Laat je linkbuilding liever over aan een specialistisch bureau? Neem contact met ons op!

Waarom is linkbuilding belangrijk?

Linkbuilding is een cruciale factor waar Google naar kijkt bij je ranking in de zoekresultaten. Zo is een sterke, relevante site die naar je linkt voor Google een bevestiging dat je kwaliteit aanbiedt. Zowel de hoeveelheid externe links als de kwaliteit van deze links beïnvloedt je positie in Google.

Met veel kwalitatieve links naar je website verhoog je je autoriteit, waardoor je gehele website sterker wordt. Zo zullen toekomstige pagina’s ook meteen sneller worden gevonden door Google. Met name in competitieve markten is linkbuilding onmisbaar voor zichtbaarheid in de zoekresultaten. Linkbuilding is bij ons daarom één van de drie pijlers waarmee wij onze SEO-strategie uitvoeren.

Linkbuilding bureau

Hoe werkt linkbuilding?

Er is geen gouden formule bij linkbuilding waarbij je binnen no-time aan veel kwalitatieve externe links komt. In plaats daarvan voeg je verschillende tactieken samen tot een effectieve strategie. Een greep uit de tactieken:

Check bestaande links

Er is een immense hoeveelheid aan zoekresultaten te vinden online. Onderdeel hiervan is misschien wel een artikel waarin je naam zonder link wordt genoemd. Vraag in dit geval altijd even of de link naar je website kan worden toegevoegd (link reclamation). Daarnaast verwijzen bedrijven soms, zonder het te weten, naar pagina’s die niet meer bestaan. Deze broken links staan toch wat slordig en onprofessioneel. Jij kunt in dit geval het bedrijf uit de brand helpen door de optie te geven om deze gratis te vervangen door een link die verwijst naar vergelijkbare content op jouw website. Een win-win situatie dus!

Online marketing burea

Wij werken samen met:

Maak waardevolle content

Bedrijven zullen geen content delen waar ze zelf niks aan hebben. Maak daarom content die voor bedrijven relevant is om te delen op hun website. Hier kun je verschillende kanten mee op. Bijvoorbeeld door een artikel te maken waarin je inspeelt op de actualiteit. Zo kun je een infographic publiceren die relevant is voor nieuwsmedia. Verder kun je ervoor kiezen om onderzoek uit te voeren. Zo deden we bij ODIV onderzoek naar de vindbaarheid van makelaars in en rondom Utrecht. Hiermee hebben we veel verschillende kwalitatieve externe links weten te vergaren. Het nadeel van deze tactiek: het is tijdrovend. En je hebt geen garantie dat je content wordt opgepakt.

Betere vindbaarheid zoekmachine marketing

Externe links (backlinks) inkopen

Bij het inkopen van links heb je garantie dat je link op andere websites gedeeld wordt. Zo kun je je autoriteit verhogen, zonder dat hier enige nieuwswaarde voor nodig is. Essentieel hierbij is om kritisch te zijn op de websites waar je backlinks inkoopt. Deze moeten betrouwbaar en relevant zijn. Zo heeft een gerenommeerde website logischerwijs een positiever effect op je website dan een obscure website. En zo is een link vanuit een kleding webshop naar je schoenenmerk relevanter dan die van een snackbar.

SEO

De valkuilen bij externe links

Teveel willen in een korte tijd

Als normaal tien websites per maand naar je verwijzen en een maand later zijn dat er opeens duizend, dan gaan bij Google alarmbellen rinkelen. Je kunt hierdoor juist zakken in de zoekresultaten. Bouw het daarom gecontroleerd op.

Alleen letten op kwantiteit

Sommige bureaus beloven je dat ze binnen no-time veel externe links voor je kunnen werven. Dit gebeurt vaak bij websites die laag scoren op betrouwbaarheid, waarbij tegen een lage prijs links ingekocht worden. Zo bestaan er sites die puur en alleen zijn gemaakt voor linkbuilding. Bij externe links is het juist van belang dat ze afkomstig zijn van betrouwbare sites, en het liefst van sites met een hoge autoriteit. Alleen hiermee kun je het verschil maken.

TeamODIV

Te gefocust op de externe link

Verlies het totaalplaatje niet uit het oog. Bij linkbuilding speelt er meer dan alleen de link zelf. Hoe is bijvoorbeeld de website technisch opgebouwd? Hoe ziet het backlinkprofiel eruit? En welke anchor tekst moet je kiezen? Hierbij moet ook gelet worden op variatie in het linkprofiel.

