Wil jij meer weten over adverteren op Display? Wij helpen je graag!

Wat is Display Advertising?

Display Advertising is een online marketing kanaal waarmee je op op basis van targeting een heel groot, of juist zeer specifiek bereik van je campagne kan realiseren. Het gaat hierbij om de online advertenties die je tegenkomt als je een website bezoekt. Afhankelijk van het formaat van de banner kan de uiting worden getoond op nagenoeg ieder device. Hierbij kan je denken aan smart phone, tablet, desktop, smart tv en wearables.

Voorbeeld Nu.nl Display advertising

Hoe werkt Display Advertising?

Door het ontstaan van Display Advertising is het mogelijk geworden om de doelgroep(en) van je bedrijf 24/7 op een efficiënte en persoonlijke wijze te bereiken. Zowel voorafgaand als tijdens een campagne is het mogelijk om te bepalen hoeveel het bereiken van unieke personen waard is. Dit wordt mogelijk gemaakt door het veilingmodel: Real Time Bidding (RTB).

Door de data die gebruikt wordt tijdens een programmatic campagne kunnen we groepen steeds beter en persoonlijker benaderen. Middels dynamische content kunnen we per persoon een relevante en unieke uiting laten zien. Hierdoor vergroten we de relevantie per uniek persoon. Het platform waarin het mogelijk is om RTB in toe te passen werkt op algoritmes. Deze algoritmes zoeken de hele tijd naar verbanden tussen de doelgroep, de content uitingen en de resultaten. Doordat het platform (DSP) deze verbanden legt, worden er gedurende een campagne steeds betere resultaten behaald.

Hoe werkt Display advertising

Resultaten behalen met online video adverteren

Display Advertising wordt vaak ingezet als onderdeel van een totale strategie. De doelen hiervan kunnen worden opgedeeld in twee categorieën:

 • Naamsbekendheid: Het is een perfecte manier om de awareness van je merk te vergroten.
 • Sales of leads generen: Bijvoorbeeld via retargeting. Je hebt een product bekeken, maar nog niet gekocht. Middels het tonen van een advertentie met het desbetreffende product word je verleid om terug te keren naar de website.
leadgenforms 1

De voordelen van Display Advertising

We weten inmiddels dat Display Advertising belangrijk is om in te zetten in de marketing mix. Maar welke voordelen van Display Advertising zijn er allemaal? En op welke manier kun jij ze succesvol inzetten voor jouw bedrijf?

 • Groot bereik tegen relatief lage kosten. Voor minder dan een paar euro kan je al duizend mensen bereiken.
 • Zeer gericht kunnen adverteren. Targeting op basis van: leeftijd, geslacht, woonplaats, inkomen, device, type huishouden, etc. Hierdoor schiet je niet met hagel en verspil je geen mediabudget.
 • Hoge relevantie door middel van datasegmenten en contextuele targeting.
b2b display advertising

Deze bedrijven gingen je voor:

Wat is B2B Display Advertising?

B2B Display Advertising is de zakelijke insteek van display advertising. Middels deze vorm van online marketing zorg je er met online banners voor dat de doelgroep van je product of dienst afweet en je hen overtuigt om je website te bezoeken. Middels retargeting kan je de mensen die de website eerder bezochten, maar niet zijn overgaan tot een aankoop, verleiden om nog eens naar je aanbod te komen kijken. Door de targetingmogelijkheden binnen dit online marketing kanaal kan je de content in banners toespitsen op de behoeften van de verschillende zakelijke doelgroepen.

Display advertising model

De beste Display Advertising tactieken

Bij het opzetten van een online campagne zijn er drie mogelijke tactieken: een tactiek op basis van domeinen, context en/of data.

