Wordt je sportschool gevonden via zoekmachines?

Het belangrijkste is om goed gevonden te worden wanneer mensen op zoek zijn om te gaan sporten. De meeste mensen oriënteren zich op Google of Bing om te zien of er een sportschool in de buurt is. Het is dus praktisch om ervoor te zorgen dat je SEO, SEA en je Mijn Bedrijf op orde zijn. Dit is de eerste indruk die een potentiële klant heeft van jouw sportschool. Wanneer je zorgt dat deze zaken geregeld zijn, boek je al snel vooruitgang.

ODIV Footy toernooi

Activeer mensen via social media

Via je eigen social mediapagina’s kan je gemakkelijk je doelgroep bereiken. Je kan hashtags gebruiken om aandacht te vragen om te trainen op rustigere dagen (#fitfriday) in je sportschool. Een andere manier kan zijn om mensen te motiveren te gaan sporten (#MotivationMonday).

Uiteraard bereik je daarmee niet iedereen die je wil bereiken voor je sportschool. Uit onderzoek in november 2019 werd duidelijk dat we gemiddeld 2.5 uur per dag aan social media besteden. Weet je niet goed waar je op moeten letten wanneer je aan een social media offensief begint? Wij hebben hier een aantal tips voor je.

Bedenk goed wie je doelgroep is. Zorg ervoor dat je weet wat je wil dat jouw doelgroep van jouw sportschool weet. Is het bijvoorbeeld juist voor ouderen, jongeren, de gevorderden of juist beginner? De persoon die wil afvallen of willen we juist begeleiding geven om gespierder te worden? Inspireer jouw doelgroep om jouw sportschool te bezoeken en geef ze een duidelijk actie mee. Wij kunnen je in een adviserende en een uitvoerende rol helpen. Mocht je het helemaal zelf willen uitvoeren, maar weet je niet exact hoe te beginnen, kun je ook onze social media training volgen.

Referral en loyalty programma’s

Samen sporten is natuurlijk veel leuker dan alleen moeten sporten. Twee leden is beter dan een lid van de sportschool. Denk na over de mogelijkheden die referral programma’s bieden. Hoe graag heb je dat er meerdere mensen die elkaar kennen komen sporten? Wat zou die persoon verdienen als ie iedere maand een introducee meeneemt.

Een andere interessant programma is het loyaliteits programma. Een keer sporten zal er niet voor zorgen dat jouw leden kilo’s kwijtraken of de nieuwe Arnold Schwarzenegger worden. Beloon deze sporters dan ook wanneer zij vaker, regelmatiger komen of langer lid willen worden van de sportschool.

Fitness marketing referral

Dit zeggen onze klanten over ons:

I recently had a half day of social media training from Timothy. It was both informative and relevant to my business. Timothy kept the entire session engaging. I would strongly recommend ODIV to any body looking for marketing and social media expertise!
Kirsty Shaw Interim Marketing Manager
Vanuit quality life personal training hebben we een training gevolgd bij ODIV. Wat direct opvalt is dat ze transparant en eerlijk zijn over hun diensten. Geen mooie verkoop praatjes, maar eerlijk over de waarde die ze kunnen toevoegen. Timothy heeft ons enorm veel geleerd over het opzetten van campagnes en inregelen van Google ads. Zeker een aanrader!
Diederik Taken Eigenaar
We hebben een ochtend training gehad over LinkedIn en dit werd verzorgd door Timothy. Hij nam de tijd en kon alle vragen goed beantwoorden. Wij gaan nu met alle tips en tricks aan de slag. ODIV is een super behulpzaam bedrijf en het team denkt altijd op een creatieve manier met ons mee.
Carola van Dam Senior Projectmanager
Fijne partij om mee samen te werken: professioneel, duidelijk en to the point.
Sjoerd
Sjoerd de Wert Marketing en Communicatie Manager GlobalTalk
Top partij om mee samen te werken!
Esther
Esther Dusseldorp Directeur Tulpenfonds
Denken goed mee, reageren snel en zijn proactief.
Iris
Iris Reinhard Business Unit Manager Kenneth Smit Direct
Fijn om mee samen te werken! Veel positieve energie & kennis van zaken en fijne manier van communiceren. Denkt goed mee met de klant. Aanrader! :-)
Roana
Roana Luhulima Eigenaar Berg & Maan
ODIV denkt met ons mee over onze internetmarketing- dat doen ze op een manier die wij nodig hebben: vernieuwend, onderzoekend & professioneel. Écht een aanvulling op onze eigen activiteiten. Gastvrij en ondersteunend op velden die je niet meteen zou verwachten.
Marco
Marco Tankink Directeur Salsaparilla
Goede kennis van marketing en online video inzet bij het team van ODIV. Vriendelijk, snel en super behulpzaam! Aanrader.
Angela
Angela Haisma Consultant ShowHeroes
Wij werken nu 2 jaar met ODIV. Wat prettig is dat de lijnen kort en informeel zijn, en er verschillende specialisten zijn die soepel samenwerken. Vanuit een psychologische basis en goede kennis van techniek, leren en optimaliseren we elke maand. Aanrader.
Gijsbert
Gijsbert Croes Managing Partner Branddoctors
Ik kijk met veel plezier terug op mijn tijd bij ODIV. Werken voor leuke klanten, vrijheid om jezelf breder te ontwikkelen, sportieve en gezellige evenementen en dat alles binnen team van gedreven collega's!
Daan van Vliet CRO specialist bij PLUS Retail
De (best ingewikkelde) techniek werd helder en prettig uitgelegd!
Fridy Visser Knof
Fridy Visser Knof GoldenSports
ODIV is een erg dynamisch team dat ons geholpen heeft onze doelen en visies te vertalen naar een professioneel marketing plan. De gevraagde leads zijn ruimschoots geleverd maar zeker zo belangrijk ook is de vooraf geplande target groep is bereikt.
Rens
Rens Dilven Sales Manager bij MS Schippers
Wij hadden nog niet eerder een campagne op deze manier opgezet en zo uitgevoerd. Wij hebben daarom ook veel geleerd en de resultaten waren boven verwachting. Veel mensen hebben ook hun mailadres achtergelaten, zodat we hen direct op de hoogte kunnen houden van de voortgang en van de participatiemomenten die nog komen.
Clara
Clara van Foreest Communicatieadviseur bij Provincie Utrecht
ODIV heeft ons ondersteund met hun kennis en ideeën op het gebied van online marketing. Ze zijn eerlijk over wat ze verwachten te kunnen bereiken, denken altijd met je mee, communiceren snel en de campagnes die ze opleveren zijn professioneel. Een fijne partner!
Madelon
Madelon Schepers Communicatie bij NTFU
We zien elkaar maandelijks in een creatieve sessie. ODIV is heel transparant in alle stappen die ze zetten. Ik kan de gegevens altijd inzien en zij denken voortdurend vooruit.
Sjoerd
Sjoerd van Barneveld Marketingmanager bij DEBUUT
Je leert van elkaar, vult elkaar aan en werkt in nauwe samenwerking aan een succesvol online marketingplan dat gericht is op onze doelstellingen. Het is niet: u vraagt wij draaien, het is een heus partnership met wederzijds leereffect.
