2020 zit er bijna op. Het is dus tijd voor een terugblik op het afgelopen odiv jaar. Er gebeurde vanalles in de wereld en ook bij ons! Naast de online campagne en website optimalisaties werd er de nodige kennis gedeeld via de DigiTalks, whitepapers, gastcolleges, presentaties en trainingen. Er werden collega’s uitgezwaaid en nieuwe collega’s verwelkomd. We kregen een nieuwe naam en een nieuwe website. Lees meer over deze en alle andere momenten in 2020 en hoe wij uitkijken naar 2021.

Q1: Trainen, trainen en nog eens trainen

We begonnen het jaar traditiegetrouw met de Kerstviering in januari. Na een hapje en een sapje bij Seven werd duidelijk wie de Big Lebowski van odiv was. Dit was meteen een mooi moment om afscheid te nemen van onze stagiaire Laura en onze nieuwe collega Amber te verwelkomen.
odiv amber

In februari vond alweer de vijfde editie van de DigiTalks plaats. Gedurende een interactieve middag werden alle ins en outs binnen de recruitment marketing doorgenomen en werden de nodige tips gegeven. Er waren presentaties van Wessel Hebing, Joris Roovers, Remco Hergaarden en onze eigen Timothy.
Joost ging later deze maand nog op bezoek bij de Universiteit Utrecht om daar een college te geven over toegepaste psychologie in online marketing.
In maart gingen we rustig door met het geven van trainingen. Zo mochten Timothy en Duco naar onze zuiderburen om een video training te geven en gaf Joost een gastcollege op MBO Rijnland. Direct daarna werd het zoals we allemaal weten, helemaal anders…
odiv tonc

Q2: Thuiswerken in het nieuwe normaal

Het was even wennen, maar we gingen er gelukkig snel in mee. Het was thuiswerken en alles werd online. Naast het werk werd ook het vertier online. Joost en Matthijs lieten hun kwaliteiten zien tijdens een online internetgekkies pubquiz. Helaas mochten zij zich niet kronen tot Chef Internetgekkie, maar een goed begin van het online tijdperk was het wel. Om het thuiswerken wat plezieriger te maken deed Joost een rondje langs de velden om de borrelpakketjes langs te brengen. Zo bleven we allemaal braaf thuis.

In juni was het opnieuw even wennen. We veranderden onze naam en we gingen vanaf dit moment door het leven als odiv en we werden de Online Divisie voor onze klanten. Weten wie dit allemaal zijn? Neem even een kijkje op onze klantenpagina.

In deze periode zwaaiden we ook twee toppers uit! Zowel Duco als Matthijs verlieten het moederschip en gingen hun vleugels elders uitslaan. Wij bedanken deze heren voor hun gifjes, grappige momenten en te meer voor de hulp bij de groei van odiv!
matthijs & duco

Q3: Sportieve vooruitgang

Het derde kwartaal van het jaar was een sportief kwartaal. Normaal gesproken nemen we ieder jaar deel aan de triathlon van Handicap NL, maar deze ging helaas niet door dit jaar. Joost zit niet graag stil en om toch in beweging te blijven organiseerde hij een corona proof triathlon. Meer dan 25 mensen deelden de sportieve aspiraties en gingen al hobbelend, fietsend en zwemmend Utrecht door.
odivtriathlon

Ondanks dat het odiv x Footy toernooi dit jaar niet plaats kon vinden, werd het vanaf september erg sportief op de Nijverheidsweg. Samen met onze collega’s van Stuurlui worden we iedere week afgebeuld tijdens een bootcamp. De eerste paar weken was de spierpijn de ‘talk of the day’ bij de koffie.

Ook in dit kwartaal waren er wisselingen van wacht. Een minpunt was dat we Daan zagen vertrekken naar de Plus. Een pluspunt was natuurlijk dat we Frederique in onze armen mochten sluiten. Dat laatste vierden we dan ook goed met een heerlijk etentje verzorgd door Amber.
odivetentje

Q4: Afronden en vooruitkijken

Het jaar ging razendsnel voorbij. Het laatste kwartaal gebeurde er ook het nodige. Martijn en Frederique onderzochten of de traditionele advertenties (Expanded Search Ads) of de nieuwe en meer geautomatiseerde Responsive Search Ads beter werken. Daarna werden alle belangrijke ontwikkelingen van Google Ads (waar het onderzoek er een was) op een rij gezet en deed Martijn een kleine voorspelling voor de toekomst. Je leest de resultaten en de voorspellingen op Frankwatching.
odiv kantoor

odiv frederique

De Universiteit van Utrecht kon geen genoeg krijgen van Joost en zo werd hij nog een keer uitgenodigd om een college te geven. Frederique organiseerde een online quiz waardoor we elkaar nog beter leerden kennen. Of dat goed of slecht is, laten we even in het midden. Het was in ieder geval goede input voor de SinterRoast in december. Gedurende deze middag mochten we elkaar even door de mangel halen en ons nieuwste teamlid Friso moest het ook ontgelden. Maar goed, hij pakte het sportief of en er was no klomplaining van zijn zijde.
odiv friso

Jullie hebben nog twee interessante feitjes van ons te goed! Maar daarover meer in de eerste week van 2021. Voor nu, wensen wij jullie allemaal gezonde en Fijne Feestdagen!