De beste man werkt nu bijna twee jaar bij ODIV, heeft voor alles wel een lijstje, lust graag een biertje, maar veel belangrijker heeft hij met zijn bak aan ervaring altijd wel een oplossing voor zoekmachine vraagstukken. Lees hier wat Martijn zou doen als hij een onzichtbaarheidsdeken zou hebben, wat zijn slechte gewoonten zijn en met welke collega hij naar de maan zou willen.

Je werkt nu al een 2 jaar bij ODIV, wat zijn je mooiste momenten bij ODIV?

Het klinkt heel raar, maar ik denk de tijd van begin Corona. We hebben toen een aantal beslissingen moeten nemen die niet even leuk waren en het was een minder leuke tijd. Maar juist omdat we sindsdien enorm goed bezig zijn geweest. We zijn heel erg gegroeid en ik heb nu twee mensen in mijn eigen team zitten. Dus het is een beetje tegenstrijdig want het was een negatief moment, maar achteraf gezien is het mij een heel mooi moment geweest.

Is je rol veranderd bij ODIV?

Ja, zeker! Hij is breder geworden. Want er is weinig veranderd aan wat ik voor klanten doe, maar ik mag nu ook andere mensen ondersteunen en de juiste richting op sturen. Dat vind ik ook heel leuk want dat is wel iets waarin ik me graag wil ontwikkelen.

Martijn Hoekstra

Welke ontwikkelpunten zie je daar?

Dat zit hem denk ik in “hoe leiden we mensen op om op onze manier te werken”. Want het werk inhoudelijk is voor iedereen te doen, tenminste als je nieuwsgierig bent naar SEO, SEA of online marketing in het algemeen. Maar veel belangrijker zijn de mensen die er werken of die komen werken bij odiv. Passen ze binnen het team en passen ze bij de mensen die er al werken? Tot nu toe gaat dat heel goed met de nieuwe mensen en ik denk dat het interessant wordt wanneer er nog meer mensen bij komen wanneer we gaan groeien. Het wordt ook voor mij belangrijk om te duidelijk te krijgen wie wel en wie juist niet binnen mijn team past.

Waar ben je het meest trots bij ODIV?

Dat is de manier waarop we met klanten omgaan. Inhoudelijk zijn er namelijk vergelijkbare bureaus en we moeten uiteraard minimaal dezelfde kwaliteit leveren. Maar ik hoor vaker positieve reacties van klanten over het contact en de communicatie: “Het contact is super goed, ik kan ze van alles vragen, ze staan altijd voor me klaar, zelfs als er een keer een fout wordt gemaakt, wordt dat goed opgepakt.” Daar zit hem denk ik ook het verschil en ook dit moeten we goed kunnen overbrengen aan onze nieuwe collega’s, want dat maakt ons een goed team voor klanten.

Wat is jouw minst favoriete gedeelte van de dag?

Dat heb ik niet echt. Wat ik niet heel prettig vindt, zijn dagen met alleen maar meetings. Je komt nooit echt in je werkritme en voelt je niet productief. Bovendien denk ik dat naarmate de dag vordert je ook niet veel scherper wordt. Dat is niet optimaal en al zeker niet fijn voor degene waar je als laatste een meeting mee hebt. Een goede afwisseling van meetings, daadwerkelijk aan campagnes werken en nieuwe dingen leren met mijn team zou voor mij een ideale dag zijn.

Je mag alleen SEA of SEO doen. Wat kies je? En waarom?

Dat is een hele moeilijke voor mij. Ik ben natuurlijk begonnen met SEO dus dat heeft voor mij wat meer geschiedenis. Als ik echt moet kiezen zou ik denk ik toch voor SEO gaan. Dat komt dan doordat ik er al tien jaar mee bezig ben en ik vind het nog steeds hartstikke leuk. Ook omdat het beter toepasbaar is. Niet iedereen heeft het budget om met SEA aan de slag te gaan, maar iedereen heeft op een of andere manier wel te maken met SEO. Of je er nou wel of niet actief mee aan de slag gaat, je wordt wel of niet gevonden in de zoekresultaten. Iedereen heeft er dus mee te maken.

Wat zijn jouw slechte gewoonten?

Nou, ik moet echt een stok achter de deur hebben om te sporten. Tot aan Corona was ik goed bezig met een personal trainer en ging ik twee, drie keer per week sporten. Dan moest ik ook gaan van mezelf. Maar daar hield hij mee op en toen kwam het ook stil te liggen bij mij.

Wat zou je doen als je een dag een onzichtbaarheidsdeken kon dragen?

Als ik dan werk gerelateerd denk, dan zou ik een rondje door het kantoor van Google lopen. Even kijken wat daar allemaal gebeurt. Er wordt van alles gedaan en heel veel daarvan is nog geheim. Dus ik zou gewoon naar binnen lopen en dan bij een paar meetings gaan zitten en luisteren naar wat er allemaal besproken wordt.

Martijn op de camping

Plannen voor de zomer?

Ik heb heel lang geen plannen gemaakt, dus nu wordt het heel simpel twee weken camping in Nederland. Nu maar hopen dat het goed weer wordt en dat we niet twee weken regen hebben in de tent. Dat is vooralsnog het plan.

Met welke collega zou je op vakantie willen gaan naar de Maan? En waarom?

Dat lijkt me vrij tricky. Want ik weet niet of ik dat met mijn hoogtevrees ga overleven. Ik zou het wel grappig vinden om dat met Joost te doen. Puur uit nieuwsgierigheid om te zien hoe hij er mee om zou gaan op de maan te zijn.