In de afgelopen maanden hebben we samen met Stuurlui gewerkt aan een concept dat wel heel dicht bij ons in de buurt zou komen. Bierbrouwerij De Leckere ging een proeflokaal openen bij de Werkspoor Kathedraal in Utrecht. Dit moest op karakteristieke wijze onder de aandacht gebracht worden bij de Utrechters.

Een onderscheidend concept

De Leckere is een bierbrouwerij die niets op de traditionele manier doet, maar juist onderscheidend wil zijn en alles doet met karakter en passie. Zo moest ook de promotie van het Werkspoor Cafe De Leckere onderscheidend zijn. De opdracht was duidelijk, we konden onze mouwen opstropen.

Een gedegen marktonderzoek in Utrecht en een aantal brainstorm sessies later hadden we een concept om van te smullen: bier en spijs! Dit moest het worden voor het werkspoor cafe. Het proeflokaal moest de plek worden om van Leckere biertjes en heerlijk eten te kunnen genieten! De opening van het proeflokaal moest een event worden waar men aan niets anders dan eten kon denken. Zo werd er een ware cook off georganiseerd, ‘De Leckere Meesterchef’! Hobby koks in de omgeving Utrecht werden via social media gevraagd hun favoriete gerecht in te sturen. Niet zonder reden. Het beste gerecht zou een plekje krijgen op de menukaart van het proeflokaal. Er zat wel een vereiste aan. Het gerecht moest matchen met een biertje van De Leckere.

DeLeckere Menukaart

Het event

Uit de vele inzendingen zijn vijf gerechten gekozen die tijdens de cook off hun gerecht mochten komen koken. Deze gerechten werden beoordeeld voor een jury van gerenommeerde top koks Vito Reekers (Karel V), Leon Mazairac (Podium onder de Dom) onder leiding van bier en food enthousiast Ronald Giphart. Dit allemaal onder het toezicht van de 250 bezoekers die wilden zien welk gerecht zij de komende tijden konden bestellen bij het proeflokaal. Deze bezoekers konden zich allemaal inschrijven via de website die voor de Meesterchef cook off was gemaakt.

De Leckere Jury De Leckere Meesterchef Jury

Je boodschap bij de juiste mensen krijgen

Gedurende de dag waren ook bloggers aanwezig die het event op de gevoelige plaat vastlegden en dit deelden met hun Utrechtse volgers. De content die zij maakten was authentiek en mooi! Goed ook om te zien hoe iemand anders jezelf, het event ervaart en op een mooie visuele manier onder de aandacht brengt bij de juiste doelgroep. Onze dank gaat dan ook uit naar deze bloggers!

Het winnende gerecht!

Het was een moeilijke keuze voor de jury, maar er is een winnaar!! De bokkenschenkel van Marie-Christine zal de komende tijd te bestellen zijn in Werkspoor Cafe De Leckere. Wanneer ga jij het winnende recept proeven?

Winnaar De Leckere