Geïnteresseerd in B2B marketing en wil je hier meer over leren? Of zou je het juist willen uitbesteden? Wij helpen je graag!

Waarom is B2B marketing belangrijk?

B2B marketing gaat vaak om langdurige relaties tussen bedrijven. Om bij de beslissers van jouw potentiële klanten op de radar te komen is B2B marketing een belangrijk middel. Hiervoor moet je je doelgroep goed kennen (wie zijn het precies) en de uitdagingen die je voor ze oplost. Vervolgens vertalen we dat naar concrete marketinguitingen om deze doelgroep mee te bereiken.

Een ander belangrijk punt is het beslissingsproces. In B2B is dit vaak complex en zijn er meerdere stakeholders bij betrokken. Goede B2B marketing helpt om de voordelen van jouw product of dienst goed over te brengen naar verschillende niveaus binnen de klantorganisatie; van directie naar uitvoer.

Verder gaat het in B2B veelal om transacties met een hoge waarde (anders dan bij B2C). Hierdoor moet de marketing ervoor zorgen dat potentiële klanten de voordelen en ROI van het product of de diensten begrijpen. Goede B2B marketing zorgt er dus voor dat potentiële klanten met vertrouwen een grote investering durven te doen.

Betere vindbaarheid zoekmachine marketing

B2B Marketing Funnel

In fase 1 leggen we het fundament door het initiële contact te leggen met je doelgroep, mogelijk gemaakt via kanalen zoals LinkedIn ads en Google Display. Na deze eerste blootstelling streeft fase 2 ernaar dat de doelgroep interactie aangaat met jouw bedrijf, zoals een websitebezoek of interactie met een LinkedIn-advertentie. In fase 3 zet de bezoeker de stap naar een MQL, door zich bijvoorbeeld aan te melden voor onze nieuwsbrief of het downloaden van een brochure.

Eenmaal MQL, is ons doel om deze te transformeren naar een SQL, voornamelijk met behulp van marketing automation, wat helpt bij het kwalificeren en bereiken van de lead. Tenslotte is het essentieel te realiseren dat technologieën evolueren. Ondanks een setup die vandaag perfect werkt, zijn er morgen wellicht optimalisaties nodig. Het bijblijven met de nieuwste tools en methoden vergt veel toewijding en tijd.

Fases CRO model

Keuzes maken in de sales funnel

Ons gedrag is heel complex en valt lastig te begrijpen. Waarom blijven we kiezen voor het ene merk boven het andere? Waarom volgen we automatisch pijlen? En waarom hebben we onbewust automatisch ergens een oordeel over? Het heeft alles te maken met onze besluitvormingsprocessen, Systeem 1 en Systeem 2.

Dus, wat zijn Systeem 1 en Systeem 2?

Systeem 1: emotionele, intuïtieve en automatische hersenprocessen met een lange evolutionaire geschiedenis. Dit systeem wordt ook wel het onbewuste genoemd.
Systeem 2: rationele en bewuste hersenprocessen die zich baseren op logica en regels en veel korter geleden in de evolutie zijn ontstaan (Chaiken & Trope, 1999). Dit systeem wordt ook wel het bewuste genoemd.

B2B marketing funnel: systeem 1 en 2

Meer weten over wat wij als B2B online marketing bureau voor onze klanten doen?

In hoeverre ons gedrag gestuurd wordt door de situatie en omgeving onderschatten we zwaar. Dit is goed te begrijpen omdat we ons enkel bewust zijn van onze bewuste gedachten en gevoelens. Het is lastig om te bepalen in hoeverre we beïnvloed worden door onbewuste factoren. Daarnaast zijn mensen goed in staat om achteraf te rationaliseren waarom er een bepaalde keuze is gemaakt waardoor het gevoel dat we rationele wezens zijn alleen maar toeneemt.

Belangrijk is om te bepalen wanneer we rationeel zijn, want ons onbewuste staat altijd aan. Er zijn drie redenen waarom iemand rationeel is:
1. Wanneer de keuze belangrijk is
2. Wanneer je de keuze moet rechtvaardigen
3. Wanneer je veel van de keuze af weet

recruitment marketing

Het verschil tussen B2B en B2C marketing

We weten dat B2B gaat over bedrijven die aan andere bedrijven verkopen, en deze marketing draait daarom vaak om het opbouwen van langdurige relaties. Content zoals whitepapers, webinars en gedetailleerde productinfo spelen hier een grote rol. B2C gaat over bedrijven die direct aan jou en mij, de eindconsumenten, verkopen. Hier draait alles om de emotie, het verlangen en soms zelfs een impulsieve klik op die ‘Koop nu’-knop.

