Wil je meer klanten via je website krijgen en ben je geïnteresseerd in leadgeneratie? Kom dan gerust in contact met onze collega’s

Waarom is leadgeneratie belangrijk?

Leadgeneratie is vaak de grootste speler van een winnende marketingstrategie, ongeacht de grootte van je bedrijf. Het opent de deuren naar een constante stroom van potentiële klanten en leidt hen vervolgens door het zorgvuldige proces van lead nurturing door bijvoorbeeld e-mail of social media marketing. Ook kan leadgeneratie lijden tot:

Leadgeneratie specialisten Thi-Lien en Soraya

Verbeterde ROI

Door een goede leadgeneratie strategie te implementeren, kun je je marketinginspanningen richten op specifieke doelgroepen die meer geneigd zijn te interacteren. Dit resulteert in een verbeterde ROI (Return On Investment), aangezien je marketingbudget effectiever wordt besteed aan het bereiken van jouw gewenste doelgroep.

performance marketing

Betere inzichten

Een bijkomend voordeel van leadgeneratie is ook het verkrijgen van diepere inzichten in je doelgroep. Door te begrijpen wat je potentiële klanten motiveert, kun je betere strategieën ontwikkelen om de conversies te ontwikkelen en groei te stimuleren.

Opbouwen van klantenrelaties

Het stelt je ook in staat om waardevolle relaties op te bouwen met potentiële klanten. Door middel van gepersonaliseerde en relevante communicatie tijdens het lead nurturing proces, kun je het vertrouwen van potentiële klanten winnen en hen helpen bij het nemen van goed overwogen beslissingen. Dit leidt vaak tot langdurige klantrelaties en herhaalde aankopen in de toekomst.

Betere vindbaarheid zoekmachine marketing

Betere naamsbekendheid en autoriteit

Door actief deel te nemen aan leadgeneratie strategieën met waardevolle content, kun je de merkbekendheid van jouw bedrijf vergroten en jezelf positioneren als autoriteit in jouw branche. Dit resulteert in een grotere naamsbekendheid en een positieve perceptie van jouw bedrijf bij potentiële klanten, wat kan omdraaien in omzet op de lange termijn.

Doel van lead generatie

Het einddoel van leadgeneratie is om goede relaties op te bouwen met potentiële klanten en hen te begeleiden door het leadgeneratie proces, totdat ze klaar zijn om te converteren in een betalende klant.

Het team van ODIV

Hoe werkt leadgeneratie?

Leadgeneratie begint met het identificeren van jouw doelgroep en het creëren van passende content die aansluit bij hun behoefte. Deze content wordt vervolgens betaald weggezet via verschillende kanalen, zoals social media, e-mail, en zoekmachines. Door het gebruik van leadgeneratie formulieren die op een landingspagina staan of worden bijgevoegd bij de content. Bij deze leadgeneratie formulieren kunnen geïnteresseerde personen uit de doelgroep hun contactgegevens achterlaten, waardoor je gekwalificeerde leads genereert die vervolgens door het verkoopproces kunnen worden geleid.

leadgenforms 1

Voordelen van leadgeneratie voor bedrijven

Naast de voordelen die wij al hebben benoemt hierboven, zijn er ook nog andere aspecten die heel erg voordelig zijn voor jouw bedrijf zoals:

 • Verbeterde targeting: Door gerichte leadgeneratie kan jouw bedrijf zich richten op specifieke doelgroepen die het meest waarschijnlijk geïnteresseerd zijn in jouw producten of diensten. Dit verhoogt de kans op het aantrekken van leads die een hogere kans hebben om te converteren naar klanten.
ODIV Jouw Online Divisie
 • Betere meetbaarheid en analyse: Leadgeneratie maakt het mogelijk om de prestaties van marketingcampagnes nauwkeurig te meten en te analyseren. Jij kan de effectiviteit van jouw strategieën evalueren aan de hand van verschillende statistieken, zoals conversieratio’s, kosten per lead en terugkerende klanten.
 • Inzicht in de behoeften van klanten: Door het interactieproces met potentiële klanten tijdens de leadgeneratie en het nurturen, kan jij waardevolle inzichten verwerven in de behoeften, voorkeuren en uitdagingen van jouw doelgroep. Deze inzichten kunnen worden gebruikt om producten en diensten te verbeteren en marketingstrategieën te verfijnen.
 • Concurrentievoordeel: Door succesvolle leadgeneratie strategieën te implementeren, kan jij een concurrentievoordeel behalen ten opzichte van jouw concurrenten. Door constant in contact te blijven met potentiële klanten en hen te voorzien van waardevolle informatie, waarbij jij jouw marktpositie versterkt en de loyaliteit van klanten vergroot.
Marktaandeel market share

Hoe weet ik of leadgeneratie iets voor mijn bedrijf kan betekenen?