 • Domeintactiek: Wanneer je inzet op een domeintactiek, bepaal je zelf welke websites goed aansluiten op jouw doelgroep. Wil je bijvoorbeeld vacatures onder de aandacht brengen van een hoger segment, dan zou je kunnen overwegen om domeinen zoals FD.nl, Volkskrant.nl en NRC.nl te selecteren in je campagne.
 • Contexttactiek: Je boodschap is het meest relevant als deze wordt weergegeven in de juiste context. Met deze tactiek zijn je advertenties alleen zichtbaar op domeinen waar over dit onderwerp gesproken of geschreven wordt. Mocht je bijvoorbeeld een gezondheidstest willen aanbieden, dan wil je zichtbaar zijn bij nieuwsberichten die gaan over ziekteverzuim op werk.
 • Data-tactiek: Wanneer je weet wat de karakteristieken van je doelgroep zijn, dan zijn hier de meest detaileerde datasegmenten beschikbaar voor. Zo kan je datasegmenten inzetten waarbij je specifiek bedrijven target met meer dan 200 werknemers, actief in de advocatuur en internationaal georiënteerd.
recruitment marketing
0 gemiddeld Bekijk onze reviews, onze klanten waarderen onze diensten met een 10
0 jaar klant Meer dan 3 jaar blijft een klant gemiddeld bij ons - daar zijn we trots op!
0 jaar Al meer dan vijf jaar opereren wij vanuit ons pand in Utrecht

De kosten van online video adverteren

De kosten van display advertising verschillen flink. In de basis bestaat het uit twee onderdelen: mediabudget en het kosten om het adverteren uit te voeren.

Het mediabudget wordt vervolgens beïnvloedt door verschillende factoren: het platform waarop je wil adverteren, wie je wil targeten, waar je wil targeten, het type advertentie, de kwaliteit van de content en je concurrenten. Je kunt al beginnen met display adverteren met €5 per dag en dit kan oplopen tot in de miljoenen.

De kosten van het uitbesteden verschilt per marketingbureau. Bij ODIV rekenen we het aantal uur dat de experts nodig hebben om de campagnes op te zetten, bij te houden en te optimaliseren.

Social media bureau Utrecht met Timothy

Welke display content voor mijn doelgroep?

Wij zorgen ervoor dat je doelgroep – hoe cliché het misschien ook klinkt – de juiste boodschap op het juiste moment te zien krijgt. Onze experts weten namelijk precies wie er binnen de doelgroep valt en welke boodschap in welke fase van het aankoopproces bij deze doelgroep past. Ook weten we welke typen uitingen passen bij het doel (awareness, branding, conversies) van de campagne. We bakenen de doelgroep precies af op basis van demografische kenmerken, interessecategorieën, apparaten, IP-adres, et cetera. 

Display advertising fases model

Aandacht

– Mensen moeten je eerst zien en leren kennen, voordat ze bij je willen kopen –

In de SEE fase realiseren we twee punten, namelijk:

 • Bereik: veel mensen moeten je, tegen lage kosten, kunnen vinden
 • Impact: wanneer mensen een relevante advertentie te zien krijgen zijn ze eerder geneigd om erop te klikken

Voor de SEE fase maken wij gebruik van kleinere bannerformaten. Dit heeft namelijk een positief impact op het bereik. Hierbij kan gedacht worden aan de rectangle (300×250). Vanwege de lagere CPM-tarieven van dit type banners kan er in korte tijd veel bereik worden gegenereerd.

Naast bereik is het maken van impact in deze fase van de customer journey van groot belang. Zo worden er grotere formaten ingezet om de boodschap duidelijk aan de doelgroep te kunnen overbrengen. Hierbij kan gedacht worden aan Rich Media. Dit zijn dus niet de standaard banner formaten, maar meer impactvolle uitingen. Deze uitingen zijn vaak wel wat duurder.

SEA training met Thi-Lien en Tim

Bedenking

– Opnieuw bereiken van mensen die interesse getoond hebben –

In de THINK fase bereik je mensen die al eerder interesse hebben getoond in jouw bedrijf. Jouw naam wordt, tegen lage kosten, nogmaals aan deze doelgroep getoond.

