We zijn alweer bijna aan het einde van het eerste kwartaal dus het is de hoogste tijd om ons nieuwste teamleden weer te introduceren. We trappen dit jaar af met een transfer in team Search. Een warm welkom voor Ruben! Hij draait sinds januari mee in team Search als SEA specialist. In dit blog lees je alles over zijn eerste paar maanden bij ODIV, zijn favoriete ongezonde maaltijd die niet ongezond is, hoe hij zou willen tijdreizen en wie van zijn collega’s een goede burgemeester voor Utrecht zou zijn. Veel plezier!

Ruben getrouwd

Hoe is je eerste maand bij ODIV bevallen?

Mijn eerste maand bij ODIV kan alleen maar beschreven worden als een succes. Ik heb iedereen in het team leren kennen en voelde me gelijk op mijn plek. Wat een leuke groep mensen en wat een goede sfeer op kantoor. Naast gezelligheid moet ik natuurlijk ook benoemen dat ik enorm veel aan het leren ben en erg dankbaar ben voor de goede begeleiding die ik krijg.

Wat mis je nog aan het werken bij ODIV?

Is het stom om te zeggen dat ik nog niets heb gevonden wat ik echt mis? Alles is tot nu toe gewoon erg naar mijn zin.

Wat voeg jij toe aan het team?

Ik ben bij ODIV binnengekomen met een frisse blik en een positieve instelling. Ik denk dat ik nog meer vrolijkheid en positieve sfeer toevoeg op de werkvloer.

Hoe begin jij je dag? First things first!

Lekker origineel, maar mijn dag begint niet voordat ik een dubbele bak koffie achter de kiezen heb.

Ruben koffie

Ruben is nooit zo vrolijk zonder koffie

Als je in een tv-show of film zou kunnen leven. In welke zou je dan willen leven?

In mijn ogen zou ieders antwoord hier hetzelfde moeten zijn. Wie wil er nou niet leven in een Harry Potter film? Misschien is dat de nerd in mij, maar ik kan me niet voorstellen dat iemand hier een beter antwoord op kan vinden.

Wat is het meest waardevolle dat je geleerd hebt tijdens je studententijd?

Naast hoe je het snelst een drankje achterover gooit? Tijdens mijn studie heb ik kennis gemaakt met mensen met allerlei verschillende achtergronden. Ik ben een stuk meer uit mijn bubbel gekropen wat mij de mogelijkheid heeft gegeven om dingen vanuit een ander perspectief te zien.

Heb je huisdieren (gehad)?

Zeker weten. Vroeger hadden wij altijd huisdieren rondlopen. Het begon met 2 katten. Daarna is daar een hond bijgekomen. Op dit moment heb ik thuis een kat rondlopen.

Waar kun jij niet zonder?

8 uur slaap😅.

Winter of zomervakantie?

Hiermee zet je me voor het blok. Ik denk dat ik hier toch moet gaan voor wintervakantie. Zomer is heerlijk en goed om uit te rusten. Maar ik ben enorm fan van skiën dus daar moet mijn stem toch naar gaan.

Honden of katten?

Als ik meer tijd zou hebben 100% honden. Maar ik geniet ook enorm van een kat in mijn huis.

Vriendenweekend of familievakantie?

Vriendenweekend, maar niet langer dan een lang weekend. Dat ga ik niet trekken.

Favoriete vakantieland?

Oostenrijk. Prachtige skigebieden en natuurlijk altijd gezellig na het skiën.

Waar mag je jou midden in de nacht voor wakker maken?

Doe dat alsjeblieft niet, ik zal niet te genieten zijn. Maar als het echt moet kan je me wakker maken wanneer je mij als verrassing meeneemt op vakantie. Misschien dat je me daar dan toch een beetje blij mee maakt.

Welke sporten beoefen je?

Ik Hockey al sinds mijn 4e. Vroeger best intensief en serieus, ondertussen kan je het ook wel zien als een beetje beweging voor de borrel.

Ruben Hockey

Beste film die je ooit gezien hebt. Mag een top 3 zijn.

Interstellar. Als je die nog niet hebt gezien moet je dat nu direct doen (staat gewoon op Netflix!)

Bier of wijn?

Lekker biertje is nooit verkeerd.

Een sterrenchef gaat 1 gerecht voor jou koken. Dat je voor de rest van je leven moet eten. Welk gerecht is dit?

Iemand bekend met de Syrische keuken? Zo ja ben je vast en zeker bekend met Warak Enab (spreek uit wà-rè à-nèb), ofwel gevulde druivenbladeren. Mocht je dit nog nooit gegeten hebben wil ik je aanraden om zo snel mogelijk naar een lokaal syrisch restaurant te gaan en dit te bestellen. Of doe het zoals ik en zoek een leuke Syriër uit met een moeder die heerlijk kan koken.

Wat is je favoriete ongezonde maaltijd?

Kapsalon gaat er altijd wel in. Maar hoe ongezond is dat nu echt? Zit ook sla op, toch?

Naar welke periode zou je gaan als je kon tijdreizen?

Kan me niet voorstellen dat het in het verleden veel beter was dan nu. Ik bedoel, hoe ga ik SEA campagnes opzetten tijdens de middeleeuwen? Maar wat mij wel super interessant lijkt is om terug te gaan naar de Romeinse tijd en te zien hoe het leven toen was.

Laatste vraag: Utrecht is bezig met het vinden van een nieuwe burgemeester. Wie van je ODIV teamgenoten zou jij graag als burgemeester van Utrecht zien? En waarom?

Oh god, Utrecht is doomed… Als er dan toch een ODIV’er als burgemeester moet komen zou ik zeggen onze Chief Meetbaarheid, Joost. Weten we in ieder geval wel dat we als stad lekker gaan deugen!