Het is weer tijd om een nieuw teamlid aan jullie voor te stellen. Deze keer is het de beurt aan onze nieuwe aanwinst in de Social media afdeling. Friso studeert toegepaste cognitieve psychologie aan de Universiteit van Utrecht en is een ware muziekbibliotheek. In dit blog lees je wat zijn favoriete recept is, in welke tv serie hij graag zou spelen en nog veel meer noemenswaardige feiten. Veel plezier!

Friso

Hoe is je eerste maand bij odiv bevallen?

Ik moest eerst even wennen, want ik ben eigenlijk alleen het studeren gewend. Ik vind het een hele toffe omgeving, zowel hoe het er hier uitziet als de mensen die er werken. Er worden veel grappen en grollen gemaakt. En er werken veel verschillende mensen, dat vind ik interessant.

Wat mis je nog aan het werken odiv?

Het liefste zou ik hebben dat we de hele Corona periode achter ons hebben. Dan kunnen we eindelijk met zijn allen naar kantoor. Dat zou denk ik dat het allerbeste zou zijn.

Over gemis gesproken. Ik begreep dat je veel muziek luistert. Welke nummers mogen niet ontbreken in de odiv kantoor playlist?

Ja, ik luister echt alles. Van Speed Metal tot Hip-hop. Maar je wil natuurlijk wel iets opzetten dat gezellig is op kantoor. Dan kies ik voor: Fuifje van Doe maar Dave en Skibidi van Little Big.

Hoe begin jij je dag?

Ik drink twee glazen water, vervolgens haal ik mijn ontbijt uit de koelkast, ik doe wat rek- en strekoefeningen, kleine work-out en dan ga ik ontbijten. Daarna tanden poetsen, douchen en dan ga ik op stap.

Als je in een tv-show of film zou kunnen leven. In welke zou je dan willen leven?

West World. Het is een HBO serie waarin mensen al uitgevogeld hebben hoe ze robots in elkaar zetten die echt lijken op mensen. Daarin maken ze een pretpark waar de rijken hun geld kunnen verbruiken aan de gekste avonturen in het wilde westen.

Wat is het meest waardevolle dat je geleerd hebt tijdens de je studententijd?

Dingen omzetten naar praktijk. Ik kan heel veel boeken lezen en theorieën leren, maar het gaat erom wat je er mee doet. Wat kun je ermee? Dat is denk ik het belangrijkste.

Waar kun jij niet zonder?

Mijn AKG koptelefoon. Die ben ik vandaag bijvoorbeeld vergeten en dan moet ik een klein beetje huilen, want dan kan ik geen muziek luisteren op weg naar kantoor.

Winter of zomervakantie?

Nou, ik ben echt een winter fanaat. Maar als ik moet kiezen voor vakantie, dan kies ik voor een warme omgeving. Dus zonvakantie. Zolang ik ergens rustig kan lezen en kan zwemmen in een waterpark, zee of rivier heb ik een fijne vakantie.

Even voorstellen Friso
Friso op vakantie klaar voor de zwemles

Heb je een lievelingsgerecht?

Ja, het is een oud recept van mijn ouders. Het is belachelijk simpel: ze noemen het spinazietaart. Hartige taartdeeg, spinazie, rauwe ham, blauwe kaas en gewoon gestoord veel geraspte kaas. Ik eet het al sinds mijn twaalfde en nu ik eindelijk een oven thuis heb, kan ik het thuis ook maken en het smaakt naar nostalgie. Het smaakt naar vroeger.

Wat is je favoriete ongezonde maaltijd?

Kapsalon.

Naar welke periode zou je gaan als je kon tijdreizen?

Hier heb ik het vaker met een vriend over gehad die graag zou willen tijdreizen. Als ik mocht kiezen, ga ik voor de Roaring Twenties. Dat lijkt me een hele mooie tijd. Er werd veel gedanst er was goede muziek. Het enige jammere was het alcoholverbod dat er toen gold.

Laatste vraag: Je raakt als schipbreukeling op een onbewoond eiland met een van je odiv collega’s. Wie hoop je dat er bij je is?

Ik denk dat ik met iedereen heel ver zou komen, maar ik denk dat het wel handig is om een sterk persoon erbij te hebben. Puur fysiologisch gezien hoop ik dat jij (Timothy) het bent. Ik ben wat tenger gebouwd en jij gaat vaak naar de sportschool. Dus als we boomstammen moeten gaan sjouwen, vlotten in elkaar moeten zetten of überhaupt fysieke arbeid moeten leveren is dat wel erg handig.

Meer weten over onze social marketing stagiair Friso? Stuur hem een mailtje: friso@odiv.nl