Het is weer de hoogste tijd om een nieuw teamlid aan jullie voor te stellen. Ditmaal is het de beurt aan Amber, onze nieuwe creatieve Online Marketeer. Ze bracht een groot gedeelte van haar studie door in Zweden, leerde in de tussentijd alles over cosmetica en haar favoriete ongezonde snack is Pombär! In dit blog lees je nog veel meer over haar dagen bij ODIV, wat ze iedereen aanraadt en waarom zij liever in een klein dan een groot huis wil wonen.

Amber - ODIV

Allereerst, hoe ben je bij ODIV terecht gekomen?

Eigenlijk via een vriendin. Zij had gesolliciteerd bij Stuurlui en was na de sollicitatie Stuurlui en ODIV gaan volgen. Zij had de vacature van Online Marketeer gezien en stuurde deze aan mij door. Ik heb zelf eerder al eens gesolliciteerd bij een bedrijf dat met Stuurlui en ODIV in het oude pand zat, dus ik was al een beetje bekend met beide bedrijven.

Waar ben je momenteel mee bezig?

Ik zit nu nog in mijn inwerkfase. Daar helpen Matthijs en Martijn mij bij. Tevens ben ik met twee cursussen bezig. Ik ben dus vooral veel aan het luisteren en lezen. Zodat ik zo snel mogelijk zelf met projecten aan de slag kan.

Wat denk jij toe te voegen aan het ODIV team binnen nu en een half jaar?

Nou.. tot nu toe zijn het alleen maar mannen, dus dat is wel al een hele verandering. Verder denk ik een ander perspectief, enthousiasme en mijn nieuwsgierigheid te kunnen toevoegen. Ik wil graag steeds meer weten, zoek graag dingen uit en ik lees veel.

Waar ben jij buiten werk heel goed in?

In dingen regelen, dingen gedaan krijgen als iets me niet zint bijvoorbeeld. Ik ben best wel analytisch. Verder ben ik goed in cosmetica, huidverzorging en interieur. Ik kijk graag tutorials, lees er over en ik zoek uit wat bij wat bij past. Ik ben door Nikkie Tutorials met cosmetica begonnen. Zelf ga ik niet zover als de creaties die Nikkie soms heeft, want zij is soms wel heel heftig. Maar als ik een feestje heb, kan ik wel heel uitgebreid hiervoor gaan zitten. Ook zet ik vriendinnen wel eens in de visagie.

Amber 2 - ODIV

Wat is het meest waardevolle dat jij hebt geleerd tijdens je studententijd?

Het is iets dat ik tijdens mijn studietijd in Zweden geleerd heb. In Nederland heb je heel erg dat degene die het hardst schreeuwt, die komt het meest aan het woord. Maar in Zweden heb ik juist geleerd dat wat je ook denk; het mag gehoord worden. Dat het dus altijd goed is om je mening te delen, ongeacht of iemand het daar wel of niet mee eens zal zijn.

Hoe begin jij je dag?

Door mijn wekker uit te zetten en mijn mobiel aan te zetten. Dan ga ik naar beneden en ontbijt met mijn rijstwafels met kersenjam of bosbessenjam. Ik sta ook extra vroeg (een uurtje eerder) op zodat ik lekker lang kan ontbijten. Ik vind het namelijk niet chill om te haasten in de ochtend. Na mijn rijstwafeltjes spring ik onder de douche, ga ik in de visagie, pak ik mijn tas en ben ik weg!

Stel, je hebt nog een dag te leven. Wat ga je dan doen?

Ik denk dat ik tegen iedereen heel eerlijk en direct zou zijn. Normaal gesproken let ik wel wat meer op mijn woorden en tegen wie ik wat zeg. Ik zou mijn telefoon uitzetten en heel erg basic een zelfgemaakte pizza gaan eten met mijn ouders. Mochten we de tijd van reizen kunnen uitschakelen, dan zou ik met een klein groepje naar Nieuw Zeeland gaan. Of naar Ijsland en dan het Noorderlicht zien.

Wat wilde je vroeger worden toen je ‘kleine Amber’ was?

Ik zei altijd heel schattig: talentvol. Toen ik drie was heb ik waarschijnlijk gezegd dat ik prinses wilde zijn. Maar ik vond het vooral heel leuk om creatief bezig te zijn. Dus ik was heel veel bezig met tekenen en ik wilde graag modeontwerper worden. Ik had zelfs een heel boekwerk vol met vrouwenlichamen en kleding daarop getekend. Ook heb ik nog een tijdje op koorles gezeten. Zingen vond ik superleuk en ik maakte vroeger ook radio opnames.

Wat zou je doen met tien miljoen?

Een groot deel zou ik opzij zetten, zodat ik later kan bepalen wat ik ermee ga doen. Want het lijkt me belangrijk dat je er iets mee bereikt. Bijvoorbeeld een bedrijf opzetten of een goed doel steunen. Ik zou namelijk over meerdere goede doelen wat verspreiden. Of doneren aan een onderzoek voor een zeldzame ziekte, waar nog niet veel over bekend is. En heel egoïstisch zou ik een huis voor mezelf kopen in Utrecht, of mijn eigen huis laten bouwen. Ik zou ook zeker nog een paar reisjes plannen.

Als je met drie random mensen zou kunnen gaan dineren, met wie zou je gaan?

Obama. Lijkt me heel indrukwekkend, maar hij lijkt me ook een heel leuk persoon. Daarnaast zou ik nog iemand kiezen waarvan je de connecties en kennis goed kan gebruiken. Zoals Nikkie (Tutorials) bijvoorbeeld. Als derde zou ik kiezen voor Audrey Hepburn of Chanel.

Liever een klein huis midden in de stad of een groot huis en lekker afgelegen.

Een klein huis. Hoeft niet per se midden in de stad, want een klein huisje in de natuur vind ik ook leuk (wel nabij een stad). Een groot huis trekt me gewoon niet. Het is vanwege praktische redenen, maar ik kijk ook graag enge films en dan zit ik liever niet in zo een groot huis.

Wat kun jij iedereen aanraden?

Ik denk een buitenland ervaring. Dat je gaat reizen of een studie doet in het buitenland. En minder nadenken over wat andere mensen van je denken. Ook al doe je het stiekem toch.

Laatste vraag! NASA besluit om mensen naar Pluto te sturen. Wie van je ODIV collega’s zou jij meenemen om deze missie te volbrengen?

Ik dacht dat je zou vragen: wie van je collega’s zou je daarheen sturen…. Maar OK, ik denk dat het iemand moet zijn met overlevings skills. Dan zou ik kiezen voor Daan, want ik weet dat hij handig is. Dat had ik gelezen in zijn ‘even voorstellen’.

Wil je meer over Amber weten? Stuur haar dan even een mailtje: [email protected]