De hoeveelheid gebruikers

Allereerst zijn social media een goede manier om veel mensen te bereiken. Alleen al in Nederland heeft maar liefst 96% van alle inwoners maakt er gebruik van. Met name WhatsApp is populair; met in ons land 12,1 miljoen gebruikers. Hierna volgen Facebook (10,4 miljoen), YouTube (9,1 miljoen), Instagram (5,6 miljoen) en LinkedIn (4,7 miljoen). Daarnaast zijn er ook continu nieuwe social media in opkomst. Momenteel is bijvoorbeeld TikTok – een app waar voornamelijk korte muziekvideo’s op worden gedeeld – erg populair onder jongeren.

Ieder platform heeft zo zijn eigen kenmerken, net als de mensen die er gebruik van maken. Zo is LinkedIn bijvoorbeeld vooral een zakelijk platform en wordt Pinterest vooral gebruikt om inspiratie op te doen.
Social media adverteren

Social media zijn gratis

Wellicht één van de belangrijkste voordelen van social media: ze zijn gratis! Je hoeft alleen een profiel aan te maken en je kunt aan de slag. Uiteraard zijn er wel platformen die tegen betaling extra functionaliteiten aanbieden, maar het aanmaken van een profiel kost je niets.

Social media zijn actueel

Personen, die gebruik maken van social media, plaatsen vaak actuele dingen. Daarnaast zijn er natuurlijk tal van kranten, nieuwsplatformen etc. die dagelijks nieuwe artikelen posten. Wanneer je bijvoorbeeld Facebook, Twitter of Instagram raadpleegt, zul je dus al snel actualiteiten tegenkomen. Hier kun je zelf als bedrijf ook op inspelen, om relevant te blijven voor je doelgroep.

0 jaar klant Meer dan 3 jaar blijft een klant gemiddeld bij ons - daar zijn we trots op!
0 jaar Al meer dan vijf jaar opereren wij vanuit ons pand in Utrecht
0 FTE Specialisten in social media, SEO, SEA, analytics, website en design

Het bereiken van nieuwe mensen

Op social media delen gebruikers content met elkaar. Vaak reageren vrienden/volgers hier vervolgens op, of delen ze een bepaald bericht. Hierdoor zien ook de vrienden/volgers van de betreffende gebruikers dit, waardoor er een sneeuwbaleffect kan ontstaan.

Daarnaast biedt het adverteren op social media de mogelijkheid om gebruikers te targeten op basis van demografie, interesses, etc. Je kunt dankzij social media advertising dus met potentiële klanten in aanraking komen, die nog niet met jouw product/dienst bekend zijn, maar voor wie het wel relevant is.

Meetbaarheid

Waarschijnlijk één van de belangrijkste voordelen van social media als je aan social media advertising doet: het is meetbaar! Je kunt alle impressies, klikken, videoweergaven etc. terugvinden binnen het platform zelf. Zo kun je altijd terugrekenen wat het je heeft gekost en heeft opgeleverd. Dit geldt overigens niet alleen voor het betaalde gedeelte. Ook van posts, die organisch zijn geplaatst, kun je verschillende statistieken terugvinden.

Introduceren van nieuwe producten en diensten

Heb je een nieuw product of een nieuwe dienst? Dan bieden je social mediakanalen je een ideaal platform om deze te promoten. De kans is doorgaans immers groter dat men dagelijks gebruik maakt van Facebook of Instagram, dan dat men naar je site surft en hier naar een subpagina navigeert om iets over jouw nieuwe product te lezen.

Vindbaarheid op zoekmachines

Wanneer je jouw social media-pagina’s volledig invult, regelmatig goede content plaatst en veel volgers aantrekt, zorgt dit ervoor dat je hoog in de zoekresultaten wordt getoond op zoekmachines. Het is dus goed voor je SEO. En het mooie is: het kost je geen geld, alleen wat tijd en moeite!

Maak kennis met ons Team Social!