Als je twijfelt of leadgeneratie geschikt is voor jouw bedrijf, zijn er enkele vragen om te overwegen:

 • Heb je een constante stroom van nieuwe klanten nodig om je bedrijf te laten groeien? Als dit het geval is, kan leadgeneratie een krachtige strategie zijn om potentiële klanten aan te trekken en ze te converteren naar betalende klanten.
recruitment marketing
 • Verkoop je producten of diensten waarvoor het nodig is om een relatie op te bouwen voordat potentiële klanten tot aankoop overgaan? In dat geval kan leadgeneratie van onschatbare waarde zijn. Het stelt je in staat om potentiële klanten te bereiken, hen te betrekken en te begeleiden gedurende hun koopreis, waardoor je de kans vergroot dat ze uiteindelijk voor jouw product of dienst kiezen.
 • Ben je al actief bezig met online marketing, zoals via een website, sociale media of e-mailmarketing? Als je al een online aanwezigheid hebt, kan leadgeneratie een natuurlijke volgende stap zijn om je marketinginspanningen te versterken en meer leads te genereren.
 • Heb je duidelijke doelen gesteld voor klantacquisitie en wil je deze doelen meetbaar maken? Leadgeneratie biedt de mogelijkheid om specifieke doelen te stellen en de resultaten nauwkeurig te meten, wat je in staat stelt om de effectiviteit van je marketinginspanningen te evalueren en bij te sturen waar nodig.

Als een of meer van deze problemen relevant zijn voor jouw bedrijf, dan kan leadgeneratie waarschijnlijk waarde toevoegen aan je marketingstrategie.

Hoe werkt zoekmachine marketing?

Hoe begin je met leadgeneratie?

Het starten met leadgeneratie vereist een strategische marketing aanpak. Hier zijn enkele stappen om waar je naar moet kijken:

 • Doelstellingen vaststellen: Bepaal specifieke en haalbare doelen voor je leadgeneratie-inspanningen. Wil je bijvoorbeeld meer leads genereren, je conversieratio verhogen of nieuwe markten betreden?
 • Identificeer je doelgroep: Begrijp wie je ideale klanten zijn en wat hen motiveert. Voer marktonderzoek uit om inzicht te krijgen in hun behoeften, uitdagingen en interesses. Dit zal je helpen om gerichte marketingcampagnes te ontwikkelen die aansluiten bij de behoeften van je doelgroep.
Waarom social media uitbesteden
 • Creëer waardevolle content: Ontwikkel content die relevant is voor je doelgroep en hen helpt hun problemen op te lossen. Dit kan variëren van blogposts, whitepapers en video’s.
 • Kies de juiste kanalen: Richt je marketinginspanningen op de kanalen waar je doelgroep actief is. Dit kan onder meer sociale media, e-mailmarketing, zoekmachineoptimalisatie en betaalde advertenties omvatten. Pas je boodschap en content aan op de specifieke kenmerken van elk kanaal.
 • Optimaliseer je website: Zorg voor duidelijke oproepen tot actie, aantrekkelijke landingspagina’s en formulieren om contactgegevens te verzamelen (indien je via je website leadgeneratie doet). Ook is het belangrijk dat je jouw website content aantrekkelijk maakt en up to date.
 • Meet en analyse: Gebruik analysetools om de prestaties van je leadgeneratie-inspanningen te meten en te optimaliseren. Dit kan via de social media kanalen zelf, GA4 of andere externe tools.

Door deze stappen te volgen, kun je effectief beginnen met leadgeneratie en waardevolle leads genereren voor je bedrijf.

Display advertising fases model

Waarom leadgeneratie uitbesteden?

Het uitbesteden van leadgeneratie aan een ervaren bureau brengt tal voordelen met zich mee, waaronder toegang tot gespecialiseerde kennis, campagnebeheer, lead nurturing en kostenbesparing, terwijl jij je kan focussen op het maximale halen uit je kernactiviteiten.

Wat is een leadgeneratie bureau?

Een leadgeneratie bureau is een gespecialiseerd bureau dat zich richt op het genereren van kwalitatieve leads voor jouw bedrijf. Een lead generatie bureau zoals ODIV gebruikt verschillende tactieken om potentiële klanten aan te trekken en hen te converteren naar een gekwalificeerde lead. Dit zullen we doen met het doel de omzet en groei te stimuleren van jouw bedrijf of je nou in de E-commerce, B2C, B2B of andere industrie zit.

