweergaven-biedstrategie spreekt voor zich. LinkedIn laat je advertenties zien aan mensen die je video(‘s) zullen bekijken.

Conversies

Binnen de laatste fase van de klantreis kun je ervoor kiezen om in te kopen op Leads, Conversies of Sollicitanten. In het eerste geval vullen mensen een leadformulier in binnen LinkedIn zelf. In het tweede geval stuurt LinkedIn mensen naar je website, waarvan het aannemelijk is dat zij zullen converteren (bijv. een product kopen, of een contactformulier invullen, of iets dergelijks). Heb je een openstaande vacature? Dan kun je je advertentie het beste inkopen volgens het Sollicitanten-biedmodel.

Targeting

Dan komen we bij het stukje targeting. Zoals eigenlijk alle social media is LinkedIn op dit gebied volop in beweging. Waar je in het verleden vooral kon targeten op zaken die direct aan je baan of opleiding gerelateerd waren, is dit de laatste jaren uitgebreid. Zo kun je tegenwoordig kiezen uit de volgende vijf hoofdcategorieën:

 • Bedrijf
 • Demografische gegevens
 • Opleiding
 • Ervaring
 • Interesses en Gedrag

Deze vijf hoofdcategorieën zijn op hun beurt weer onderverdeeld in diverse subcategorieën, waarvan je oneindig veel combinaties kunt maken. Daarnaast is het mogelijk om te retargeten op basis van websitebezoek, of om een look-alike audience te benaderen. Ook hiervan wordt verwacht dat de mogelijkheden nog zullen uitbreiden; zo gaan er al langere tijd geruchten rond dat video retargeting zijn intrede op LinkedIn zal gaan maken.

linkedin adverteren uitbesteden formaten

Formaten

De formaten van advertenties kunnen uiteraard ook van elkaar verschillen. Zo kan voor jouw doelgroep een video heel goed werken, of juist een persoonlijk bericht via InMail. Op LinkedIn heb je de keuze uit de volgende advertentieformaten:

 • Advertentie met één enkele afbeelding
 • Advertentie met afbeeldingencarrousel
 • Videoadvertentie
 • Tekstadvertentie
 • Volgadvertentie
 • Spotlight-advertentie
 • Berichtadvertentie
 • InMail-advertentie
 • Gespreksadvertentie
 • Vacatureadvertentie

Elk van deze advertentieformaten heeft zijn eigen kenmerken en best practices.

LinkedIn formaten

Meer weten?

We kunnen het goed voorstellen dat het door alle bovenstaande opties misschien wat ondoorzichtig voor je is geworden. Daar komt bij, dat dit nog lang niet alle advertentiemogelijkheden op LinkedIn aan bod zijn gekomen. Gelukkig hebben wij deze kennis wel in huis. Mocht je dus willen adverteren op LinkedIn, dan geven wij hier graag advies over en helpen we je hier graag bij. Meer weten over LinkedIn adverteren uitbesteden? Neem contact op met een van onze social media specialisten!