Bij B2B is de keuze altijd belangrijk: je maakt een grotere beslissing dan bij een consumentenproduct en het gaat vaak om grotere bedragen. En deze uitgaven moet je natuurlijk ook nog eens rechtvaardigen bij een manager, een baas of collega’s. Dus we hebben te maken met het rationele besluitvormingsproces, wat in veel gevallen anders is dan de B2C sector. Onze CRO-specialisten kijken naar hoe ze jouw bedrijf zo goed mogelijk naar voren kunnen laten komen, zodat we zo veel mogelijk leads voor je kunnen genereren.

0 gemiddeld Bekijk onze reviews, onze klanten waarderen onze diensten met een 10
0 jaar klant Meer dan 3 jaar blijft een klant gemiddeld bij ons - daar zijn we trots op!
0 FTE Specialisten in social media, SEO, SEA, automation, analytics, website en design

B2B marketing uitbesteden

Met B2B-marketing ben je actief bezig met het vergaren en binnenhalen van leads. Echter, je bent natuurlijk veel liever bezig met je primaire businessactiviteiten dan je zelf te verdiepen in de wereld van marketing. Dan is het misschien een idee om dit uit te besteden aan een gespecialiseerd bureau. Hieronder even op een rijtje wat de voordelen zijn van uitbesteden:

 • Diepgaande expertise, een bureau heeft als primaire activiteit online marketing. Door deze jarenlange ervaring hebben wij bij ODIV veel kennis in huis gebracht, wat we graag jouw bedrijf kunnen inzetten. Bovendien hebben we deze ervaring opgedaan bij diverse klanten en branches, waardoor we een brede kennisbasis hebben opgebouwd.
 • Nieuwste tools, online marketing bureau beschikken vaak over de nieuwste tools. Het is ons vakgebied, waardoor we ook toegang hebben tot de beste informatie om gegevens te analyseren, je marketingcampagnes te optimaliseren en resultaten te meten.
 • Tijdsbesparing, doordat je de marketingactiviteiten uitbesteed, heb jij weer meer tijd om te doen waar je goed in bent. Dit scheelt jou tijd, en het werk wordt ook nog gedaan door ervaren specialisten.
Doel van zoekmachine marketing

Onze diensten

 • Strategie
  Strategie
 • https
  Social media
 • Ons werk Website optimalisatie
  SEO
 • Mouse clicks
  SEA
 • systeem analytics
  Analyse
 • Conversie optimalisatie
  Website

Hoe zet je B2B-marketing in?

B2B-campagnes

B2B campagnes zijn ontworpen om bedrijven te voorzien van een regelmatige stroom van gekwalificeerde leads, zonder dat dit aanvoelt als een opdringerige verkoopbenadering. Hiervoor kun je verschillende kanalen inzetten, zoals LinkedIn en Google Ads.

Door gerichte marketinginspanningen kun je mensen bereiken die al interesse hebben getoond in jouw producten of diensten, wat de kans op conversie vergroot. Hiermee bespaar je tijd en middelen die anders besteed zouden worden aan het benaderen van niet-geïnteresseerde prospects. Bovendien kun je met leadgeneratie jouw marketingstrategie verfijnen en je groei te stimuleren door te focussen op de meest veelbelovende kansen voor uw bedrijf. Het resultaat is efficiëntere en effectievere marketing.

Bekijk hier met welke diensten wij jou kunnen helpen!

leadgenforms 1

Nu ben jij aan de beurt!

Nu ligt de bal bij jou. Biedt jij een product of service aan en wil je meer onder de aandacht komen bij je B2B-doelgroep? Dan is B2B marketing de oplossing voor jou! Mocht je hulp nodig hebben, neem contact met ons op. Succes!