SEO

Wat kan ODIV voor jou betekenen?

ODIV kan jouw bedrijf op verschillende manieren ondersteunen:

 • Strategisch advies: We kunnen je helpen bij het ontwikkelen van een effectieve leadgeneratie strategie die aansluit bij de behoeften en doelstellingen van jouw bedrijf.
 • Contentcreatie: We kunnen waardevolle content ontwikkelen, zoals blogposts, e-books en whitepapers, om potentiële klanten aan te trekken en te converteren naar leads.
 • Campagnemanagement: We kunnen gerichte marketingcampagnes opzetten en beheren om de zichtbaarheid van jouw bedrijf te vergroten en meer leads te genereren.
Positioneren-als-autoriteit-Zoekmachine-marketing
 • Technische optimalisatie: We kunnen je helpen bij het optimaliseren van je website en andere digitale kanalen voor leadgeneratie, zoals het implementeren van conversiegerichte elementen en het verbeteren van de gebruikerservaring.
 • Leadnurturing: We kunnen potentiële klanten door het leadnurturingproces begeleiden, hen van waardevolle informatie voorzien en hen helpen bij het nemen van aankoopbeslissingen.

Kortom, ODIV kan jouw senior collega zijn in het realiseren van jouw leadgeneratie doelen en het laten groeien van jouw bedrijf samen met jouw huidige marketing team.

Doel van zoekmachine marketing

Geïnteresseerd in leadgeneratie en wil je hier meer over leren?

Dit zeggen onze klanten over ons:

