Ontdek de voordelen van Microsoft Advertising en leer hoe je met Microsoft Audience Ads jouw online advertenties effectiever kunt maken. Vergroot je naamsbekendheid, bereik een breder publiek en behaal jouw bedrijfsdoelen.

Maar wat zijn nu precies de verschillen tussen Google Ads en Microsoft Ads?

1. Microsoft netwerk

Waar je binnen Google Ads adverteert op het Google Netwerk: Gmail, Disovery en Display, kun je met Bing Ads adverteren op het Microsoft Netwerk. Zo ben je zichtbaar op Yahoo, AOL en DuckDuckGoNaast Microsoft Search kun je ook adverteren op Search Partners zoals Yahoo, AOL en DuckDuckGo. Microsoft Ads heeft ook minder concurrentie dan bijvoorbeeld Google Ads.

2. Andere doelgroep

De doelgroep van Microsoft Ads bestaat voornamelijk uit hoogopgeleide mensen met over het algemeen een hoger inkomen dan gemiddeld. Het wordt voornamelijk gebruikt door mensen die werken in grote bedrijven, omdat Microsoft Edge vaak als standaardbrowser is geïnstalleerd op bedrijfscomputers. Gebruikers van Microsoft Ads zijn voornamelijk millennials en zijn bijna gelijk verdeeld tussen mannen en vrouwen.Bedrijven die goed presteren in Microsoft Ads zijn onder andere luxeproducten en financiële diensten.

3. Lagere kosten

Hoewel je zelf bepaalt hoeveel je uitgeeft aan advertenties op zowel Microsoft Ads als Google Ads, is de Cost per Click (CPC) bij Microsoft aanzienlijk lager dan bij Google Ads. Het verschil bedraagt maar liefst 33%!

Nu we de verschillen tussen Microsoft Ads en Google Ads helder hebben, laten we eens kijken naar Microsoft Audience Ads.

Wat zijn Microsoft Audience Ads?

Dit zijn advertenties waarmee je meer aandacht kunt genereren voor jouw website en bedrijf. In tegenstelling tot zoekadvertenties, hoeven gebruikers niet actief naar jouw producten, diensten of bedrijfsnaam te zoeken. Het is vergelijkbaar met het displaynetwerk van Google, waarbij advertenties als banners worden getoond op verschillende websites. Hierdoor kun je een nieuwe doelgroep bereiken zonder dat ze al bekend zijn met jouw bedrijf.

Eenvoudige Integratie, Grote Impact

Microsoft Audience Ads zijn effectief in het bereiken van gebruikers en bieden visueel aantrekkelijke advertenties die naadloos in de pagina-inhoud passen. Het opzetten, onderhouden en optimaliseren van Microsoft Audience Ads-campagnes is eenvoudig omdat ze volledig geïntegreerd zijn met de bestaande workflows in Microsoft Advertising. Dit betekent dat je als adverteerder gemakkelijk gebruik kunt maken van Audience Ads zonder grote veranderingen aan te brengen in jouw huidige werkwijzen.

Een Microsoft Audience Ad bestaat uit een koptekst/headline, een afbeelding en een beschrijving. Deze advertenties worden getoond op verschillende Microsoft-platforms, waaronder Outlook, Microsoft Bing, Microsoft Edge en MSN, en ook op partnerwebsites zoals Nu.nl, Telegraaf.nl en AD.nl.

Bereik Je Publiek Slim

Om ervoor te zorgen dat de juiste advertenties aan de juiste mensen worden getoond, maakt Microsoft Audience Ads gebruik van machine learning en AI. Ze analyseren recente zoekopdrachten, browsegeschiedenis en demografische gegevens van gebruikers. Op basis hiervan kunnen ze advertenties tonen die perfect aansluiten bij de interesses en behoeften van individuele gebruikers. Dit stelt je in staat om de juiste doelgroep te bereiken en jouw advertenties effectiever te maken.

Kortom, door Microsoft Audience Ads in te zetten, kun je jouw naamsbekendheid vergroten, een breder publiek bereiken en jouw bedrijfsdoelen realiseren. Dus waar wacht je nog op? Maak gebruik van de mogelijkheden die Microsoft Advertising te bieden heeft en geef jouw bedrijf de aandacht die het verdient!