Op het Cyber Security Event Delft stond online veiligheid centraal. Georganiseerd door Dot en partners zoals Platform Veilig Ondernemen, bood het event deelnemers inzichten en tips over het beschermen van hun bedrijfsgegevens tegen cyberdreigingen. Onder leiding van dagvoorzitter Kees van der Spek werden er boeiende praktijkverhalen en waardevolle adviezen gedeeld over hoe bedrijven online veilig kunnen werken. Tijdens dit evenement deelde Joost inzichten en lessen die voortkwamen uit ODIV’s eigen hackervaring, wat waardevolle kennis toevoegde aan de discussie over online veiligheid.

Tijdens het evenement benadrukte Joost enkele cruciale punten. Zo probeerde hij andere ondernemingen te waarschuwen, maar gaf ook tips om een hack (zo goed mogelijk) te voorkomen.

Waar moet als je bedrijf aan denken?


Als bedrijf wil je natuurlijk zo veel mogelijk risico vermijden. Hoe nu aan de slag met Cyber Security? Joost geeft vier tips:

  • Veiligheid van gegevens voor continuïteit: Joost onderstreepte het fundamentele belang van gegevensbeveiliging voor bedrijfscontinuïteit. Hij legde uit hoe het verlies van gevoelige gegevens ernstige gevolgen kan hebben voor de werking van een bedrijf en hoe het vermijden van dergelijke situaties topprioriteit moet zijn.
  • Noodzaak van password manager en 2FA: Voor bedrijven die in de cloud werken, benadrukte Joost het gebruik van een password manager en two-factor authentication (2FA). Deze maatregelen zijn essentieel om ongeoorloofde toegang tot bedrijfsgegevens te voorkomen en de beveiliging te versterken.
Cyber Security Event Delft Joost
  • Cybersecurity verzekering: Hij benadrukte ook de voordelen van het hebben van een Cybersecurity verzekering. Deze verzekering biedt bedrijven een extra laag bescherming en financiële zekerheid in geval van een cyberaanval.
  • Plannen voor preventie en escalatie: Joost deelde het belang van het opstellen van duidelijke plannen voor zowel preventie als escalatie. Dit omvat het proactief nemen van maatregelen om dreigingen te voorkomen en het gereed hebben van plannen om snel te reageren en schade te beperken in geval van een aanval.
  • Wil je Joost nog een keer in actie zien? Bekijk dan deze podcast waarin hij praat met De Ondernemer over cyber security. Voor meer informatie over ODIV en onze laatste updates, bekijk dan ons nieuws!