Opdrachtgever: Zillertal Arena

Zillertal

Voor Zillertal Arena is onze opdrachtgever een Oostenrijks reclamebureau. Zij schakelen ons in omdat zij niet bekend zijn met de Nederlandse online markt. Ze maken gebruik van onze expertise om de Nederlandse doelgroep te bereiken. Zelf hadden zij hun gedachtes over hoe zij dat seizoen het skigebied wilden weergeven online. Na een aantal sessies, kwamen we tot een gezamelijk inzicht om het strategisch plan op te zetten en uit te voeren.

Gedurende twee maanden in het najaar is campagne gevoerd, waarbij zowel display banners als video pre-roll werden ingezet. Er is voor gekozen om in te zetten op een video strategie, hetgeen uiteindelijk resulteerde in een zeer tevreden klant.

Doelstelling

  • Onder de aandacht komen bij een relevante doelgroep met aansprekende visuals.
  • Merkvoorkeur creëren voor skigebied Zillertal Arena
  • Boekingen stimuleren door de gegenereerde awareness en interesse om te zetten in actie.
  • Versterken van de TV campagne

Resultaten

  • Hoge interactie over de verschillende strategieën en kanalen
  • Door middel van verschillende boodschappen in de retargeting fase relevant blijven waardoor de interactie gestimuleerd en relevant bleef.

Aanpak

Om skigebied Zillertal onder de aandacht te brengen werd deze campagneperiode de nadruk gelegd op een sterke online aanwezigheid op websites en in apps. Op deze manier kon de doelgrep bereikt worden tijdens hun dagelijkse activiteiten op het internet, gedurende de gehele customer journey.

Gezien de grootschalige inzet met video op TV is er in de online campagne ook voor gekozen om diverse video's in te zetten op verschillende kanalen. Zo kwam de doelgroep op verschillende platformen in contact met de boodschap van Zillertal. Op deze manier is getracht de herkenning binnen de doelgroep te stimuleren.

De display campagne had een domein- en contextual targeting strategie. Binnen de domeintargeting werden domeinen geselecteerd waar de doelgroep zich bevindt op basis van interesse in ski gerelateerde content.
Bij contextual targeting wordt de doelgroep benaderd op basis van de inhoud/context van een website. Door een selectie te maken van zoekwoorden refererend aan wintersport en skigebieden. Zo waren de video's van Zillertal altijd zichtbaar wanneer een artikel op een website over wintersport ging.

Mensen die in een eerdere fase geinteracteerd had met de campagne werden geretarget met verschillende vernieuwende uitingen. Zo bleef Zillertal altijd top-of-mind bij geinteresseerde mensen.