Super tevreden met Odiv. We werken nu een halfjaar samen. Het team van Odiv zorgt voor heldere communicatie en ondersteunt ons heel goed met SEO en SEA.
Roel Driessen Eigenaar Slick Sneakers
Wij zijn erg blij met onze samenwerking met ODIV. Erg professioneel en fijn contact! Ga zo door!
Ben Westra Sales & Marketing Manager bij Winkel van Sinkel
Een marketing bureau waar je enthousiast van wordt! Veel samen gewerkt met Odiv en ze zagen altijd een creatieve insteek om op te vallen.
IJsbrand ter Horst Mede-oprichter Snelle sokken
De samenwerking met het team van ODIV is top. Denken mee, werken transparant, zijn flexibel en delen kennis. Het eerste project samen was het inrichten van e-mail automation. De technische kennis en ervaring van ODIV is onmisbaar als je hiermee start. Ze zijn goed bereikbaar en staan klaar om mee te denken. Een tevreden klant als resultaat. Inmiddels meerdere projecten samen opgepakt.
Wendy Smits Manager Marketing & Communicatie bij Bnext.nl
I recently had a half day of social media training from Timothy. It was both informative and relevant to my business. Timothy kept the entire session engaging. I would strongly recommend ODIV to any body looking for marketing and social media expertise!
Kirsty Shaw Interim Marketing Manager bij Bernardus
Vanuit quality life personal training hebben we een training gevolgd bij ODIV. Wat direct opvalt is dat ze transparant en eerlijk zijn over hun diensten. Geen mooie verkoop praatjes, maar eerlijk over de waarde die ze kunnen toevoegen. Timothy heeft ons enorm veel geleerd over het opzetten van campagnes en inregelen van Google ads. Zeker een aanrader!
Diederik Taken Eigenaar
We hebben een ochtend training gehad over LinkedIn en dit werd verzorgd door Timothy. Hij nam de tijd en kon alle vragen goed beantwoorden. Wij gaan nu met alle tips en tricks aan de slag. ODIV is een super behulpzaam bedrijf en het team denkt altijd op een creatieve manier met ons mee.
Carola van Dam Senior Projectmanager
Fijne partij om mee samen te werken: professioneel, duidelijk en to the point.
Sjoerd
Sjoerd de Wert Marketing en Communicatie Manager GlobalTalk
Top partij om mee samen te werken!
Esther
Esther Dusseldorp Directeur Tulpenfonds
Denken goed mee, reageren snel en zijn proactief.
Iris
Iris Reinhard Business Unit Manager Kenneth Smit Direct
Fijn om mee samen te werken! Veel positieve energie & kennis van zaken en fijne manier van communiceren. Denkt goed mee met de klant. Aanrader! :-)
Roana
Roana Luhulima Eigenaar Berg & Maan
ODIV denkt met ons mee over onze internetmarketing- dat doen ze op een manier die wij nodig hebben: vernieuwend, onderzoekend & professioneel. Écht een aanvulling op onze eigen activiteiten. Gastvrij en ondersteunend op velden die je niet meteen zou verwachten.
Marco
Marco Tankink Directeur Salsaparilla
Goede kennis van marketing en online video inzet bij het team van ODIV. Vriendelijk, snel en super behulpzaam! Aanrader.
Angela
Angela Haisma Consultant ShowHeroes
Wij werken nu 2 jaar met ODIV. Wat prettig is dat de lijnen kort en informeel zijn, en er verschillende specialisten zijn die soepel samenwerken. Vanuit een psychologische basis en goede kennis van techniek, leren en optimaliseren we elke maand. Aanrader.
Gijsbert
Gijsbert Croes Managing Partner Branddoctors
Ik kijk met veel plezier terug op mijn tijd bij ODIV. Werken voor leuke klanten, vrijheid om jezelf breder te ontwikkelen, sportieve en gezellige evenementen en dat alles binnen team van gedreven collega's!
Daan van Vliet CRO specialist bij PLUS Retail
De (best ingewikkelde) techniek werd helder en prettig uitgelegd!
Fridy Visser Knof
Fridy Visser Knof GoldenSports
ODIV is een erg dynamisch team dat ons geholpen heeft onze doelen en visies te vertalen naar een professioneel marketing plan. De gevraagde leads zijn ruimschoots geleverd maar zeker zo belangrijk ook is de vooraf geplande target groep is bereikt.
Rens
Rens Dilven Sales Manager bij MS Schippers
Wij hadden nog niet eerder een campagne op deze manier opgezet en zo uitgevoerd. Wij hebben daarom ook veel geleerd en de resultaten waren boven verwachting. Veel mensen hebben ook hun mailadres achtergelaten, zodat we hen direct op de hoogte kunnen houden van de voortgang en van de participatiemomenten die nog komen.
Clara
Clara van Foreest Communicatieadviseur bij Provincie Utrecht
ODIV heeft ons ondersteund met hun kennis en ideeën op het gebied van online marketing. Ze zijn eerlijk over wat ze verwachten te kunnen bereiken, denken altijd met je mee, communiceren snel en de campagnes die ze opleveren zijn professioneel. Een fijne partner!
Madelon
Madelon Schepers Communicatie bij NTFU
We zien elkaar maandelijks in een creatieve sessie. ODIV is heel transparant in alle stappen die ze zetten. Ik kan de gegevens altijd inzien en zij denken voortdurend vooruit.
Sjoerd
Sjoerd van Barneveld Marketingmanager bij DEBUUT
Je leert van elkaar, vult elkaar aan en werkt in nauwe samenwerking aan een succesvol online marketingplan dat gericht is op onze doelstellingen. Het is niet: u vraagt wij draaien, het is een heus partnership met wederzijds leereffect.
Evelyne
Evelyne Middleton Salesmanager bij Van Aetsveld
ODIV heeft een SEO workshop aan onze communicatiemensen gegeven. Dat was een heel helder verhaal met duidelijke stappen om te volgen. En ook niet onbelangrijk, het nodigde direct uit om tot actie te komen. Aanrader dus!
NMF
Alma Streefkerk Projectleider Educatie, Communicatie en Participatie
ODIV is een prettig en effectief bedrijf. Denkt mee met de klant en gaan verder dan de rest. Oprechte interesse in je product en hoe deze waarde kan geven aan de potentiële consument. Proactieve houding, alertheid, goede communicatie en ze houden ons scherp. Denken sneller dan de rest en zijn niet te nuffig om echt zich te verdiepen in het waarom van alles.
Puur
Anna-Maria Giannattasio Eigenaar bij Puur Events
ODIV ondersteunt en adviseert ons op het gebied van online marketing. Hun transparante werkwijze en persoonlijke aandacht is erg fijn. Kennis delen is voor hun geen probleem, ze nemen de tijd om je op te leiden zodat je samen steeds meer stappen kan zetten. Een leuke club mensen met veel kennis en ervaring op de verschillende gebieden van online marketing.
Globa talk Anouk
Anouk Boekhoff Marketeer bij Global Talk
Heldere communicatie, afspraken worden goed nagekomen en ze zijn zeer pro-actief. Tot nu toe onwijs tevreden over de samenwerking.
Brokking
Maartje Brokking Eigenaar bij Brokking
Wij zijn erg blij met ODIV. Zij hebben brede kennis, geven goed en werkbaar advies en zijn prettig om mee samen te werken.
UBN Djoy
Djony Jurg Marketing manager bij UBN Uitzendbureau
ODIV is een professioneel bedrijf met kundige adviezen en vooral altijd een prettige samenwerking. Het is meer een partnership dan een adverteerder - bureau relatie. Ik kan ODIV van harte aanbevelen.
Geert
Geert Pelsma Eigenaar bij ACLARO
Met Stuurlui werken we al jaren samen met ODIV. Een betrouwbare partner op het gebied van online marketing. Onze klanten worden erg goed geholpen, dankzij de inzet van ODIV weten zij de juiste doelgroep te bereiken én kunnen ze als bedrijf verder groeien. Een absolute aanrader!
Sjoerd sjoerd
Sjoerd Kuipers Eigenaar van Stuurlui
De jongens bij ODIV namen goed de tijd om me alles uit te leggen en dachten goed mee over wat het beste zou zijn voor mijn bedrijf in de fase waarin het zich bevindt. Ook als ik vragen had tussendoor reageerden ze op korte termijn. Zeer tevreden is de juiste beschrijving!
Mindelevator Richard
Richard van der Put Eigenaar bij Mindelevators
Experts in hun vak en prettig om mee samen te werken! Samen met Joost, Daan en Martijn al vele mooie resultaten behaald!
Rene Puur
René Zandvliet Marketing Manager bij Puur Events
Fijn bureau! Schakelt snel, veel kennis in huis en denkt goed mee van doel naar resultaat. Absolute aanrader!
One Fox Maurice
Maurice Romijn Marketing Manager bij One Fox
Professionele organisatie met superfijne mensen om mee samen te werken. Een half jaar geleden gestart met de samenwerking en nu al hele mooie resultaten bereikt. We kijken uit naar wat 2020 ons gaat brengen maar zijn al positief!
Zonnehuisgroep
Céleste Romijn Corporate Recruiter bij ZHGA
Wat een fijne club mensen om mee samen te werken! Naast het uitstekende inhoudelijke werk wat ze voor mijn bedrijven hebben gedaan en blijven doen ben ik voornamelijk erg te spreken over hun transparante en persoonlijke werkwijze. Ik kan een samenwerking met ODIV van harte aanbevelen!
Remco-Hergaarden 100ms
Remco Hergaarden Eigenaar bij 100ms
Leerzame & praktische marketingtraining gevolgd over o.a. Google Grants & Google Display. Was top!
red een kind
Thijs Waardenburg Online Marketeer bij Red een Kind
Opleiding gehad van Timothy en Duco. Goed gebracht. Interactief, open en inspirerend! En ook gewoon toffe gasten :)
Nut
Jeff Jacobs Digital Strateeg bij The Online Nut Company
Joost en Martijn communiceren prettig en heel snel. We staan nu weer lekker hoog bovenaan in Google. :-)
Florencius
Hugo Kranenburg Eigenaar bij Florencius
Het team van ODIV helpt ons altijd fantastisch! Ook voor de kleinere vraagstukken kunnen we altijd bij ze aankloppen.
Gloryfy
Joris Vermeulen Sales Manager Gloryfy

