Het is de hoogste tijd om onze laatste aanwinst in het search team voor te stellen. De eerste twee maanden van zijn stage zitten erop en we zijn al het nodige over hem te weten gekomen dat we graag met jullie delen. Zo maakte Tim Martijn trots door als snelste alle Google Certificaten opnieuw te behalen voor 2022. Zou hij Vala jaloers maken wanneer zij samen in een line-up plaatjes konden draaien en heeft hij inmiddels de goede eigenschap van Thi-lien overgenomen om lekkers op kantoor uit te delen. Lees in dit blog alles over Tim’s ideale weekend, favoriete boek, bucketlist, gewenste superkracht en nog veel meer. Veel plezier!

Hoe ben je bij ODIV terecht gekomen?

Op de valreep! Na het zien van de site belde ik iets meer dan een week van tevoren naar ODIV met de vraag of ze nog plek hadden voor een stagiair die veel wilde leren binnen online marketing. Na een leuk gesprek met Joost en Martijn op kantoor werd ik nog enthousiaster, en gelukkig belden ze binnen de kortste keren terug om me te feliciteren.

Hoe is je eerste maand bij ODIV bevallen?

Ik kwam met weinig praktijkervaring binnen, en was daarom goed voorbereid op de leerstof die me te wachten stond. Er kwam veel informatie op me af, maar ik ging voor mijn gevoel vlot door de cursussen heen. Naarmate de weken vorderen zie je het geheel van wat je doet veel beter en dit maakt het steeds leuker. Ik ben erg blij met de begeleiding die ik krijg, en het teamgevoel in combinatie met het vertrouwen naar mij maakt het dat ik me al snel thuis voelde!

Wat voeg jij toe aan het ODIV team?

Bij vrienden en familie sta ik bekend om mijn koffiezet kwaliteiten, dit is denk ik ook de reden dat ik ben binnengehaald. Ik wil niet opscheppen of iets, maar de wijze waarop ik de aan knop in druk is inderdaad ongeëvenaard. Daarnaast begin ik net in het search team, maar denk daardoor juist die frisse blik op zaken te kunnen werpen die hopelijk bijdraagt aan de resultaten.

Wat wil je bereiken binnen ODIV? Of de online marketing?

Ik zie het als een groot voordeel om met collega’s te werken die specialisten zijn in de marketing. Door de transparantie en nieuwsgierigheid binnen ODIV heb ik de mogelijkheid om bijvoorbeeld veel te leren binnen SEO, SEA, maar ook social media marketing. Mijn voornaamste doel is om een specialist te worden op search gebied en het lijkt me tof om er na mijn stage te blijven.

Wat is het eerste dat je doet als je wakker wordt?

Me afvragen waarom mijn bed fijner ligt dan gisteravond, de stopknop van mijn wekker een paar keer missen en vervolgens kort scrollen door Instagram of iets. Ik kan wel goed eten voor ik vertrek in de ochtend, maar douchen is iets wat ik voor het slapen doe. Met de nieuwspodcast van BNR op m’n oren ga ik de deur uit.

Beschrijf je ideale weekend!

In het kort niets aan je hoofd hebben. Ik zou er bijvoorbeeld een vette clubavond, toffe biosfilm, dagje strand en goede fitness sessie in kunnen stoppen.

Warm/Koud Tim

Koud of warm?

Koffie en thee heb ik graag warm. Mijn vakanties en seizoenen ook. De zomer is in alle opzichten beter toch?

Stel, je mag nog maar naar één land op vakantie voor de rest van je leven. Welk land wordt het en waarom?

Spanje. Lekker klimaat, redelijk dichtbij, goedkoop (buiten Ibiza dan) en genoeg leuke eilanden en steden om zoet mee te zijn de komende jaren. Daarbij is de keuken ook niet verkeerd. Vis en tapas is genieten.

Favoriete boek?

Homo Deus door Yuval Noah Harari is een aanrader. Het gaat in het kort over de vaardigheden die de mens tijdens zijn bestaan heeft opgedaan, daarmee de dominante soort is geworden en hij schetst daarmee een beeld van de toekomst. Vond het wel confronterend!

Van welke aankoop in het laatste jaar heb je het meest spijt?

Tijdens het Amsterdam Dance Event kwam ik er onderweg naar een festival achter dat ik mijn gehoorbescherming was vergeten. Ik ga niet zonder naar dit soort feesten dus met tegenzin had ik onderweg nieuwe gehaald. Eenmaal op het festivalterrein wilde ik ze in doen, maar ja hoor… weer kwijt. Hoe dan? Al met al kwam het erop neer dat ik die dag meer dan twintig euro had uitgegeven aan iets wat ik thuis op tafel had laten liggen. Eigenlijk heb ik meer spijt van de situatie haha.

Je mag drie mensen trakteren op een wereldreis! Wie zou je trakteren? En waarom?

Mijn twee beste vrienden en mijzelf. We kennen elkaar al een hele tijd en het lijkt me tof om een aantal maanden een vette reis te maken en alles vast te leggen als een stelletje vloggende roadtrippers.

Stel je mag nog maar een gerecht voor de rest van je leven? Welke wordt dat?

Pasta Scampi. Italiaans eten is altijd goed, maar een lekkere pasta met verse garnalen en de juiste kruiden… pfoe. Vaak zit er wel heel wat knoflook in, dus zorg dat je de dag erna geen afspraken hebt.

Tim's favoriete gerecht

Stel er wordt een film over jou gemaakt. Welke acteur zou jou moeten spelen?

Jake Gyllenhaal of Nicolas Cage. Ik hoor wel is dat ik op één van de twee lijk. Dan zou ik wel gaan voor Jake omdat hij iets jonger is. Zou even moeten bellen of ie kan.

Top drie op je bucketlist

Stipt op één staat een reis van Oost naar West door de Verenigde Staten. Verder wil ik house platen draaien als resident dj bij toffe strandtenten en bars en naar het event Burning Man, ook in de VS. Die eerste en laatste wil ik het liefst in één keer afstrepen!

Tim op vakantie

Welke superkracht zou je willen hebben? Waarom?

Teleporteren lijkt me heerlijk, reizen is dan nooit meer een ding. Zo kan je als het weer in Nederland tegenzit lekker naar Bora Bora. Zwembroek vergeten? Geen probleem, even heen en terug. Daarbij geen jetlag en lekker duurzaam. Wat wil je nog meer.

De wereld vergaat en je hebt een raket ontworpen naar Mars te vluchten. Je kan maar één iemand meenemen. Wie van je ODIV collega’s neem je mee en waarom?

Ik denk Sean! Hij heeft een passie voor koken en kan ondanks het matige aanbod ingrediënten op Mars vast wel met een overheerlijk gerecht komen!