Evelyne
Evelyne Middleton Salesmanager bij Van Aetsveld
ODIV heeft een SEO workshop aan onze communicatiemensen gegeven. Dat was een heel helder verhaal met duidelijke stappen om te volgen. En ook niet onbelangrijk, het nodigde direct uit om tot actie te komen. Aanrader dus!
NMF
Alma Streefkerk Projectleider Educatie, Communicatie en Participatie
ODIV is een prettig en effectief bedrijf. Denkt mee met de klant en gaan verder dan de rest. Oprechte interesse in je product en hoe deze waarde kan geven aan de potentiële consument. Proactieve houding, alertheid, goede communicatie en ze houden ons scherp. Denken sneller dan de rest en zijn niet te nuffig om echt zich te verdiepen in het waarom van alles.
Puur
Anna-Maria Giannattasio Eigenaar bij Puur Events
ODIV ondersteunt en adviseert ons op het gebied van online marketing. Hun transparante werkwijze en persoonlijke aandacht is erg fijn. Kennis delen is voor hun geen probleem, ze nemen de tijd om je op te leiden zodat je samen steeds meer stappen kan zetten. Een leuke club mensen met veel kennis en ervaring op de verschillende gebieden van online marketing.
Globa talk Anouk
Anouk Boekhoff Marketeer bij Global Talk
Heldere communicatie, afspraken worden goed nagekomen en ze zijn zeer pro-actief. Tot nu toe onwijs tevreden over de samenwerking.
Brokking
Maartje Brokking Eigenaar bij Brokking
Wij zijn erg blij met ODIV. Zij hebben brede kennis, geven goed en werkbaar advies en zijn prettig om mee samen te werken.
UBN Djoy
Djony Jurg Marketing manager bij UBN Uitzendbureau
ODIV is een professioneel bedrijf met kundige adviezen en vooral altijd een prettige samenwerking. Het is meer een partnership dan een adverteerder - bureau relatie. Ik kan ODIV van harte aanbevelen.
Geert
Geert Pelsma Eigenaar bij ACLARO
Met Stuurlui werken we al jaren samen met ODIV. Een betrouwbare partner op het gebied van online marketing. Onze klanten worden erg goed geholpen, dankzij de inzet van ODIV weten zij de juiste doelgroep te bereiken én kunnen ze als bedrijf verder groeien. Een absolute aanrader!
Sjoerd sjoerd
Sjoerd Kuipers Eigenaar van Stuurlui
De jongens bij ODIV namen goed de tijd om me alles uit te leggen en dachten goed mee over wat het beste zou zijn voor mijn bedrijf in de fase waarin het zich bevindt. Ook als ik vragen had tussendoor reageerden ze op korte termijn. Zeer tevreden is de juiste beschrijving!
Mindelevator Richard
Richard van der Put Eigenaar bij Mindelevators
Experts in hun vak en prettig om mee samen te werken! Samen met Joost, Daan en Martijn al vele mooie resultaten behaald!
Rene Puur
René Zandvliet Marketing Manager bij Puur Events
Fijn bureau! Schakelt snel, veel kennis in huis en denkt goed mee van doel naar resultaat. Absolute aanrader!
One Fox Maurice
Maurice Romijn Marketing Manager bij One Fox
Professionele organisatie met superfijne mensen om mee samen te werken. Een half jaar geleden gestart met de samenwerking en nu al hele mooie resultaten bereikt. We kijken uit naar wat 2020 ons gaat brengen maar zijn al positief!
Zonnehuisgroep
Céleste Romijn Corporate Recruiter bij ZHGA
Wat een fijne club mensen om mee samen te werken! Naast het uitstekende inhoudelijke werk wat ze voor mijn bedrijven hebben gedaan en blijven doen ben ik voornamelijk erg te spreken over hun transparante en persoonlijke werkwijze. Ik kan een samenwerking met ODIV van harte aanbevelen!
Remco-Hergaarden 100ms
Remco Hergaarden Eigenaar bij 100ms
Leerzame & praktische marketingtraining gevolgd over o.a. Google Grants & Google Display. Was top!
red een kind
Thijs Waardenburg Online Marketeer bij Red een Kind
Opleiding gehad van Timothy en Duco. Goed gebracht. Interactief, open en inspirerend! En ook gewoon toffe gasten :)
Nut
Jeff Jacobs Digital Strateeg bij The Online Nut Company
Joost en Martijn communiceren prettig en heel snel. We staan nu weer lekker hoog bovenaan in Google. :-)
Florencius
Hugo Kranenburg Eigenaar bij Florencius
Het team van ODIV helpt ons altijd fantastisch! Ook voor de kleinere vraagstukken kunnen we altijd bij ze aankloppen.
Gloryfy
Joris Vermeulen Sales Manager Gloryfy

