Instagram timmert aan de weg en neemt steeds meer tijd van de Instagram Community. Nieuwe updates zijn er aan de lopende band en in navolging van IGTV, is er nu ook nóg een nieuwe functie op Instagram. Sinds vorige week kun je via Instagram Direct videochatten met maximaal drie andere personen. Je hebt hiervoor geen special telefoonnummer nodig om te videochatten, alleen de app en je vrienden.

Instagram Videochat

Om te starten met een videogesprek via Instagram Videochat, ga je naar het profiel van de persoon waarmee je wil chatten en open je de Direct Message inbox. Als je op een gesprek klikt, zie je rechtsboven een camera logo. Nu ben je nog maar een klik verwijderd van bellen met die persoon via Instagram Videochat. Wil je ook nog gewoon even door je timeline scrollen, geen enkel probleem! Instagram begrijpt je helemaal en laat je niets missen in je timeline en geeft je zelfs de mogelijkheid om zelf iets te plaatsen. Je kan namelijk het gesprek minimaliseren. Bij een chat met meerdere mensen, zie je iedereen apart in je scherm. Wil je liever geen videoverzoek van iemand ontvangen? Dan kun je deze specifieke personen blokkeren en kunnen ze jou niet meer bellen.

InstagramVideochat

Naast de nieuwe Instagram Videochat zijn er ook nog een aantal nieuwe updates doorgevoerd. Zo is het mogelijk om nieuwe camera-effecten te kiezen en is de ‘Explore’ functie nog interessanter geworden.

Nieuwe camera-effecten Instagram

Instagram lanceert nieuwe camera-effecten, die ontworpen zijn door Ariana Grande, Buzzfeed, Liza Koshy, Baby Ariel en NBA. Als je deze accounts volgt en je gaat naar de camera op Instagram, kun je deze effecten of filters aan je foto bij je verhaal toevoegen. Je kunt ook de effecten uitproberen zónder de accounts te volgen. Selecteer de effecten die je wil zien en voeg deze aan je Instagram camera toe.

IGNewFilters

Verbreed je horizon

Ook de ‘Explore’ functie van Instagram is veranderd. De plek waar je altijd terecht kan voor meer content. Deze is nu volledig aangepast op jouw interesses en je kan er nu foto’s en video’s vinden die ingedeeld zijn in topics. Je kunt per onderwerp ook aanbevolen hashtags zien. Als je een onderwerp niets vindt, kun je deze dempen.

IGExplore

Instagram doet er alles aan om de gebruiker binnen de app te houden. Het is geen plaats meer voor enkel het bekijken en delen van foto’s. Of de uitrol van de videochat functie in Instagram een grote hit gaat worden, moeten we nog even afwachten. Instagram denkt zelf in ieder geval van wel. Mensen zullen langer in de app blijven, want om te bellen hoeven ze ook niet uit de app te gaan. Bovendien kan de gebruiker ook nog lekker multitasken door zijn dagelijkse stroom aan content tot zich te nemen.