I recently had a half day of social media training from Timothy. It was both informative and relevant to my business. Timothy kept the entire session engaging. I would strongly recommend ODIV to any body looking for marketing and social media expertise!
Kirsty Shaw Interim Marketing Manager
Vanuit quality life personal training hebben we een training gevolgd bij ODIV. Wat direct opvalt is dat ze transparant en eerlijk zijn over hun diensten. Geen mooie verkoop praatjes, maar eerlijk over de waarde die ze kunnen toevoegen. Timothy heeft ons enorm veel geleerd over het opzetten van campagnes en inregelen van Google ads. Zeker een aanrader!
Diederik Taken Eigenaar
We hebben een ochtend training gehad over LinkedIn en dit werd verzorgd door Timothy. Hij nam de tijd en kon alle vragen goed beantwoorden. Wij gaan nu met alle tips en tricks aan de slag. ODIV is een super behulpzaam bedrijf en het team denkt altijd op een creatieve manier met ons mee.
Carola van Dam Senior Projectmanager
Fijne partij om mee samen te werken: professioneel, duidelijk en to the point.
Sjoerd
Sjoerd de Wert Marketing en Communicatie Manager GlobalTalk
Top partij om mee samen te werken!
Esther
Esther Dusseldorp Directeur Tulpenfonds
Denken goed mee, reageren snel en zijn proactief.
Iris
Iris Reinhard Business Unit Manager Kenneth Smit Direct
Fijn om mee samen te werken! Veel positieve energie & kennis van zaken en fijne manier van communiceren. Denkt goed mee met de klant. Aanrader! :-)
Roana
Roana Luhulima Eigenaar Berg & Maan
ODIV denkt met ons mee over onze internetmarketing- dat doen ze op een manier die wij nodig hebben: vernieuwend, onderzoekend & professioneel. Écht een aanvulling op onze eigen activiteiten. Gastvrij en ondersteunend op velden die je niet meteen zou verwachten.
Marco
Marco Tankink Directeur Salsaparilla
Goede kennis van marketing en online video inzet bij het team van ODIV. Vriendelijk, snel en super behulpzaam! Aanrader.
Angela
Angela Haisma Consultant ShowHeroes
Wij werken nu 2 jaar met ODIV. Wat prettig is dat de lijnen kort en informeel zijn, en er verschillende specialisten zijn die soepel samenwerken. Vanuit een psychologische basis en goede kennis van techniek, leren en optimaliseren we elke maand. Aanrader.
Gijsbert
Gijsbert Croes Managing Partner Branddoctors
Ik kijk met veel plezier terug op mijn tijd bij ODIV. Werken voor leuke klanten, vrijheid om jezelf breder te ontwikkelen, sportieve en gezellige evenementen en dat alles binnen team van gedreven collega's!
Daan van Vliet CRO specialist bij PLUS Retail
De (best ingewikkelde) techniek werd helder en prettig uitgelegd!
Fridy Visser Knof
Fridy Visser Knof GoldenSports
ODIV is een erg dynamisch team dat ons geholpen heeft onze doelen en visies te vertalen naar een professioneel marketing plan. De gevraagde leads zijn ruimschoots geleverd maar zeker zo belangrijk ook is de vooraf geplande target groep is bereikt.
Rens
Rens Dilven Sales Manager bij MS Schippers
Wij hadden nog niet eerder een campagne op deze manier opgezet en zo uitgevoerd. Wij hebben daarom ook veel geleerd en de resultaten waren boven verwachting. Veel mensen hebben ook hun mailadres achtergelaten, zodat we hen direct op de hoogte kunnen houden van de voortgang en van de participatiemomenten die nog komen.
Clara
Clara van Foreest Communicatieadviseur bij Provincie Utrecht
ODIV heeft ons ondersteund met hun kennis en ideeën op het gebied van online marketing. Ze zijn eerlijk over wat ze verwachten te kunnen bereiken, denken altijd met je mee, communiceren snel en de campagnes die ze opleveren zijn professioneel. Een fijne partner!
Madelon
Madelon Schepers Communicatie bij NTFU
We zien elkaar maandelijks in een creatieve sessie. ODIV is heel transparant in alle stappen die ze zetten. Ik kan de gegevens altijd inzien en zij denken voortdurend vooruit.
Sjoerd
Sjoerd van Barneveld Marketingmanager bij DEBUUT
Je leert van elkaar, vult elkaar aan en werkt in nauwe samenwerking aan een succesvol online marketingplan dat gericht is op onze doelstellingen. Het is niet: u vraagt wij draaien, het is een heus partnership met wederzijds leereffect.