Reviews zijn cruciaal in fitness marketing

Niemand gaat graag ergens sporten waar hij eigenlijk niet welkom is. Niemand heeft behoefte om te sporten in een vieze gym of wanneer het personeel onvriendelijke. Mensen gaan wel graag ergens sporten wanneer het wel als prettig ervaren wordt door anderen. Zorg ervoor dat je duidelijk laat zien dat jouw leden met het winnende gevoel de deur uitgingen. Vraag hen of ze een review willen schrijven. Dit kan via Google of op de bedrijfspagina van je social kanalen (Facebook en Instagram). Deze reviews zorgen voor social proof en zorgen bovendien voor een betere ranking in Google. Hoe meer reviews hoe gemakkelijker je ‘Google Mijn Bedrijf’ gevonden wordt wanneer mensen in de buurt zoeken op zoektermen waarop je gevonden wil worden. Zie punt 1 om het cirkeltje rond te maken.

Voordelen van Fitness marketing

In een tijd waarin gezondheid en fitheid steeds meer centraal komen te staan, groeit ook de markt van sportscholen. Daarom hét moment om op te vallen en te laten zien waarin jouw sportschool uniek is. Zo wil je niet alleen jouw fitnessprogramma positioneren, maar ook relaties opbouwen, leden inspireren en misschien zelfs een community oprichten! ODIV begrijpt deze behoefte en wij bieden gepersonaliseerde strategieën voor sportscholen aan. Want waarom zou je eigenlijk nu moeten beginnen met fitness marketing?

 • Gerichte marketing, fitness marketing is anders dan gewone marketing doordat je een niche groep aanspreekt. Hier is een persoonlijke aanpak en strategie cruciaal.
 • Differentiatie, in een grote markt van sportscholen, helpt een onderscheidende strategie bij het werven van nieuwe klanten.
 • ROI-focus, je investering wil je ook terugzien. Online fitness marketing helpt doordat alles transparant en meetbaar is.
 • Online zichtbaarheid, steeds meer mensen zoeken online naar fitnessmogelijkheden. Hier wil je op inspelen door op het juiste moment jouw boodschap aan de juiste mensen te tonen.

Waarom Fitness marketing uitbesteden?

Het uitvoeren van online marketing voor sportscholen kun je zelf doen, of je kan ervoor kiezen om het uit te besteden. Er komt waarschijnlijk meer bij kijken dan je denkt. Zo mag je van ons de volgende punten verwachten:

 • Team aan specialisten, voor ieder specialisme hebben we onze eigen experts. Zo zorgen wij voor de kennis en ervaring bij het project.
 • Continue optimalisatie, marketing is geen eenmalige taak. Wij streven voortdurend naar conversies en sturen bij waar nodig.
 • Data-gedreven werken, voor het maken van beslissingen baseren we ons op data met wekelijkse meldingen en ieder kwartaal een uitgebreide rapportage.
 • Transparantie, bij ODIV geloven we in open en eerlijke communicatie.
 • Proactiviteit, als specialisten zijn wij op de hoogte van de laatste ontwikkelingen. Wij optimaliseren voortdurend en zorgen dat jij op de juiste plekken zichtbaar bent.
Het team van ODIV

Wil je weten wat de mogelijkheden zijn voor jouw sportschool? Wij helpen je graag!

Maak kennis met team Fitness marketing

 • Timothy Van Laar

 • Jessica Kroon

 • Soraya Hartogs

 • Daan Weijs

 • Daphne van den Berg