Opdrachtgever: AVROTROS

Hunted

Voor het TV programma Hunted adviseerden wij een online reclamecampagne die paste bij het karakter van het programma. De online reclamecampagne moest levensecht zijn. Alsof je als kijker in de creatie zit, alsof dit je morgen zelf zou kunnen overkomen. Je staat zelf in het middelpunt van de campagne! De campagne moest aanzetten tot nadenken over welke sporen je zelf achter laat binnen het publieke domein! Bestaat jouw privacy eigenlijk wel?

Alle communicatie die de doelgroep in de campagne te zien kreeg, was direct op de persoon gericht. Het mocht ongemakkelijk voelen. Men werd zo geconfonteerd met het eigen gedrag. De online campagne achtervolgde de doelgroep zoals de deelnemers van het programma gevolgd werden door de detectives. Op deze manier werd de doelgroep aangezet tot het kijken van het programma. Tevens werd de doelgroep zo aangezet tot het nadenken over hun eigen online gedrag en privacy in het algemeen.

Doelstelling

  • Bekendheid programma onder jonge doelgroep
  • 50.000 Likes Facebook pagina
  • Grotere bewustwording privacy onder jongeren

Resultaten

  • Top 20 best bekeken TV Programma
  • 39.000 Likes op de Facebook pagina
  • Meer dan 90.000 keer video's over privacy bekeken

Aanpak

Op basis van een briefing en de eerste uitzending is een plan opgesteld voor de online reclamecampagne. Vervolgens is een brainstormsessie georganiseerd om de communicatie en content met elkaar af te stemmen. Op deze manier kon de juiste invulling gegeven worden aan de strategie. Hierbij werd rekening gehouden met de verschillende fases waarin de doelgroep bereikt zou worden.