Evelyne
Evelyne Middleton Salesmanager bij Van Aetsveld
ODIV heeft een SEO workshop aan onze communicatiemensen gegeven. Dat was een heel helder verhaal met duidelijke stappen om te volgen. En ook niet onbelangrijk, het nodigde direct uit om tot actie te komen. Aanrader dus!
NMF
Alma Streefkerk Projectleider Educatie, Communicatie en Participatie
ODIV is een prettig en effectief bedrijf. Denkt mee met de klant en gaan verder dan de rest. Oprechte interesse in je product en hoe deze waarde kan geven aan de potentiële consument. Proactieve houding, alertheid, goede communicatie en ze houden ons scherp. Denken sneller dan de rest en zijn niet te nuffig om echt zich te verdiepen in het waarom van alles.
Puur
Anna-Maria Giannattasio Eigenaar bij Puur Events
ODIV ondersteunt en adviseert ons op het gebied van online marketing. Hun transparante werkwijze en persoonlijke aandacht is erg fijn. Kennis delen is voor hun geen probleem, ze nemen de tijd om je op te leiden zodat je samen steeds meer stappen kan zetten. Een leuke club mensen met veel kennis en ervaring op de verschillende gebieden van online marketing.
Globa talk Anouk
Anouk Boekhoff Marketeer bij Global Talk
Heldere communicatie, afspraken worden goed nagekomen en ze zijn zeer pro-actief. Tot nu toe onwijs tevreden over de samenwerking.
Brokking
Maartje Brokking Eigenaar bij Brokking
Wij zijn erg blij met ODIV. Zij hebben brede kennis, geven goed en werkbaar advies en zijn prettig om mee samen te werken.
UBN Djoy
Djony Jurg Marketing manager bij UBN Uitzendbureau
ODIV is een professioneel bedrijf met kundige adviezen en vooral altijd een prettige samenwerking. Het is meer een partnership dan een adverteerder - bureau relatie. Ik kan ODIV van harte aanbevelen.
Geert
Geert Pelsma Eigenaar bij ACLARO
Met Stuurlui werken we al jaren samen met ODIV. Een betrouwbare partner op het gebied van online marketing. Onze klanten worden erg goed geholpen, dankzij de inzet van ODIV weten zij de juiste doelgroep te bereiken én kunnen ze als bedrijf verder groeien. Een absolute aanrader!
Sjoerd sjoerd
Sjoerd Kuipers Eigenaar van Stuurlui
De jongens bij ODIV namen goed de tijd om me alles uit te leggen en dachten goed mee over wat het beste zou zijn voor mijn bedrijf in de fase waarin het zich bevindt. Ook als ik vragen had tussendoor reageerden ze op korte termijn. Zeer tevreden is de juiste beschrijving!
Mindelevator Richard
Richard van der Put Eigenaar bij Mindelevators
Experts in hun vak en prettig om mee samen te werken! Samen met Joost, Daan en Martijn al vele mooie resultaten behaald!
Rene Puur
René Zandvliet Marketing Manager bij Puur Events
Fijn bureau! Schakelt snel, veel kennis in huis en denkt goed mee van doel naar resultaat. Absolute aanrader!
One Fox Maurice
Maurice Romijn Marketing Manager bij One Fox
Professionele organisatie met superfijne mensen om mee samen te werken. Een half jaar geleden gestart met de samenwerking en nu al hele mooie resultaten bereikt. We kijken uit naar wat 2020 ons gaat brengen maar zijn al positief!
Zonnehuisgroep
Céleste Romijn Corporate Recruiter bij ZHGA
Wat een fijne club mensen om mee samen te werken! Naast het uitstekende inhoudelijke werk wat ze voor mijn bedrijven hebben gedaan en blijven doen ben ik voornamelijk erg te spreken over hun transparante en persoonlijke werkwijze. Ik kan een samenwerking met ODIV van harte aanbevelen!
Remco-Hergaarden 100ms
Remco Hergaarden Eigenaar bij 100ms
Leerzame & praktische marketingtraining gevolgd over o.a. Google Grants & Google Display. Was top!
red een kind
Thijs Waardenburg Online Marketeer bij Red een Kind
Opleiding gehad van Timothy en Duco. Goed gebracht. Interactief, open en inspirerend! En ook gewoon toffe gasten :)
Nut
Jeff Jacobs Digital Strateeg bij The Online Nut Company
Joost en Martijn communiceren prettig en heel snel. We staan nu weer lekker hoog bovenaan in Google. :-)
Florencius
Hugo Kranenburg Eigenaar bij Florencius
Het team van ODIV helpt ons altijd fantastisch! Ook voor de kleinere vraagstukken kunnen we altijd bij ze aankloppen.
Gloryfy
Joris Vermeulen Sales Manager Gloryfy

