Fitness Marketing

Fitness marketing: de manier om jouw sportschool vol te krijgen met beginnende topsporters en doorgewinterde atleten. Maar hoe zorg jij nou dat jouw school opvalt tussen al die anderen? Ben je goed vindbaar in Google? Post je relevante en interessante content via social kanalen? Is je website er op ingericht om gemakkelijk aanmeldingen te verwerken? Bij ODIV helpen we graag jouw doelen te behalen zodat jij je kan focussen op de sportschool! Hier geven we je enkele tips om rekening mee te houden wanneer je wil gaan beginnen met fitness marketing.

Wordt je gevonden via zoekmachines?

Het belangrijkste is om goed gevonden te worden wanneer mensen op zoek zijn om te gaan sporten. De meeste mensen oriënteren zich op Google of Bing om te zien of er een sportschool in de buurt is. Het is dus praktisch om ervoor te zorgen dat je SEO, SEA en je Mijn Bedrijf op orde zijn. Dit is de eerste indruk die een potentiële klant heeft van jouw sportschool. Wanneer je zorgt dat deze zaken geregeld zijn, boek je al snel vooruitgang.

Activeer mensen via social media

Via je eigen social mediapagina’s kan je gemakkelijk je doelgroep bereiken. Je kan hashtags gebruiken om aandacht te vragen om te trainen op rustigere dagen (#fitfriday) in je sportschool. Een andere manier kan zijn om mensen te motiveren te gaan sporten (#MotivationMonday).

Uiteraard bereik je daarmee niet iedereen die je wil bereiken voor je sportschool. Uit onderzoek in november 2019 werd duidelijk dat we gemiddeld 2.5 uur per dag aan social media besteden. Weet je niet goed waar je op moeten letten wanneer je aan een social media offensief begint? Wij hebben hier een aantal tips voor je.

Bedenk goed wie je doelgroep is. Zorg ervoor dat je weet wat je wil dat jouw doelgroep van jouw sportschool weet. Is het bijvoorbeeld juist voor ouderen, jongeren, de gevorderden of juist beginner? De persoon die wil afvallen of willen we juist begeleiding geven om gespierder te worden? Inspireer jouw doelgroep om jouw sportschool te bezoeken en geef ze een duidelijk actie mee. Wij kunnen je in een adviserende en een uitvoerende rol helpen. Mocht je het helemaal zelf willen uitvoeren, maar weet je niet exact hoe te beginnen, kun je ook onze social media training volgen.

Fitness marketing referral

Referral en loyalty programma’s

Samen sporten is natuurlijk veel leuker dan alleen moeten sporten. Twee leden is beter dan een lid van de sportschool. Denk na over de mogelijkheden die referral programma’s bieden. Hoe graag heb je dat er meerdere mensen die elkaar kennen komen sporten? Wat zou die persoon verdienen als ie iedere maand een introducee meeneemt.

Een andere interessant programma is het loyaliteits programma. Een keer sporten zal er niet voor zorgen dat jouw leden kilo’s kwijtraken of de nieuwe Arnold Schwarzenegger worden. Beloon deze sporters dan ook wanneer zij vaker, regelmatiger komen of langer lid willen worden van de sportschool.

Reviews zijn cruciaal in fitness marketing

Niemand gaat graag ergens sporten waar hij eigenlijk niet welkom is. Niemand heeft behoefte om te sporten in een vieze gym of wanneer het personeel onvriendelijke. Mensen gaan wel graag ergens sporten wanneer het wel als prettig ervaren wordt door anderen. Zorg ervoor dat je duidelijk laat zien dat jouw leden met het winnende gevoel de deur uitgingen. Vraag hen of ze een review willen schrijven. Dit kan via Google of op de bedrijfspagina van je social kanalen (Facebook en Instagram). Deze reviews zorgen voor social proof en zorgen bovendien voor een betere ranking in Google. Hoe meer reviews hoe gemakkelijker je ‘Google Mijn Bedrijf’ gevonden wordt wanneer mensen in de buurt zoeken op zoektermen waarop je gevonden wil worden. Zie punt 1 om het cirkeltje rond te maken.

Er zijn nog veel meer zaken om rekening mee te houden wanneer je wil gaan beginnen met fitness marketing voor jouw sportschool. Daar vertellen we je graag meer over en we helpen je net zo graag om jouw campagnes te voeren. Mocht je nog vragen hebben of wil je eens sparren over de mogelijkheden van online marketing. Bel ons, kom langs voor een orientatie gesprek of babbel alvast eens met onze chatbot Joost onderaan de pagina. Nu rest nog de vraag: waarom fitness marketing via ODIV?

Wij zijn:

  • Transparant: Wij zullen altijd transparant en helder zijn in wat we doen.
  • Eerlijk: Er zijn geen onverwachte kosten achteraf.
  • Betrokken: Persoonlijk contact met klanten staat bij ons vooraan.
  • Proactief: Wij zijn altijd bezig met de laatste trends en kunnen snel schakelen.
  • Een hecht team: Wij geloven in een fijne samenwerking, onderling en met de klant.