Opdrachtgever: MS Schippers

Leads Verzamelen in Nieuwe Markten

In 2018 en 2019 heeft MS Schippers de Amerikaans en Canadese markt veroverd met hun nieuwste product T&T Cleaner. Na het grote succes in Noord Amerika, willen zij het product in Europa verkopen. Om te beginnen in het Verenigd Koninkrijk. Na een aantal gesprekken waarin we de wereld van de veehouderij en de producten leerden kennen, konden we mee denken over de stappen om T&T Cleaner ook in het Verenigd Koninkrijk te verkopen.

In de VS en Canada werd de doelgroep bereikt via originele, gecensureerde content via Twitter. Nadat we duidelijk hadden wie er al klant was geworden in Noord Amerika, is er naar manieren gezocht om de boeren in het Verenigd Koninkrijk te bereiken. In deze case lees je hoe we met een minimaal budget een mooi resultaat wisten te boeken.

Advertentie

Doelstelling

  • Leads verzamelen om T&T Cleaner te verkopen

Resultaten

  • Meer dan 300 leads in de eerste maand

Aanpak

Om ervoor te zorgen dat het budget efficiënt ingezet werd, is gestart met een goede indicatie van het klantenbestand van T&T Cleaner. Zo is duidelijk in kaart gebracht wanneer en waar zij klant zijn geworden. Verder is gekeken welke gegevens van hen beschikbaar waren en hoe we deze zouden kunnen kopiëren.

Op basis van het klantenbestand zijn vergelijkbare doelgroepen aangemaakt via Facebook. Deze vergelijkbare doelgroepen hebben we middels Lead Ads getarget. Op deze manier werd verwacht dat het gemakkelijk was voor de boeren om in contact te komen met MS Schippers om de T&T Cleaner te bestellen. Vanwege het gebruik van Lead Ads hoefden de boeren Facebook niet te verlaten, maar konden ze hun gegevens gewoon achterlaten in de Lead Ads.

Hierna konden de sales afdeling de boeren die interesse toonden, gewoon terugbellen en de producten opsturen.

Kick Digital is een erg dynamisch team dat ons geholpen heeft onze doelen en visies te vertalen naar een professioneel Marketing plan. De gevraagde leads zijn ruimschoots geleverd maar zeker zo belangrijk ook is de vooraf geplande target groep is bereikt.

Rens Dilven