Onze leadgeneratie specialisten:

 • Joost Fromberg

 • Soraya Hartogs

 • Daphne van den Berg

 • Willem Wattez

Veelgestelde vragen over een leadgeneratie bureau:

 • Wat is leadgeneratie?

  Leadgeneratie is de (meetbare) kunst van het aantrekken en transformeren van vreemden in potentiële klanten die staan te trappelen om zaken met je te doen. Het is alsof je een magneet hebt die precies de juiste mensen aantrekt die op zoek zijn naar jouw unieke producten of diensten. Vervolgens kun je met lead nurturing van deze groep geïnteresseerden warme leads maken, zodat ze door je verkoopafdeling beter kunnen worden opgevolgd.

 • Wat kost een leadgeneratie bureau?

  De kosten van het uitbesteden van leadgeneratie verschillen onderling enorm. Bij ODIV rekenen we met twee soorten kosten: mediabudget en uren. Op basis van jouw doelstellingen maken we een inschatting van welke kanalen en budgetten er nodig zijn om deze te behalen. Het mediabudget is wat je betaalt aan online kanalen zoals Facebook en Google om advertentieruimte in te kopen. Daarnaast betaal je aan het leadgeneratie bureau de uren die het onze specialisten maandelijks kost om jouw campagnes te beheren.

  Zo heb je altijd vooraf inzicht in hoe je budget ingezet wordt en worden onverwachte zaken voorkomen. Bovendien hanteren we geen onzichtbare kosten en kun je onze overeenkomsten maandelijks beëindigen.