Overheid

Gemeentes, provincies, overheden en goede doelen.

Overheidsinstanties werken in een bijzonder speelveld: de doelstellingen variëren namelijk enorm ten opzichte van B2B of B2C bedrijven. Het kan zijn dat overheidsinstanties aandacht willen vragen voor een gezondheidsinitiatief, burgerparticipatie zoeken, of wellicht meer toeristen willen trekken. De doelstellingen lopen heel erg uiteen en dat maakt marketing doen voor overheidsinstanties bijzonder interessant.

We zien dat online marketing steeds belangrijker wordt, omdat je bijzonder specifiek kunt targeten, en de resultaten meetbaar zijn, wat heel erg helpt bij stakeholder management.

Hier een greep van onze overheidsklanten:

Wat kunnen wij voor je betekenen?

 • Burgerparticipatie

  Door gebruik te maken van GDPR-compliant geo-targeting (lees: locatie-gerichte marketing), kunnen we extreem specifiek een locatie targeten.

  Stel, je hebt bouwplannen met een specifiek stuk van de gemeente of provincie, maar hebt input nodig vanuit de omwonenden: dan kunnen wij ervoor zorgen dat je met beperkte middelen de burgers kan activeren.

 • Ledenwerving

  We krijgen vaker vragen van overheidsinstanties die op zoek zijn naar vrijwilligers of leden. De ervaring heeft ons geleerd dat men dit soort posities graag willen bekleden, maar er vaak niet van op de hoogte zijn. Daarom helpen wij om een hoop zichtbaarheid te genereren bij de relevante doelgroep.

  Bij meerdere klanten heeft dit tot verrassend goede resultaten geleid.

 • Online engagement

  Overheidsinstanties hebben, gezien het menselijke karakter, vaak een hoop interessante informatie die ze willen delen. Denk hierbij aan kiekjes van de stad, achtergrondverhalen van burgers of prestaties van clubs.

  Allemaal mooie content, waarbij wij ervoor kunnen zorgen dat het gezien wordt door jouw doelgroep, waardoor je meer engagement zal krijgen, meer volgers en meer likes.

 • Online marketing strategie

  De markt verandert sneller dan ooit. Je digitale marketing strategie moet meegroeien, om bij te blijven op de concurrentie.

  Nieuwe groeidoelstellingen. Digitale transformaties. Wat er ook voor nodig is om te groeien: er hoort een strategie bij. En daar willen wij je bij helpen. Samen kijken we naar wat er nodig is om je online doelstellingen te behalen, en successen te kunnen vieren.

 • Trainingen en inspiratiesessies

  Online marketing is een prachtig vak: we zijn in staat om zoveel vette dingen te kunnen doen, zoals specifiek targeten op locaties, interesses, inkomen, rijtjeshuizen, en ga zo maar door. Wij zijn er ongelooflijk enthousiast over en dat enthousiasme kunnen we bij jouw organisatie ook naar binnen krijgen!

  Via trainingen, inspiratiesessies, kennissessies, lunch & learns kunnen wij jou en je collega’s heel veel bijbrengen over hoe jullie online marketing kunnen inzetten.

  Lees hier vooral meer over onze trainingen.

Zou je meer willen weten?

We helpen je graag en denken graag vrijblijvend mee. Chat vooral met ons hier rechts, of neem contact op!