Ontmoet ons online marketing team

 • Timothy Van Laar

 • Joost Fromberg

 • Martijn Hoekstra

 • Maikel Schrik

 • Soraya Hartogs

 • Daphne van den Berg

 • Thi-Lien Kuijl

 • Frederique Boitelle

 • Willem Wattez

 • Ruben Ort

 • Boaz van den Berg

 • Daan Weijs

 • Wim Möhlmann

 • Jessica Kroon

 • Bruna Venturinelli

 • Lars Verhoeven

Veelgestelde vragen over B2B marketing

 • Wat is B2B-marketing?

  B2B-marketing (business-to-business marketing) is een strategische benadering van marketing die gericht is op het promoten en verkopen van producten of diensten aan andere bedrijven. In scherp contrast met Business-to-Consumer (B2C) marketing, waarbij de focus ligt op directe verkoop aan individuele klanten, legt B2B-marketing de nadruk op het opbouwen en onderhouden van duurzame relaties met andere bedrijven.

  In de wereld van B2B-marketing draait alles om het begrijpen van de specifieke behoeften, uitdagingen en doelstellingen van zakelijke klanten en het aanbieden van op maat gemaakte oplossingen die aan deze eisen voldoen. Door middel van doelgerichte marketingstrategieën en tactieken, zoals contentmarketing, account-based marketing en professioneel netwerken, streeft B2B-marketing ernaar om zinvolle relaties op te bouwen, waarbij wederzijds vertrouwen en waardecreatie centraal staan.

 • Waarom zou je B2B-marketing uitbesteden?

  Het uitbesteden van B2B-marketing aan een gespecialiseerd bureau biedt meerdere voordelen. Een bureau brengt expertise en jarenlange ervaring uit diverse klanten en branches mee, wat ten goede komt aan jouw bedrijf. Ze beschikken ook over de nieuwste marketingtools voor het analyseren van gegevens, optimaliseren van campagnes, en het meten van resultaten. Dit bespaart zowel kosten als tijd, waardoor jij je kunt richten op je primaire bedrijfsactiviteiten terwijl ervaren specialisten zorgen voor jouw marketing.

 • Wat kost een B2B-online marketing bureau?

  Bij ODIV worden de kosten voor online marketing en display advertising bepaald door twee variabelen, het benodigde aantal uren voor optimalisatie en het mediabudget. Dit mediabudget is afhankelijk van je keuze in platforms, zoals Google en LinkedIn, evenals andere factoren zoals targeting en advertentietype. We bieden een transparant voorstel waarin de strategie, gebruikte kanalen en verwachte resultaten uiteengezet worden. Je hebt hierdoor altijd een duidelijk beeld van je uitgaven. ODIV zet in op helderheid: er zijn geen verborgen kosten en onze contracten zijn flexibel.

 • Waarom zou je B2B-marketing uitbesteden?

  Het uitbesteden van B2B-marketing aan een gespecialiseerd bureau biedt meerdere voordelen. Een bureau brengt expertise en jarenlange ervaring uit diverse klanten en branches mee, wat ten goede komt aan jouw bedrijf. Ze beschikken ook over de nieuwste marketingtools voor het analyseren van gegevens, optimaliseren van campagnes, en het meten van resultaten. Dit bespaart zowel kosten als tijd, waardoor jij je kunt richten op je primaire bedrijfsactiviteiten terwijl ervaren specialisten zorgen voor jouw marketing.

 • Wat is B2B-marketing?

  B2B-marketing (business-to-business marketing) is een strategische benadering van marketing die gericht is op het promoten en verkopen van producten of diensten aan andere bedrijven. In scherp contrast met Business-to-Consumer (B2C) marketing, waarbij de focus ligt op directe verkoop aan individuele klanten, legt B2B-marketing de nadruk op het opbouwen en onderhouden van duurzame relaties met andere bedrijven.

  In de wereld van B2B-marketing draait alles om het begrijpen van de specifieke behoeften, uitdagingen en doelstellingen van zakelijke klanten en het aanbieden van op maat gemaakte oplossingen die aan deze eisen voldoen. Door middel van doelgerichte marketingstrategieën en tactieken, zoals contentmarketing, account-based marketing en professioneel netwerken, streeft B2B-marketing ernaar om zinvolle relaties op te bouwen, waarbij wederzijds vertrouwen en waardecreatie centraal staan.

 • Wat kost een B2B-online marketing bureau?

  Bij ODIV worden de kosten voor online marketing en display advertising bepaald door twee variabelen, het benodigde aantal uren voor optimalisatie en het mediabudget. Dit mediabudget is afhankelijk van je keuze in platforms, zoals Google en LinkedIn, evenals andere factoren zoals targeting en advertentietype. We bieden een transparant voorstel waarin de strategie, gebruikte kanalen en verwachte resultaten uiteengezet worden. Je hebt hierdoor altijd een duidelijk beeld van je uitgaven. ODIV zet in op helderheid: er zijn geen verborgen kosten en onze contracten zijn flexibel.