Dit doen wij op verschillende manieren:

 • Retargeting: middels retargeting is het mogelijk de geïnteresseerde doelgroep opnieuw te bereiken. Hierdoor krijgen deze personen het laatste zetje in de juiste richting.
 • Domeinstrategie: hierbij tonen we de advertenties op hele specifieke domeinen waar jouw doelgroep zich bevindt en sluiten we de domeinen uit waar je niet zichtbaar wil zijn.
 • Contextuele advertenties: advertenties moeten relevant zijn. Met contextuele advertenties zijn de advertenties alleen zichtbaar bij relevante artikelen. In deze artikelen staan de specifieke zoekwoorden die te maken hebben met je bedrijf.
 • Data profielen: consumenten laten een hoop data achter waarmee we hen kunnen bereiken. NLprofiel is het initiatief van drie Nederlandse uitgevers (Sanoma, Telegraaf Media Groep en de Persgroep). Zij werken samen om de verzamelde informatie over gebruikers, met goedkeuring, samen te voegen. Hierdoor kunnen marketeers betere advertenties tonen aan gebruikers.

Conversie

– Sturen op daadwerkelijke conversie –

In deze fase van de customer journey focussen we ons op het genereren van de conversie.

Retargeting speelt ook in deze fase een belangrijke rol. De boodschap is echter anders. Zo worden de voordelen van de product of dienst in deze fase onderstreept. Daarnaast wordt er middels een aangepaste Call To Action gestuurd op het maken van een conversie. Hierbij kan gedacht worden aan het aanvragen van een demo, lid worden van een platform of een daadwerkelijke aankoop.

ODIV Footy toernooi

Wil je aan de slag met Display advertising? Wij helpen je graag!

Onze Display Advertising specialisten

Dit zijn veelgestelde vragen over Display Advertising:

 • Wat is contextual targeting?

  Contextual targeting is een van de vele mogelijkheden die display advertising biedt. De toevoeging van context aan je targeting, zorgt ervoor dat je advertenties alleen zichtbaar zijn bij onderwerpen, categorieën en rubrieken waarvan jij het goed vindt dat ze daar zichtbaar zijn. Mocht je de aanbieder zijn van een gezondheidstest wil bijvoorbeeld zichtbaar zijn bij alle nieuwsberichten die gaan over ziekteverzuim op werk. Voor een nieuwe deegmerk is het wellicht handiger om zichtbaar te zijn wanneer een artikel of domein gaat over eten. Lees hier hoe deze manier van display advertising voor jou kan werken.

 • Wat is display advertising?

  Display Advertising is een online marketing kanaal waarmee je op op basis van targeting een heel groot, of juist zeer specifiek bereik van je campagne kan realiseren. Het gaat hierbij om de online advertenties die je tegenkomt als je een website bezoekt. Afhankelijk van het formaat van de banner kan de uiting worden getoond op nagenoeg ieder device. Hierbij kan je denken aan smart phone, tablet, desktop, smart tv en wearables.

  Lees hier alles over display advertising.

 • Wat is real time bidding?

  Real Time Bidding (RTB) stelt de adverteerder in de gelegenheid om realtime te bepalen op welke domeinen een banner wordt getoond en welk bedrag hiervoor geboden wordt. De RTB-markt is een open markt. Dit wordt mogelijk gemaakt door het maken van een koppeling tussen dataverzamelingen, publishers en handelplatformen (exchanges) met adverteerders.

  Hopelijk hebben wij jou meer kunnen vertellen over display advertising en hoe wij dit inzetten. Mocht je nog vragen hebben, kom gerust langs voor een kopje koffie. Wij helpen jou graag verder! Dus nu rest ons alleen nog de vraag: waarom zou je display advertising via ons inzetten?

 • Wie zijn binnen display publishers?

  Een publisher is een aanbieder van advertentieruimte, hierbij kun je denken aan Sanoma, De Persgroep en TMG. Deze publishers bieden diverse pagina’s aan om op te adverteren: de homepage, of juist een specifieke rubriek zoals /sport, /entertainment, et cetera. Dit is afhankelijk van waar de doelgroep zich bevindt.

 • Wie zijn binnen display adverteerders?

  Dat ben jij als bedrijf. Je betaalt om advertenties te tonen op een website. Deze inkomsten gebruiken publishers om te blijven bestaan.