Wil jij meer weten over Pinterest adverteren? Wij helpen je graag!

Wat is Pinterest?

We horen je denken: weer een nieuw medium! Maar Pinterest is een vreemde eend in de bijt in het huidige scala van sociale media. Eigenlijk is Pinterest helemaal geen social medium. Het is meer een visuele inspiratiebron. Je kan het beter beschrijven als een gecategoriseerde en visuele zoekmachine. Mensen kunnen er pins plaatsen en opslaan over onderwerpen waar ze op dat mee bezig of in geïnteresseerd zijn. Denk hierbij aan sport, kleding of interieur. Wanneer je een consumentenproduct aanbiedt dat past binnen een van deze (of andere) categorieën, is het verstandig om zichtbaar te zijn op de momenten dat de consument in de oriëntatiefase zit.

Een ander belangrijk verschil met andere sociale media is dat er geen beoordelingen van anderen verwacht worden. Zo is het niet mogelijk om Likes, comments of DM’s uit te delen. Het zorgt ervoor dat je je eigen persoonlijke notitieblok kan maken, waar je als consument je eigen ideeën kan opdoen zonder beoordeelt te worden door anderen.

Pinterest Adverteren

Adverteren op Pinterest

Pinterest adverteren is een vorm van online adverteren waarbij adverteerders betaalde promoties maken en deze aan gebruikers op Pinterest tonen. Het omvat het gebruik van gesponsorde pins en advertentiecampagnes om meer zichtbaarheid en betrokkenheid bij je pins te genereren.

Het uiteindelijke doel van adverteren op Pinterest is tweeledig: het vergroten van de zichtbaarheid van je content en het bevorderen van betrokkenheid bij je pins. Dit kan voor verschillende doeleinden zijn, zoals het genereren van websiteverkeer, het vergroten van de merkbekendheid, het stimuleren van productverkoop en het betrekken van gebruikers bij inspirerende visuele content.

Pinterest adverteren biedt bedrijven een hulpmiddel om hun aanwezigheid te versterken en een connectie te maken met het publiek dat actief op zoek is naar inspiratie. Het platform is uiterst geschikt voor merken die sterk visueel georiënteerde producten of diensten aanbieden en op innovatieve manieren hun doelgroep willen bereiken.

Wat zijn de kosten om te adverteren op Pinterest?

De kosten om te adverteren kunnen variëren aan de hand van je advertentiedoelstelling, doelgroep, concurrentie en biedstrategie. Pinterest geeft aan dat de kosten voor een advertentie het volgende zijn: de kost per klik (CPC) ligt momenteel op €0,05 en de kosten per vertoning (CPM) op €1,00 voor 1000 vertoningen.

Ondanks dat de kosten om te adverteren goedkoop zijn kan het behoorlijk competitief zijn. Naast je advertentiebudgetten en biedingen moet je ook rekening houden met je contentkwaliteit. Hoe relevanter en unieker je content is, hoe beter je advertentie zal presteren tegenover je concurrenten.

De voordelen van Pinterest adverteren

Pinterest adverteren heeft diverse voordelen. Hier zijn enkele van de belangrijkste voordelen van adverteren op Pinterest:

 1. Visuele aantrekkingskracht: Door gebruik te maken van afbeeldingen en video’s is het mogelijk voor bedrijven om zich visueel aantrekkelijker te maken voor de bezoekers.
 2. Doelgroepgericht adverteren: Pinterest biedt uitgebreide targetingopties waarmee je je advertenties kunt richten op specifieke demografische gegevens, interesses, zoektermen en gedragingen.
 3. Website verkeer stimuleren: Met behulp van Pinterest kan er extra verkeer naar de website gegenereerd worden.
 4. Verhoogde merkbekendheid: Door op Pinterest aanwezig te zijn en regelmatig te adverteren, kun je de merkbekendheid vergroten.
 5. Inspiratie en ontdekking: Pinterest wordt vaak gebruikt door mensen die op zoek zijn naar inspiratie en nieuwe ideeën. Dit biedt kansen voor merken om hun producten te presenteren als oplossingen voor de behoeften en wensen van gebruikers.
 6. Meetbare resultaten: Pinterest biedt uitgebreide analytische tools waarmee je de prestaties van je advertenties kunt volgen en meten.

Kortom, Pinterest-adverteren helpt merken bij het promoten, verkeer genereren, betrokkenheid vergroten en gericht potentiële klanten bereiken met visueel aantrekkelijke advertenties. Verder is de levensduur van een pin op Pinterest langer dan op andere social mediaplatforms.

Pinterest Adverteren

Targetingopties voor Pinterest adverteren

Pinterest biedt ook targetingopties. Deze variëren van demografische gegevens tot specifieke interessegebieden om de juiste doelgroep te bepalen. Hieronder enkele belangrijke targetingmogelijkheden die Pinterest ter beschikking stelt:

 1. Demografische Gegevens: Adverteerders kunnen hun doelgroep specificeren op basis van kenmerken zoals leeftijd, geslacht en taalvoorkeur. Dit stelt hen in staat om de juiste demografische segmenten te bereiken die het meest relevant zijn voor hun producten of diensten.
 2. Interesses: Adverteerders kunnen hun advertenties richten op specifieke interesses, zoals reizen, mode, gezondheid of huisdecoratie. Hierdoor krijgt de content meer kans om opgemerkt te worden door mensen die al geïnteresseerd zijn in gerelateerde onderwerpen.
 3. Zoekwoorden: Met behulp van zoekwoorden kunnen adverteerders hun advertenties weergeven aan gebruikers die actief zoeken naar specifieke termen of producten op Pinterest.
 4. Locaties: Adverteerders kunnen hun advertenties targeten op basis van geografische locaties, zoals landen, regio’s of steden. Dit is vooral handig voor lokale bedrijven die hun diensten willen adverteren in specifieke geografische gebieden.
 5. Aangepaste doelgroepen: Pinterest stelt adverteerders in staat om aangepaste doelgroepen te maken op basis van de klantgegevens.

Het succes van je Pinterest meten

Om het succes van Pinterest te meten, kan dit met behulp van Pinterest Analytics. Deze tool geeft de mogelijkheid om de advertenties te optimaliseren voor betere resultaten.

Pinterest Analytics biedt diepgaande inzichten in verschillende aspecten van je advertentiecampagnes. Zoals het meten van de klikken, de weergaven en de betrokkenheid. Verder biedt Pinterest ook de mogelijkheid om conversies te meten zoals websitebezoeken, productaankopen of aanmeldingen. Om de effectiviteit van de advertenties na te lopen kan er gekeken worden naar de klikfrequentie (CTR).

Door regelmatig de resultaten te analyseren in Pinterest Analytics kunnen de advertenties worden geoptimaliseerd, of het aanpassen van je targeting of het verfijnen van de biedstrategie.

Pinterest Analytics biedt de inzichten die je nodig hebt om geïnformeerde beslissingen te nemen en je advertentiestrategie te verfijnen voor blijvend succes op het platform.

Nu ben jij aan de beurt!

Nu ligt de bal bij jou. Biedt jij een consumentenproduct aan en wil jij je doelgroep bereiken via een nieuw en betaalbaar platform? Dan zijn Pinterest advertenties de oplossing voor jou! Mocht je hulp nodig hebben, neem contact met ons op. Succes!

Ontmoet team Social!

 • Timothy Van Laar

 • Daphne van den Berg

 • Willem Wattez

 • Boaz van den Berg

 • Jessica Kroon

 • Jamie Zuydendorp