CRO is echter meer dan de website of webshop verbeteren. Het is een manier van denken waarbij je niet blind vertrouwt op je onderbuikgevoel. Zo kan een SEA specialist net zo goed van deze werkwijze profiteren. Dit kan door de wijzigingen in een search-campagne eerst te A/B testen, alvorens deze opzet permanent worden doorgevoerd. Hetzelfde geldt voor een Display Advertising of Social Media marketeer. Test bijvoorbeeld eens met meerdere varianten banners in een campagne en optimaliseer deze op basis van content i.p.v. goed interacterende domeinen of doelgroepen. Het is kortom arrogant om te denken dat we het allemaal zelf wel weten. Combineer dat onderbuikgevoel eens met inzichten uit data of feedback van klanten en zorg hierbij voor een goede balans.

Wat is CRO met Timothy

Hoe ga je aan de slag met conversie optimalisatie?

Wanneer we de conversie van je website willen verhogen is het belangrijk om te kijken naar je website zoals een gebruiker dat zou doen. Gebruiksvriendelijkheid, duidelijkheid en testen helpen je om de conversies op jouw website te verhogen. We hebben even wat handige tips op een rij gezet voor je.

Tip 1: Luister naar je doelgroep

Jij hebt al alle kennis van jouw website en weet precies alles te vinden op de website. Maar is de relevante informatie ook te vinden voor iemand die de website niet kent en misschien zelfs jouw producten niet kent? Daarom is luisteren naar je doelgroep de oplossing voor goede conversie optimalisatie.

Tip 2: Maak de website niet voor jezelf maar voor jouw gebruiker

Bij het maken van content zijn we geneigd deze perfect passend te maken aan de huisstijl en in lijn met de rest van de marketingkanalen. Maar is dit ook de lijn die jouw gebruiker mooi en prettig vindt? Ook hierbij moet je de klantbeleving op 1 plaatsen om het beste resultaat te behalen.

Tip 3: Zorg voor een overzichtelijke menustructuur

We willen dat de doelgroep een actie uitvoert op de website, maar hiervoor bezoeken ze natuurlijk niet maar 1 pagina. De bezoeker zal over de website navigeren en alle relevante informatie bij elkaar verzamelen. Dan is een overzichtelijke menustructuur erg van belang. Welke producten worden er aangeboden? In welke categorieën zijn deze producten geplaatst? Welke informatie wil de doelgroep over mijn onderneming weten? Over deze vragen moet je nadenken als je resultaat wilt halen met conversie optimalisatie.

Conversie Optimalisatie ODIV

Tip 4: Zorg voor call-to-actions

Om een gebruiker een actie op je website te laten uitvoeren, is het van belang dat je duidelijk bent. Wat gebeurt er wanneer een gebruiker op een knop heeft gedrukt? Gebruik duidelijke berichten als “download het onderzoek” of “neem direct contact op”. Hierdoor vergroot je de kans dat er geklikt wordt, want het is duidelijk wat de gebruiker moet doen.

Tip 5: De juiste plekken voor je call-to-actions

Kies de juiste plekken voor jouw call-to-actions. Je CTA wil je prominent bovenaan de pagina hebben, zodat de bezoeker direct weet waar hij/zij aan toe is. Ook is het ook belangrijk om te onderzoeken welke andere plekken op je website interessant zijn voor een CTA. Onderaan op de pagina is doorgaans een goede plek om een call-to-action te plaatsen. Wanneer de gebruiker de volledige pagina heeft bekeken wordt hij/zij wederom herinnerd aan de actie die uitgevoerd moet worden.

Tip 6: Testen, testen en nog meer testen

Natuurlijk zijn er heel veel documenten te vinden met tips en tricks voor conversie optimalisatie. Deze tips en tricks kan je allemaal uitvoeren, maar dat wil niet zeggen dat jouw website ook beter gaat scoren op conversies. Het is daarom van belang dat er meerdere testen uitgevoerd worden. Wat voor de ene website wel werkt, kan voor jouw website totaal niet werken. Je hebt wellicht een andere doelgroep, een ander product of de bezoekers hebben andere beslissingsmomenten. Dit kan allemaal invloed hebben op de conversie. Test dus altijd wat het beste werkt voor jouw website en kies het experiment dat de beste resultaten verzorgt. Houd er rekening mee dat je nooit meerdere dingen tegelijkertijd kan testen. Het is anders niet mogelijk om te bepalen welke wijzigingen voor de stijging of daling in conversie hebben gezorgd.

Wat is CRO Soraya

Hulp nodig van onze CRO specialisten?

Neem vrijblijvend contact op!

Maak kennis met team CRO