Social media adverteren (of social media advertising) is niet meer weg te denken uit het hedendaagse medialandschap. Bijna iedereen heeft wel een profiel op Facebook, bedrijven zoeken nieuwe medewerkers via LinkedIn en mensen lezen het laatste nieuws op Twitter. Grote kans dus, dat personen uit de doelgroep die jij wil bereiken ook op social media actief zijn! Het is natuurlijk zonde als je de kansen die hier liggen niet benut.
Wanneer je potentiële klanten wil bereiken op social media, heb je twee opties:
1: Organisch bereik. Dit houdt in dat je een onbetaald bericht plaatst op je Facebook pagina. Dit bericht is te zien voor degenen die hebben aangegeven geïnteresseerd te zijn in je bedrijf. Het is echter niet zo dat al je volgers dit bericht zien. Door veranderingen in het algoritme van Facebook is dit ongeveer 1-2%.
2: Social Media Advertising. Met advertenties bereik je ook de potentiële klanten die nog nooit hebben gehoord van je bedrijf. Door te targeten op basis van bijvoorbeeld interesses, leeftijd of opleiding, trek je nieuwe klanten aan die super relevant kunnen zijn.
We zijn transparant, helder en discreet in wat we doen. We pakken geen marge op media dus er zijn geen onverwachte kosten achteraf! En geen enkel data is terug te leiden naar personen.
Onze specialisten zijn op de hoogte van de laatste ontwikkelingen, en onze strategen komen met nieuwe kansen en nieuwe mogelijkheden. Alles om jouw doelgroep beter te bereiken en meer omzet te genereren.
We zijn groot genoeg om specialisten op verschillende gebieden in huis te hebben. We zijn klein genoeg om persoonlijk contact te onderhouden.
Wij weten precies welke social media het beste past bij hetgeen jij wilt bereiken. Zo zorgen we met onze diensten onder andere voor:
Zoals hierboven reeds is vermeld, weten onze experts precies wat de mogelijkheden van social media zijn en wat je klanten willen. Hierbij werken we volgens het See-Think-Do-Care-principe.
In deze fase zetten we social media in om je merk bekend te maken bij het grote publiek. De nadruk ligt hierbij (nog) niet op het aanzetten tot het doen van een aankoop, maar op het bereiken van de mensen die wellicht interesse hebben in je product of dienst.
De consument kent je inmiddels en overweegt je product of dienst aan te schaffen. Je wordt vergeleken met concurrenten en je bent een serieuze optie om gekozen te worden. Met social media kun je hier goed op inspelen. Om top of mind te blijven, kan er bijvoorbeeld gebruik gemaakt worden van een retargeting-campagne.
In deze fase ligt de nadruk op het maken van een conversie. Omdat we weten dat de consument interesse in je heeft, kunnen er persoonlijke advertenties worden aangeboden (zoals bijvoorbeeld een korting of een einddatum).
In deze fase heeft de klant een aankoop gedaan en ligt de nadruk op het behouden van de klant en zorgen dat hij/zij tevreden blijft. Zaken als een goede dienstverlening en een persoonlijke benadering zijn hierbij belangrijk, zodat men jou aanbeveelt aan vrienden of bekenden.
Aan het einde van een campagne maken we een rapportage. Hierin worden de behaalde resultaten toegelicht, op basis van data inzichten besproken en aanknopings- en verbeterpunten gegeven voor eventuele toekomstige campagnes.
Mocht je als doel hebben om ook zelf social media-expert te worden, dan bieden we social media-trainingen aan. In één of meerdere sessies leggen we het hierboven genoemde uitgebreid uit, en komen diverse voorbeeldcases aan bod.