Kleine- en middelgrote bedrijven (MKB) die Google Ads gebruiken gaan gratis advertentiebudget ontvangen van Google.

Google wil hiermee helpen een deel van de kosten voor MKB-bedrijven te verlagen zodat ze kunnen blijven adverteren. Wereldwijd wordt er 340 miljoen dollar aan advertentietegoed verdeeld. Dit tegoed is geldig voor alle Google Ads platforms; Search, Display, Shopping en YouTube.

Gratis advertentiebudget tijdens Corona

Dit gratis advertentiegoed is onderdeel van een grotere toezegging van Google om bedrijven te steunen ten tijde van Corona.

Hoe kom je in aanmerking?

Er zijn twee voorwaarden waar je aan moet voldoen:

  1. Je hebt in 2019 10 van de 12 maanden geadverteerd met Google Ads
  2. Je hebt in januari en/of februari 2020 geadverteerd met Google Ads

Het gratis advertentietegoed is dus voor bedrijven die structureel bij Google adverteren.

Hoe hoog is het gratis advertentiebudget?

Dat is op dit moment niet bekend. We weten dat er wereldwijs 340 miljoen dollar verdeeld gaat worden. Hoe hoog jouw gratis advertentietegoed gaat worden, hangt ook af van de hoeveelheid budget die je vorig jaar + de eerste twee maanden van 2020 hebt gespendeerd. Bedrijven die veel uitgeven aan Google Ads zullen een hoger bedrag ontvangen dan bedrijven die minder uitgeven.

Wanneer kan ik het tegoed verwachten?

Het advertentietegoed zal gefaseerd in accounts worden toegevoegd. Vanaf eind mei worden de eerste uitgiften hiervan verwacht. Als het zover is, krijg je een melding in je Google Ads account hierover.

Wat moet ik nog meer weten over het gratis advertentiebudget?

Ten slotte is het goed om te weten dat het advertentietegoed werkt voor alle platformen in Google Ads (dus in Search, Display, Shopping en YouTube). Daarnaast zal het tegoed de rest van 2020 geldig zijn, dus het is verstandig om het voor die tijd op te maken.

Meer weten hierover? Neem contact op met onze Search-specialist Martijn op martijn@odiv.nl. Hij helpt je graag om te zien of en hoe je in aanmerking komt voor het gratis advertentiebudget.