De laatste dagen van dit jaar breken aan en dan zit 2023 er alweer op. De hoogste tijd voor een terugblik op het afgelopen ODIV jaar. Naast de online campagnes en website optimalisaties werd er de nodige kennis gedeeld via gastcolleges, workshops, presentaties en trainingen. Ook hadden we een aantal leuke uitjes en werden we genomineerd en wonnen we een aantal mooie prijzen en awards. Lees meer over deze en alle andere momenten in 2023 en kom erachter hoe wij uitkijken naar 2024.

ODIV Kerst 2023

Q1: Rijke start!

Net als vorig jaar begon 2023 met goed nieuws! Het team maakte een mooie groei door in het eerste kwartaal. Team Search verwelkomde Daan en Ruben. En het social media team werd versterkt met Boaz. Daarnaast mochten we op de babyafdeling een aantal nieuwkomers verwelkomen. Thi-Lien werd namelijk mama en Sean werd papa! Beiden van een mooie en gezonde dochter.

Het jaar werd tevens goed opgestart qua kennis. Een aantal social collega’s bezochten het SocialToday Event van Frankwatching. Dit was meteen het startschot van een leerzaam jaar. Een jaar waarin wij zowel kennis vergaarden als deelden.

Social Today Social event terugblik

En met die kennisdeling behaalden we ook nog een mooie prijs. We werden tweede bij de Global Social Media Awards. Deze prijs mochten we in ontvangst nemen doordat er mooie resultaten geboekt waren met een klant waarbij we offline en online campagnes met elkaar verbonden.

Traditiegetrouw hielden we ook ons Kerstdiner in het eerste kwartaal van 2023. ODIV teamleden en partners deden mee aan een spelletjesavond vol oer-Hollandse spelletjes. Uiteraard werden we ook weer culinair in de watten gelegd.

Q2: Veilig groeien

Het tweede kwartaal begon net zo goed als het eerste kwartaal. Want in deze periode werd ook team search andermaal versterkt. Dit keer met SEO specialist Wim. Hij viel meteen met zijn neus in de boter, want in zijn eerste maand mocht hij met Team SEO even een weekend naar Brighton om nog meer kennis op te doen tijdens BrightonSEO. Je leest alle belangrijke takeways hier. Zijn eerste kwartaal sloot hij af met een bezoek aan Digital Marketing Live.

Team SEO op brighton

2023 was ook het jaar waarin we meer naar buiten traden met ons verhaal en werkwijze rondom cybersecurity. In 2021 werden we gehackt en daar hebben we lange tijd last van gehad. Een moment waarop we ons realiseerden dat het iedereen kan overkomen, maar ook dat het beter moest en we dit te allen tijde willen voorkomen. Dit jaar zagen we om ons heen best veel ondernemingen nog niet op een hele veilige manier omgaan met hun gegevens zoals wachtwoorden en data. Als ervaringsdeskundige werden we op meerdere plekken uitgenodigd om ons verhaal te doen. Zo waren we dit jaar onder andere te horen bij: KVK, De Ondernemer, PVO. Dit zullen we ook zeker voortzetten in 2024.

Timothy bij KVK over veilig online ondernemen

Het tweede kwartaal sloten we af met nog meer topnieuws. Zo hebben ​​we de ‘Top Score’ badge van Trustoo opnieuw verdiend. Hierdoor staan we nu al ruim vijf jaar in de top 10 online marketing bureaus in de regio en horen we bij de beste bedrijven op het hele platform!

Q3: Trainingen, transfers en prestaties

Het derde kwartaal werd afgetrapt met een mooie transfer voor Team Social. Zo werd Jessica binnengehaald. Met haar jaren ervaring in e-commerce een welkome toevoeging voor het team. Ze werd meteen in het diepe gegooid tijdens het jaarlijkse teamuitje. Een dag vol trainingen, gezellig uit eten en een mooie afsluiter in de kroeg. De dag erna was fysiek net zo zwaar als de training zelf.

Haarlem Uitje training

Ook hebben we weer een aantal sportieve prestaties geleverd in het derde kwartaal. Joost en Maikel maakten beiden een transfer van woonplaats en lieten het mooie Utrecht achter zich.

We sponsoren al een aantal jaren het tennistoernooi Domstad ODIV Open. Vorig jaar deed Joost zelf ook mee en won hij zelfs het toernooi. Dit jaar ontbrak de kampioen van 2022 door nog heuglijker nieuws. Namelijk omdat hij een kleine kampioen thuis mocht verwelkomen.

Na een jaartje te hebben gemist, hebben we nu al een drie-op-een-rij met ODIV Footy mogen organiseren. De 5e editie van dit gezellige bedrijfsvoetbaltoernooi was weer geslaagd. Er waren namelijk alleen maar winnaars. Want meedoen was al een prestatie aangezien de inschrijving al na twee dagen vol was. De organisatie van de 2024 editie is in volle gang en er komen volgend jaar een paar mooie extra’s naar het toernooi. Ben je erbij? Schrijf je snel in met je bedrijf.

Q4: Uitgaande transfers, prijzen en beloningen

We begonnen in oktober met kennis opdoen. Een aantal collega’s bezocht Shopping Today. Tijdens deze dag kregen ze de nieuwste updates over online retail en online marketing. Van search tot e-mail en marketing automation
In dit laatste kwartaal werden we beloond voor ons goede werk dit jaar. Zo staan we voor het derde jaar op rij in de FONK150 met een gemiddelde van een 8. Een prestatie waar we trots op zijn omdat deze is gebaseerd op de beoordelingen van onze klanten. Tevens wonnen we een FD Gazelle Award omdat we een van de snelstgroeiende bedrijven in Nederland zijn. Een mooie erkenning voor ons werk en een teken dat we op de juiste weg zijn.

ODIV bij shopping today

In oktober ging Timothy terug waar voor hem de passie voor online marketing begon. Ruim een decennium geleden vergaarde hij op de VU Amsterdam kennis over marketing en nu mocht hij er gastcollege geven. In de woorden van Louis van Gaal: “De cirkel is rond”.

Golf Clinic 2023

Eind november namen we afscheid van Sean. Hij heeft het team na bijna drie jaar verlaten. In oktober pakte hij nog de laatste sportieve prestatie mee door met het hele team een golfclinic te volgen bij Bernardus. Er werd weinig geput, wel veel gelachen.

In december gingen we traditiegetrouw op pad om de Kerstcadeautjes rond te brengen bij onze klanten en relaties. Zowel de autoritten, de lunches met de klant als de reacties achteraf (na het smikkelen van de koekjes) zorgen ervoor dat we al uitkijken naar de volgende ronde.

Kerstpakketjes rondbrengen terugblik

Het is nog maar even wachten tot de volgende update, want in januari krijgen we ook weer nieuwe versterking. Jamie neemt plaats in team Social en Marijn komt team Data versterken. Daarover hoor je uiteraard later meer. Wat een jaar was 2023! Het is voorbij gevlogen en we kunnen concluderen dat het een bewogen jaar geweest is waarin we veel geleerd hebben.

Iedereen: klanten, relaties, partners en vrienden bedankt voor een fantastisch 2023 en op naar een stralend 2024!