Linkbuilding bureau

Voordelen van linkbuilding voor bedrijven

Met het inzetten van linkbuilding zorg je ervoor dat de online autoriteit van jouw website zal toenemen en jouw vindbaarheid daardoor zal verbeteren. Het is daarbij van belang dat de backlinks die je inkoopt van hoge kwaliteit zijn. Wij kijken hierbij vooral naar de opbouw van de website, de relevantie van de content en of deze echte bezoekers naar de website heeft. Wanneer een potentiële backlink hier niet aan voldoet, zullen we deze niet inkopen.

SEO

Hoe weet ik of linkbuilding iets voor mijn bedrijf kan betekenen?

Een linkbuilding bureau kan uw bedrijf helpen om de online zichtbaarheid te vergroten en hogere posities voor jouw website in zoekmachines te behalen. Door strategisch backlinks in te kopen, verhoog je jouw domein autoriteit wat met betere posities in de zoekmachine het aantal bezoekers naar uw website vergroot. Dit kan vervolgens weer leiden tot meer klanten en meer omzet. Een professionele aanpak zorgt voor relevante en kwalitatieve links, wat essentieel is voor duurzame resultaten. Als je met jouw bedrijf streeft naar groei en een sterke online aanwezigheid, is linkbuilding zeker het overwegen waard.

SEO

Hoe begin je met linkbuilding?

Linkbuilding begint met een grondige analyse van uw huidige linkprofiel en concurrentie. We identificeren waardevolle en relevante websites voor potentiële backlinks. Vervolgens creëren we hoogwaardige, boeiende content die andere sites willen delen. Outreach is essentieel; we verzamelen binnen de branche link plaatsingsmogelijkheden en bespreken deze vervolgens samen met jou. Consistentie en kwaliteit zijn cruciaal voor duurzame resultaten. Een goed doordachte linkbuilding strategie versterkt jouw online autoriteit en verhoogt de zoekmachine-rankings.

Website optimalisatie

Waarom linkbuilding uitbesteden?

Door linkbuilding uit te besteden aan een goed SEO-bureau krijg je de rust dat het op een goede manier gebeurt. En het scheelt je enorm veel tijd. Zo hebben we bij ODIV alle geschikte ingangen om kwalitatieve backlinks te verkrijgen. Betrouwbaarheid en transparantie is daarbij enorm belangrijk. Zo kun jij als klant bij ons precies inzien welke links we voor je inkopen. Geen geheimzinnige praktijken dus. Neem vooral contact met ons op voor meer informatie.

SEO

Wat is een linkbuilding bureau?

Een linkbuilding bureau helpt jou met het vergroten van jouw domein autoriteit. Omdat het zelf vaak lastig is om kwalitatieve en hoogwaardige backlinks te vinden is het erg interessant om dit uit handen te geven. Een linkbuilding bureau zal voor jou:

 • een sterke linkbuilding strategie ontwikkelen
 • bepalen welke plaatsingen interessant zijn om in te kopen
 • rapporteren welke links live zijn
 • tijd besparen zodat jij kan werken aan je doelstellingen
Website analyses en optimalisaties

Wat kan ODIV voor jou betekenen?

ODIV kan jou helpen met alle facetten van linkbuilding. Denk hierbij aan het inkopen van relevante hoogwaardige backlinks alsmede het inzetten van digitale PR om in de media zichtbaar te worden.

Onze linkbuilding experts weten precies waar de mogelijkheden van linkbuilding liggen, verdiepen zich helemaal in jouw dienst en brengen de markt waarin jij je begeeft in kaart. Vervolgens zetten zij een strategie op waarbij gekeken wordt op welke manier jij het beste je autoriteit kan vergroten. Hierbij werken we altijd vanuit de gedachte dat alles getest kan worden. Onze specialisten zullen je compleet kunnen ontzorgen met betrekking tot alles wat te maken heeft met online marketing.

Geïnteresseerd in een linkbuilding bureau? Of stel je liever eerst wat vragen?

Team SEO

Veelgestelde vragen over linkbuilding

 • Wat is linkbuilding?

  Het opbouwen van links op externe websites die verwijzen naar jouw website om zo je positie in Google te verhogen.

   

 • Hoe kom je aan links?

 • Wat is het verschil tussen interne en externe links?

 • Wat kost linkbuilding?

  Bij ODIV zijn de linkbuilding-kosten opgebouwd uit uren en inkoopbudget. Wij reserveren een aantal uren per maand om voor jouw website relevante links te verzamelen en aan te vragen. Daarnaast reserveren we een maandbudget om links te kunnen inkopen. Dit bepalen op basis van wat er voor jouw website nodig is om resultaat te behalen.

 • Hoe kies je een goed linkbuilding bureau?

  Kies altijd een bureau dat transparant en betrouwbaar is. Vraag om klantcases van tevreden klanten. Daarnaast wil je inzicht hebben in welke links er precies worden opgebouwd naar jouw website. Er zijn helaas veel slechte linkbuilding bureau’s actief die deze zaken niet delen met klanten dus let hier goed op.