Een spannende EVEN VOORSTELLEN vandaag, want het is de beurt aan een van de oprichters van ODIV. Via dit blog krijg je alles te weten over Sjoerd wat je maar zou willen! Velen weten al dat hij een van de Founding Partners van Stuurlui is, erg sportief is en graag zijn rondjes fietst. Maar in dit blog lees je bijvoorbeeld over zijn favoriete ODIV moment, wat hij van verkleedfeestjes vindt en nog veel meer.

Even Voorstellen: Sjoerd

Kun je ons iets vertellen over hoe ODIV ontstaan is en wat jouw rol binnen ODIV is?

ODIV komt voort uit een samenwerking tussen KICK! en Stuurlui. KICK! kreeg in de afgelopen jaren steeds vaker de vraag of ze konden helpen met online campagnes. Na enkele samenwerkingen tussen KICK! en diverse online marketingbureaus, heeft KICK! besloten om deze nieuwe dienst op te pakken met Stuurlui (webdevelopment bureau met online marketing tak). Samen wilden we op een eerlijke en transparante manier onze klanten helpen met hun online marketing campagnes en hen naar het volgende niveau tillen. Inmiddels zijn we drie jaar verder en hebben we een mooi team van online specialisten bij elkaar en werken we inmiddels ook samen met een aantal fijne klanten. Waar ik in het begin nog echt met mijn handen in de modder zat en ook de campagnes uitvoerde, ben ik tegenwoordig meer bezig met Marketing & Sales. Ik ben graag op de hoogte van nieuwe mogelijkheden die ODIV naar een hoger plan kan tillen. Wanneer ik verder kijk dan mijn rol binnen het team denk ik dat ik ook gezond verstand en vakkennis vanuit de praktijk meebreng. Daarnaast probeer ik waar nodig een helpende hand te bieden aan het team.

Strookt datgeen wat je nu doet bij ODIV met wat je vroeger wilde worden?

Nou het enige vak waarvoor ik echt een goed cijfer haalde op de universiteit was marketing. Dat vond ik ook echt leuk en interessant. Maar vroeger wilde ik echt profvoetballer worden. Ik heb zelf ook nog wel hoog gevoetbald. Maar dat was op een gegeven moment wel voorbij (door vervelende blessures). Daarna kwam ik er tijdens mijn studie economie wel achter dat ik marketing echt heel interessant vond. Ik dacht online is de toekomst, dus heb ik later een online marketing cursus gevolgd. Een tijdje daarna ben ik begonnen met Stuurlui en later dus ODIV.

Wat is jouw favoriete ODIV moment?

Dat is een goede vraag, dat zijn er namelijk zo veel. Maar wat me als eerste te binnen schiet is de Mont Ventoux trip, omdat het zeer recent is. Dat was dan weliswaar niet met het hele team, maar dat vond ik echt mooi! Ik deed dit samen met Duco en Sander, die praktisch nooit gefietst hadden en met Wendy, die ik sowieso een leuke collega vind. Marcel ging bovendien mee om ons mentaal te ondersteunen tijdens deze zware tocht. Een andere dag die ik vanuit professioneel oogpunt heel leuk en interessant vond, was onze laatste Heidag. Ik denk dat we daar verder zijn gekomen als bedrijf door de brainstormsessies die we hadden. Zo hebben we echt inzichten gekregen in elkaars verantwoordelijkheden en wat we op de langere termijn willen bereiken met ODIV. Uiteindelijk hebben we dag ook nog mooi afgesloten met een leuke borrel in de Werkspoorkathedraal met de Silent Disco. Dit was echt een ODIV dag die een goede combinatie was van aangenaam een biertje doen met collega’s en een heel serieuze kant met welke kant we op willen als bedrijf.

Als jij een dag met een CEO van een willekeurig bedrijf zou kunnen ruilen. Wie zou dat zijn?

Wim van der Leegte van VDL Groep! Ik heb laatst zijn boek gelezen en ik ben gewoon heel benieuwd naar hoe hij bepaalde zaken aanpakt. Hoe hij een conglomeraat van verschillende bedrijven heeft opgebouwd die allemaal waarde bieden aan de eindklant, echt heel erg knap. Ik ben erg benieuwd hoe hij tegen bepaalde dingen aankijkt, hoe hij dat gebruikt voor zijn bedrijf en wat hij als de toekomst ziet. Daarover zou ik graag van gedachten willen wisselen met hem. En daarnaast is het altijd gezellig om met een Brabander af te spreken 😉

Heel iets anders… Wat vind jij van verkleedfeestjes?

Hahahhaa, jij doelt op de de Carnaval! Carnaval vind ik erg gezellig. We gaan ook elke zaterdag van Carnaval met collega’s die willen de boel op stelten zetten in Tilburg.

Wat doe je graag in je vrije tijd?

Sporten vind ik heel leuk. Nu ben ik voornamelijk heel actief aan het wielrennen. Begin dit jaar ben ik lid geworden bij een fietsclub in Utrecht, CS030, waar ik nu ook een opleiding tot trainer volg. Dat is echt een van mijn favoriete bezigheden. Daarnaast ben ik ook echt een spelletjesfreak, daar kan je me voor wakker maken.En koken vind ik ook erg leuk!

Dan gaan we een stapje verder. Stel je bent voor een dag een vrouw. Wie zou je graag willen zijn?

Lastige vraag! Ik ga voor Dione de Graaff. Want dan zou ik zelf drie weken lang de avondetappe mogen presenteren.

Stel, je wordt voor een nieuwe missie van twee jaar uitgezonden naar Amsterdam Island (een van de meest onbereikbare plekken op aarde). Wie van het ODIV team zou je meenemen op die missie?

Ik denk dat ik dan zou kiezen voor ons Ties (Matthijs) vanwege zijn scherpzinnige opmerkingen. Hij is heel helder van geest, heeft goede humor en heeft een positieve houding in het leven. Als ik dan ook nog iemand van Stuurlui mag meenemen, dan neem ik ook Severs (Martijn) mee. Want ik denk dat ik wel twee jaren kan overleven op dat eiland als die twee meegaan!

Wil jij je online marketing naar een volgend plan brengen? Of wil je gewoon meer weten over de werkwijze van ODIV? Neem dan contact op met Sjoerd: sjoerd@odiv.nl