byte app

byte lijkt erg op de inmiddels niet meer bestaande app Vine. In januari van 2020 werd de nieuwe video app gelanceerd door onder andere Dom Hofmann. Hij is een van de ontwikkelaars van Vine.

Wat kun je met byte?

Met byte maak je video’s van 6 seconden die in een loop afspelen. Let op dat je het wel met een kleine ‘b’ schrijft en zoekt, anders vind je wellicht de hostingpartij Byte. Gebruikers kunnen de korte video’s delen, liken en erop reageren. Binnenkort worden ook filters en andere mogelijkheden toegevoegd. Dit doet natuurlijk erg denken aan het populaire TikTok, waar byte de concurrentie mee lijkt aan te willen gaan.

byte

Test, pilot, proef, experimenteer met byte

byte wil ook de creatieveling belonen. Dus heb jij nog een interessante en creatieve manier waarmee je helemaal los kan gaan in zes seconden? Grijp je kans! “Very soon, we’ll introduce a pilot version of our partner program which we will use to pay creators. byte celebrates creativity and community, and compensating creators is one important way we can support both. stay tuned for more info.” – tweet byte

ODIV ondersteunt en adviseert ons op het gebied van online marketing. Hun transparante werkwijze en persoonlijke aandacht is erg fijn. Kennis delen is voor hun geen probleem, ze nemen de tijd om je op te leiden zodat je samen steeds meer stappen kan zetten. Een leuke club mensen met veel kennis en ervaring op de verschillende gebieden van online marketing.
Globa talk Anouk
Anouk Boekhoff Marketeer bij Global Talk
Wat een fijne club mensen om mee samen te werken! Naast het uitstekende inhoudelijke werk wat ze voor mijn bedrijven hebben gedaan en blijven doen ben ik voornamelijk erg te spreken over hun transparante en persoonlijke werkwijze. Ik kan een samenwerking met ODIV van harte aanbevelen!
Remco-Hergaarden 100ms
Remco Hergaarden Eigenaar bij 100ms
Heldere communicatie, afspraken worden goed nagekomen en ze zijn zeer pro-actief. Tot nu toe onwijs tevreden over de samenwerking.
Brokking
Maartje Brokking Eigenaar bij Brokking

De nieuwe jeugd en het oude Vine

Vine werd in 2012 opgericht en in datzelfde jaar overgenomen door Twitter met toen 40 miljoen gebruikers. Er ontstond een Vine-golf op. Makers die geld verdiende met ultrakorte, creatieve video’s.

Vine streefde er niet naar om winstgevend te zijn en in die tijd ging het met Twitter zelf ook niet goed. Gebruikers vonden hun weg vervolgens naar Snapchat, Instagram, Facebook en YouTube. Twitter kondigde in 2016 aan geen toekomst meer in Vine te zien. Twitter herpositioneerde zich en lijkt in Nederland nieuwe leven te hebben gekregen.

byte vs tiktok

Nieuwe ronde, nieuwe kansen?

Gaan de zes seconden loop video’s hun comeback maken? Dat moeten we nog maar afwachten. Het duurde ook even voordat TikTok iedereen aan het dansen maakte! Het had er zelfs een beetje hulp van buitenaf bij nodig in de tweede ronde.

Your turn

Nu ligt de bal bij jou. Heb jij een jongere doelgroep en wil je deze bereiken via een nieuw platform? Dan is byte misschien wel het platform om aanwezig te zijn. Kijk ook stiekem nog even naar de mogelijkheden op TikTok. We helpen je graag! Neem vooral contact op:

Onze diensten